vad var den enda datorversionen av Windows kodnamnet efter en gud?

Svar: Windows 2000 64-bitars

Medan många projekt stolta över smarta och sammanvävda kodnamn har Windows utvecklingsteam den alltid intagit en mer slumpmässig inställning till kodnamn.

Windows NT 3.5, Windows 95, Windows NT 4.0 och Windows 98 var alla uppkallad efter städer (Daytona, Chicago, Kairo, och Memphis, respektive), och senare versioner av Windows XP Media Center Edition kallades harmoni och Symphony.

Men trots dessa micropatterns här och där i utvecklingen tidslinje, det finns ingen övergripande tema för kodnamn. Brist på kontinuitet bland kodnamn är då lika mycket mönstret som något annat som kan dyka upp från att granska gamla Windows kodnamn. Bland alla utsläpp Windows, till exempel, finns det ett unikt kodnamn imponerande. Endast en Windows-skrivbordet / server versionen har någonsin fått sitt namn efter en gud. Windows 2000 64-bitars kod hette, passande, Janus-den romerska guden av början och övergångar.

Det var en planerad version av Windows, baserat på Windows 2000, med kodnamnet Windows Neptune, men det var aldrig utsläppt.

Men, men, men ….. Windows Neptune! Det gjordes i Windows 2000! DETTA ÄR INTE RÄTTVIST!

Rätt svar är Win 2000.

Egentligen Windows Neptune släpptes aldrig, och det var inte Windows 2000. Jag redigerar trivia beskrivningen att nämna detta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Neptune

Enligt Wikipedia och dess uttryckliga citat om detta ämne, Windows 2000 64 biten kodnamnet Janus, medan Windows 3,11 3,10 och WFW namngavs “snöboll”. Citatet är åtmin http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Microsoft_codenames

Vad som är sant är alltid sant. Vad folk säger är sant är ett uttryck för deras privata verkligheten, en som kanske eller kanske inte delas med en gemensam grupp människor vid källan. Således, vad det egentligen är eller var, jag kan inte argumentera, men det finns andra källor hävdar myndigheten i denna fråga som inte överensstämmer.

Enligt Wikipedia och dess uttryckliga citat om detta ämne, Windows 2000 64 biten kodnamnet Janus, medan Windows 3,11 3,10 och WFW namngavs “snöboll”.

Och … du är rätt.

Jag har redigerat trivia objektet med det rätta svaret nu. Ledsen för all förvirring, och tack för att peka ut det!

Tja, fel anledning, rätt svar. Vad vill jag? Tongue2: PS: bilden är fortfarande Win3.1.

Tack för att peka ut det. Jag har uppdaterat bilden nu.

Jag var alltid road av Vista – “Longhorn” – ursprungligen namnges efter en ko …. mest lämpliga. (Eller i Storbritannien en skalbagge vars larver äter dina möbler)!