Vad var den första moderna kortspel?

Svar: Magic the Gathering

Även Samlarkort spel (CCGS) är nu en fast förankrad del av nörd kultur, de är en mycket senaste tillskottet. År 1993 bords Role Playing Game (RPG) utgivare Wizards of the Coast släppt en hybrid-spel som skulle förändra bilden av spel och införa en helt ny genre. Deras nya spel, Magic: The Gathering, kombinerat delar av rollspel med hastigheten och underlätta ett kortspel. Spelare, i egenskap av dueling guider, loss monster och trollformler som drivs av pooler av magisk energi som kallas Mana. För att delta i matchen mot sina vänner (och senare i turneringar) spelare som behövs för att samla kort, organisera dem och bygga in dem i effektiva däck. Kombinationen av att samla in, strategisk organisation, och det breda utbudet av potentiella däck, visade sig vara en hit med spelare, Magic: The Gathering har varit i tryck någonsin sedan.

Populariteten av Magi: Sammankomsten körde dussintals andra företag att prova på bearbetning av samlar kortspel. Sedan införandet av Magic: The Gathering det har varit minst ett halvt dussin nya CCGS introduceras varje år med 1995 står ut som en särskilt upptagen år över 40 nya CCGS släpptes samma år, inklusive sådana baserade på Sim City, Sagan om ringar, Highlander film / fiction-serien, och även NFL.

Medan andra har försökt att ta en bit av CCG paj, Wizards of the Coast har klart grepp om vad som gör ett spel, ja, magi. Förutom att grunda mycket genre med Magic: The Gathering, Wizards of the Coast är ansvarig för den näst mest populära CCG runt: Pokémon. Mellan Magic: The Gathering och Pokémon har de samlarkortmarknaden, unga och gamla, noggrant täckt.