vecka i Geek – de slick Windows 7 filkopiering animation edition

Tidigare i veckan på Lifehacker Jag skrev upp några av de riktigt snygga funktioner som jag har kommit att älska i Windows 7 … men jag glömde att nämna en liten funktion med en riktigt stor inverkan på hur du använder datorn.

Eftersom jag har använt Windows, har en sak förblivit konstant varje blästrade gång jag börjar kopiera filer som liten dialogfönster försvinner någonstans i bakgrunden, och om dina knappar i Aktivitetsfältet är satt till grupp, måste du hålla kontroll för att se om det är gjort ännu.

Windows 7 lägger till en liten, men fantastisk, tweak som gör detta problem ett minne blott, när du börja kopiera filer, visar aktivitetsfältet knappen en förloppsindikator

Och om du har ett nytt fönster maxim kommer förloppsindikator lyser ännu ljusare för att göra det mer uppenbart att en kopiering pågår.

Det är en liten funktion, men bara så fruktansvärt bra. Ju mer du använder Windows 7, desto mer av dessa verkligen användbara små funktioner du hittar.

Här är några saker som vi hittade den här veckan medan förhala och inte äta nachos alls

Anmärkningsvärda Lifehacker artiklar Veckans

Om du lever under en sten, har du förmodligen insett att jag skriver även för Lifehacker. Det var min favorit artiklar för veckan.

Även flera kommentarer postade denna vecka-Mysticgeek är något slags nördiga robot granskning maskin.

The Good: Bra mängd funktioner. Snabb och enkel att använda. Kompatibel med 32 och 64-bitars Windows.

The Good: Utför de medföljande verktyg effektivt, lättanvänt gränssnitt.

Editor Weekly anmärkning

Vår familj växer! Vi har lagt till två praktikanter till vårt team här på Geek central, och de kommer att göra forskning och sätta ihop saker för oss, allt med målet att fler och bättre artiklar. Vi ska introducera dig till dem under de närmaste veckorna när vi får dem integreras i vårt system.

Vi är också i färd med att föra på lite mer hur-författare att fokusera på tips, tricks, och handledning. Det innebär att vi kommer sannolikt att öka mängden av artiklar vi lägger ut på en daglig basis. Om du är en e-abonnent, oroa dig inte, du kommer fortfarande att få en e varje dag, kommer det bara att ha mer än en artikel i det!

Vad har hänt med din nya Dell? Jag avvaktar att köpa en eftersom jag verkligen vill läsa din feedback.

Allt det bästa från Exeter, England

Jag har hittat kopieringsprocessen att vara mycket snappier i Windows 7 än Vista. Dessutom, surfa nätverksresurser är så snabbt som XP medan mina två installationer av Vista ta en ålder att ens öppna upp en nätverksresurs. Och ja jag har provat alla “fixar” för Vista problem med förgäves.

Vad är coolt om förloppsindikatorn animation, är att tredje parts program kan använda den också. IE redan använder den för nedladdning, och det finns en stor diskussion som pågår i Bugzilla att genomföra den i Firefox. Installera vissa program kommer också att visa förloppsindikatorn i aktivitetsfältet. Här är en handledning om hur man genomföra det i ditt eget program: http://channel9.msdn.com/posts/GLenz/Windows-7-Taskbar-in-10-Minutes-Part-I-Progress-Bar/

Jag gick. Jag valde också Vista Home Premium att ersätta XP på min 2003 PC. Jag är på en inlärningskurva just nu, men frågan: Är läsa mycket om Windows 7, men vet ingenting om det. Har jag gör ett misstag genom att köpa Vista i stället för kanske ladda ner Windows 7 eller köpa den? Ledsen att vara så ungeekish förblir jag; Mike M.

Hej Geek!

Den enda * grrr * Jag har alltid haft med alla Windows-version var att när filhanteraren eller Explorer kommer till en punkt där det anser att det behöver användaren inte kommer att inkludera en möjlighet att “göra så här för varje fil som har detta problem “.

Exempel, som, en fil du vill kopiera över är skrivskyddad. Du uppmanas inte att hoppa över en fil. Du kan antingen skriva det (och kommer att bli tillfrågad om alla andra filer igen med detta problem) eller så kan du avbryta hela kopieringsprocessen (vad är riktigt cool när du kör på detta halvvägs genom en stor multi filkopieringsåtgärd).

Har det förbättrats i Vista eller Win7? De kunde ha kopierat från Gnome eller KDE, … de kunde ha gjort så länge sedan ….

OK, det finns en annan jäkla i Windows: När du surfar någon meny, även Start-menyn, kommer menyn att stängas när en annan Programmet öppnar någon dialogruta. *** GGRRRRGRRGGGRRR ** Användar avsikt har alltid komma först. Stoppa dessa menyer stängs!

Tyvärr uppstod det att komma ut. Jag är faktiskt helt för nytt utseende och känsla när en ny version av operativsystemet kommer ut. Men Windows har så många brister i den interna och även GUI design som det sista det verkligen saknar är nytt fönster lägen och färger.

Hälsningar från Tyskland, SuAlfons

Det finns tillräckligt med järn i kroppen av en frisk vuxen (typiskt 4-5 gram) för att göra en enda robust järnspik.