använder VirtualBox sömlösa läge eller VMwares enighet läge för att sömlöst köra program från en virtuell maskin

Virtuella maskiner kör i allmänhet gästoperativsystem och deras program i ett enda fönster. Men både VirtualBox och VMware har funktioner som gör att du kan frigöra virtualiserade program från deras fängelse, köra dem på din värd skrivbordet.

Detta innebär att du kan använda program utan den virtuella operativsystemet maskin fönster och gäst skrivbord i vägen. Om du använder flera bildskärmar kan du även placera olika fönster från en virtuell maskin på olika bildskärmar.

Alla dessa funktioner fungerar på samma sätt. Du startar din virtuella maskin, starta program som du vill använda, och sedan aktivera “Seamless Mode” eller “Unity-läge.” Gästoperativsystemet skrivbord och fönstret för den virtuella maskinen kommer att försvinna, lämnar gästoperativsystemet Windows på skrivbordet . De kommer verkar köra som om de kördes på värdoperativsystemet, men den virtuella maskinen är fortfarande igång i bakgrunden. Programmen är fortfarande sandboxed så att de inte kommer att ha tillgång till din värdoperativsystemet filer – de bara verkar vara igång på värdoperativsystemet.

Dessa knep fungerar om du använder Windows, Linux eller Mac. Du kan sömlöst köra Windows-program på Linux eller köra Linux programvara på en Windows-en.

Observera att VirtualBox kan du bara använda den här funktionen med Windows, Linux och Solaris gäster. Om du lyckas få Mac OS X som körs i en VirtualBox virtuell maskin eller du använder en nisch operativsystem som Haiku, kommer du inte att kunna använda den här funktionen.

Innan du använder den här funktionen måste du installera VirtualBox Gästtillägg programpaket inuti gästen virtuell maskin du vill göra detta med. Om du inte redan har gjort det, starta upp den virtuella maskinen genom att klicka på menyn Enheter och välj Installera gäst tillägg. Du kommer att uppmanas att installera programvaran.

Om du vill använda den här funktionen genom att trycka på “Host key” – normalt höger Ctrl-tangenten, men den visas i det nedre högra hörnet av fönstret för den virtuella maskinen – och L samtidigt. Du kan också klicka på Visa-menyn och välj Byt till sömlöst läge.

VirtualBox döljer gästoperativsystemet skrivbord bakgrunden, vilket gör det verkar som om gästoperativsystemet program körs på värdoperativsystemet skrivbord. Dock kommer de program som körs inte visas på operativsystemets standardaktivitetsfältet.

För att avsluta sömlöst läge, bara trycka på värdtangenten och L igen. Du hittar också en VirtualBox menyn ovanför aktivitetsfältet, där du kan sväva över att visa. Klicka på Visa och välj Byt till sömlöst läge igen för att avaktivera sömlöst läge.

VMware har en liknande funktion som heter Unity-läge. Den finns på den fria VMware Player samt VMware Workstation och VMwares andra betalprogram. Som med VirtualBox, VMwares Unity-läge fungerar för både Windows och Linux gästmaskiner.

Liksom VirtualBox sömlösa läge kräver VMwares Unity läge VMwares egen mjukvara som ska installeras inuti gästen virtuell maskin, Innan du försöker detta, se till att VMware Tools installeras i gäst virtuell maskin. Du kan göra detta genom att välja Verktyg alternativet Installera VMware i VMware programmets meny.

För att skriva in Unity-läge, klicka på alternativet Unity i VMware programmets meny.

Till skillnad från VirtualBox kommer program som körs i den virtuella maskinen visas på aktivitetsfältet som om de kördes i värdoperativsystemet. Du kommer att ha tillgång till en start- eller Program-menyn som låter dig starta program i den virtuella maskinen.

Att visa Start-menyn på en Windows-värd, peka på Start-knappen. För att visa programmenyn på en Linux-värd, peka på det övre vänstra hörnet av skärmen. Välj Avsluta Enhet i denna meny för att inaktivera Unity-läge.

VMware gör det också möjligt att skapa genvägar direkt till applikationer inom den virtuella maskinen. Bara högerklicka på ett program i menyn och välj Skapa genväg på skrivbordet. Du får en genväg på skrivbordet på värdoperativsystemet, som kommer att starta program som körs i den virtuella maskinen när du startar den.

Windows 7 Windows XP Mode fungerar faktiskt på samma sätt, som kör en Windows XP virtuell maskin i Virtual PC i bakgrunden. Windows visar sedan de program du vill köra på din vanliga skrivbordet, integrera dem med Windows 7 operativsystem.

Windows XP-läget inte längre är närvarande i Windows 8, sannolikt eftersom Microsoft kommer snart att sluta stödja Windows XP, men du kan använda Seamless läge eller Unity-läge för att få en liknande Windows XP-läget liknande funktion i Windows 8, om du vill.

Om du använder Parallels på en Mac, kan du välja Coherence alternativet Skriv från menyn Visa för att visa en virtuell maskin Windows på samma sätt.

Vad om Sandboxie?

Sandboxie är ett sandbox-program, för att köra Windows-program i Windows utan någon chans att det Messina upp ditt system eller filer, denna artikel handlar om program som körs för ett separat operativsystem

Nummer fyra är det enda nummer vars engelska namn är samma antal bokstäver som antalet representerar.