vilken av dessa monument byggdes i fullständig sekretess?

Svar: Den Himmelska fridens Gate

Beläget i Beijing, Kina, Himmelska fridens Gate, är en stor och historiskt betydelsefulla monument. Först byggdes 1420, är ​​porten ingången till Imperial City som i sin tur rymmer den förbjudna staden (den kinesiska kejserliga palatset från Ming till slutet av Qingdynastin). Som sådan, är porten inte bara en intressant historisk plats, men en plats betydande kulturarv till det kinesiska folket.

Även byggt hundratals år sedan, har porten hade ganska turbulent liv. Under århundradena har det förstörts och byggts om, senare skadad och reparerade flera gånger samt avsiktligt expanderat och omgjorda. Trots att brann ner åtminstone två gånger (före 1645), blixtnedslag, vandalism, och redesign, förblev dock porten oförändrad från 1645 till 1969. Vid denna punkt, då “aktuella” gate var över trehundra år gammal och mellan dess ålder och hård användning i mitten av 20-talet, hade det betydligt försämrats.

Eftersom porten var en så viktig nationell symbol, då (och första) Premier Folkrepubliken Kina, Zhou Enlai, beordrade porten stängd för renovering. Hela strukturen var helt täckt i byggnadsställningar och allmänheten fick höra porten var bara renoveras.

Vad bara bästa regeringstjänstemän och en samling av yrkesarbetare som samlats in från hela Kina visste var dock att grinden inte bara var att få ett nytt lager av färg och lite renovering på insidan, men en fullständig ombyggnad. Att arbeta i fullständig sekretess under loppet av ett år, arbetarna bytas varje bit av Tiananmen Gate med nya moderna material (vilket gör det mer motståndskraftig mot jordbävningar) och sattes moderna bekvämligheter (en hiss, vattenförsörjning och värmesystem), samtidigt som samtidigt bevara formen av den ursprungliga strukturen i minsta detalj.