vad är det enda nasa tillgång uppkallad efter en levande människa?

Svar: Den Colbert löpband

NASA har en lång historia av att namnge tillgångar efter inflytelserika astronomer, forskare och andra enskilda som båda har arbetat direkt för NASA eller helt enkelt i hög grad bidragit till relaterade ämnesområden. För det mesta namnen väljs från en pool av kända men avlidna bidrags (troligen i ett försök att undvika blåmärken egon i vardags). Hubbleteleskopet är ett berömt exempel på detta: det var uppkallad efter Edwin Hubble, en vetenskapsman som spelade en avgörande roll vid fastställandet området extra galaktiska astronomi. Hubble dog 1953 och teleskopet som bär hans namn lanserades 1990.

Det enda nuvarande undantaget från denna regel är att den Colbert löpband. Under 2009 NASA höll en online-enkät för att uppmuntra allmänheten att hjälpa namnge nyaste modulen i den internationella rymdstationen. Komikern och TV-värd Stephen Colbert uppmanade tittare av hans show, The Colbert Report, att skriva i “Colbert” som deras föreslagna namn för modulen. Även Colbert slutade mest populära namnet i opinionsmätningarna, NASA sjönk slutligen att använda det och i stället gick med mindre populära nomineringen “lugn”. I en nick till Colbert, men döptes de sin nya plats löpband Colbert (Kombinerad Operational bärande Extern Resistance löpband) -att den enda NASA tillgång som bär namnet på en levande person.