visa och ta bort lagrade lösenord i firefox

Firefox kan du säkert lagra användarnamn och lösenord för webbplatser i sin Password Manager. När du besöker en av de webbplatser igen, fyller Firefox automatiskt i användarnamn och lösenord för att logga in dig.

Om du behöver ta reda på vad ditt lösenord är för en viss webbplats som du sparade inloggningsinformationen, kan du enkelt göra det. Om du vill visa sparade lösenord i Firefox väljer du Val från menyn Firefox.

OBS: Du kan öppna dialogrutan Alternativ genom att välja Val på huvud Firefox-menyn eller på undermenyn.

På dialogrutan Alternativ klickar du på knappen Säkerhet på toppen. I lösenord klickar Sparade lösenord.

Den sparade lösenord dialogruta visar varje plats som du har sparat användarnamn och lösenord, och visar användarnamn. Lösenorden är dolda som standard. Om du vill visa lösenord, klicka på Visa lösenord.

En dialogruta för bekräftelse visas för att vara säker på att du vill visa dina lösenord. Klicka på Ja om du fortfarande vill se dina lösenord.

Ett lösenord kolumnen visar och alla dina lösenord visas. Det är en bra idé att se till att ingen lurar omkring nära dig eftersom lösenorden visas i klartext i dialogrutan.

För att ta bort ett lösenord från Password Manager, väljer lämplig plats och klicka på Ta bort. För att ta bort alla dina lösenord, klicka på Ta bort alla. Att dölja dina lösenord igen klickar Göm lösenord.

OBS: Du kan söka efter en specifik plats med hjälp av sökfältet. När du skriver söktermen, resultaten visas i listrutan. Om du vill rensa din sökning och lista alla platser genom att klicka på X-knappen.

Om du ska använda Firefox Password Manager, rekommenderar vi att du använder ett huvudlösenord till dina lagrade användarnamn och lösenord. Utan ett huvudlösenord, om någon får tillgång till ditt konto, de kan lätt öppna Password Manager och visa dina lösenord. För att lägga till ett huvudlösenord, öppna dialogrutan Alternativ igen och välj Använd en kryssruta huvudlösenord.

Ändra huvud dialogrutan Lösenord öppnas. Ange ett huvudlösenord i fältet Ange nytt lösenord redigeringsrutan och igen i Upprepa lösenord redigeringsrutan. Klicka på OK.

Klicka på OK för att stänga meddelandet som talar om att ditt huvudlösenord har ändrats.

Om du vill ändra huvudlösenordet i framtiden klickar du på Ändra huvudlösenord på skärmbilden Säkerhet på dialogrutan Alternativ. För att stänga dialogrutan Alternativ och spara dina ändringar genom att klicka på OK.

Nu, när du klickar på sparade lösenord på dialogrutan Alternativ för att visa dina lösenord, måste du ange ditt huvudlösenord först.

Vissa webbplatser tillåter inte att spara användarnamn och lösenord, därför Firefox Password Manager fungerar inte med dessa webbplatser. Även vissa webbplatser ger en möjlighet, i form av en kryssruta, som låter dig hålla inloggad på den webbplatsen. Detta är en oberoende funktion av webbplatsen och fungerar om du har sparat dina inloggningsuppgifter för den webbplatsen i Firefox.

Wow, verkligen? 2012 och folk fortfarande använder Mozilla Firefox? LOL, ja kanske när det fanns inget annat val än nu? Verkligen?

Vad?! Det fortfarande regler och massor av människor använder den. Vad rekommenderar ni över FF? Google Chrome? Jag vet inte varför jag inte kan komma överens med det … det verkar snabbt men känns inte stabil.

bra att veta om Visa och ta bort lagrade lösenord i Firefox

firefox ftw \ m /

Bra grundläggande artikel, kanske du kan också visa oss hur man gör Firefox till alltid glömmer inloggningsuppgifterna så att den inte kommer att öppna personliga hemsidor på omstart. Jag letar efter en granulär lösning, låt oss säga, “glömmer Gmail och Facebook referenser” vid omstart …

Du bör ha skrivit den här artikeln länge tillbaka eftersom det här är riktigt gamla och de flesta människor vet det.

Tack för den här artikeln. Jag älskar fortfarande Firefox och jag är inte en nörd så några tips du erbjuder är mycket uppskattat!

Gecko renderingsmotor i Firefox och många andra säkra och användarvänliga webbläsare är underbart, och mycket säker. Till skillnad från WebKit och Trident based rendering motorer i krom och IE.

Hej, bigsean76 – jag fortfarande använder Firefox och hitta något fel med det – men jag vet inte mycket abut datorer. Vad rekommenderar ni? Tack för att dela inför ert svar – som jag hoppas du gör, eftersom jag är allvarlig. Jag vill inte använda Microsoft;. Jack

kanske “FF är gamla” folk är Chrome fanbois – sist jag provat det hängde och kraschade på vissa saker, och var ett minne hog det öppnas en ny tråd för varje ny flik eller något (fördel – ett kraschat flik kraschar inte allt, kostnad – bromsar allt om det Hogs minne utlösande ökning till disk)

2012 och jag är fortfarande nöjd med Firefox – tack och god natt.

Alla Firefox tips är hjärtligt välkomna. Jag visste detta men eftersom det är fortfarande det primära webbläsare för så många hålla tipsen kommer.

Jag har varit en Firefox fan under lång tid nu, i själva verket var jag en Netscape fan tills v6. Jag tror att dess bästa webbläsaren, snabb, säker och låter dig anpassa den och göra den till din egen

Mycket användbar artikel, tack. Fick mig att lägga till ett huvudlösenord – har tänkt att göra det i många år.

Mina heartist tack för dig.

Före 1905 upptäckten av Y-kromosomen av Nettie Stevens (närvaro eller frånvaro av som avgör huruvida människor kommer att vara man eller kvinna, spärra genetiska avvikelser), trodde man att den biologiska kön bestämdes genom X-kromosomen (idén / teori belägen av Clarence Erwin McClung).