vad är en mkv-fil och hur du spelar dem?

Oavsett om du laddar ner filmer från Internet eller om du får videofiler från andra människor, det finns en stor chans att du kommer att stöta på MKV-filer. Idag kommer vi att hjälpa dig att förstå vad de är och hur du kan använda dem på din dator.

Innan vi talar om vad filerna är, låt oss prata lite historia. MKV-filer, även känd som Matroska videofiler har sitt ursprung i Ryssland 2002. ledande utvecklare, Lasse Kärkkäinen, arbetat med grundaren av Matroska, Steve Lhomme, och ett team av programmerare för att skapa denna omfattande multimedia container format. Det fick sitt namn från det ryska ordet för dockorna, matryoshka.

Matroska-projektet utvecklades som en öppen standard projekt, vilket innebär att det är öppen källkod och är helt gratis för alla som vill ha det för personligt bruk. Företaget har också en hel del resurser på deras hemsida, inklusive en förteckning över uppspelningsalternativ. Allteftersom tiden gick, var formatet förbättrats och 2010, blev det grunden för WebM multimediaformat.

Tvärtemot vad många tror, ​​MKV-filer är inte en ljud- eller videokomprimeringsformat. I själva verket, MKV-filer är faktiskt multimedia container format. Detta innebär i huvudsak att det är en behållare som kan innehålla ljud, video och undertexter i en enda fil, även om de använder en annan typ av kodning. Till exempel kan du ha en MKV-fil med VP8 video med Vorbis ljud, eller mer allmänt, med hjälp av H.264 för video och något som MP3 eller AAC för ljud.

MKV container filer var utformade för att vara framtidssäker, vilket innebär att filerna inte skulle bli föråldrad. Av denna anledning, Matroska utvecklare ingår flera viktiga funktioner. Dessa inkluderar snabb söker, kapitel meny och stöd för metadata, olika valbara ljud- och videoströmmar, online streaming kompatibilitet, underrubrik (hårdkodad och mjuk kodade) stöd, och felåterhämtning (möjliggör uppspelning av skadade filer). Behållaren själv stöder också nästan alla ljud och video format, vilket gör det mycket anpassningsbar och lätt att använda.

Eftersom det inte är en branschstandard, inte alla mediaspelare stöder det ännu, trots att stödet snabbt växande. Det finns två huvudsakliga alternativ för att spela MKV-filer. Dessa inkluderar användning av en MKV-kompatibel mediaspelare eller ladda ner lämpliga codecs.

Det bästa valet för att spela MKV-filer är VLC media player. Ladda ned och installera programmet är enkelt om du följer dessa riktningar. Börja med att navigera till den officiella nedladdningssidan på videolan.org (och akta oss för att gå någon annanstans, eftersom en hel del crapware leverantörer har falska VLC data.

När du har hämtat rätt fil helt enkelt köra den för att installera VLC. Hela installationsprocessen bör inte ta mer än två till tre minuter. Det bästa är att du inte behöver oroa sig för bloatware kommer med programmet, eftersom det är en ren installation, så länge du få det från rätt plats.

Att associera MKV-filer med VLC, kan du högerklicka på en av dem, klicka på Egenskaper och sedan på knappen Ändra på sidan Allmänt för att byta ut standardprogrammet. Hitta VLC media player i listan, och välj det.

När du har ställt in filassociation, helt enkelt dubbelklicka på filen och titta på videouppspelningen med VLC media player. Observera att denna video på skärmbilden är suddig eftersom det är en låg upplösning video endast avsedd att visa funktionen av VLC.

Förutom VLC spelare, Matroska webbplatsen finns även några förslag för mediaspelare för Windows som stöder dem.

Om du föredrar att använda Windows Media Player eller annan Windows spelare som inte redan stöder MKV-filer, överväga att byta till VLC istället innan du fortsätter.

Men om du absolut måste installera en codec för att spela MKV-filer i en spelare som inte stöder dem, kan du göra det genom rubrik till Ninite på ninite.com, klicka på CCCP alternativ och sedan klicka på Hämta Installer. När du har hämtat filen, kör den för att utföra installationen.

Anledningen till att vi föreslår att du använder Ninite beror nästan alla codecs tillgängliga för nedladdning på internet är kombinationscrapware, eller ännu värre, malware. Bra folk på Ninite gör det till sin uppgift att tillhandahålla nedladdningar helt utan någon medföljande nonsens – deras rykte beror på det.

När du har installerat codecs du kanske måste starta om datorn, men i allmänhet kan du bara börja spela filer på den punkten.

En för CCCP. Jag har inte rört VLC i år.

MPC-HC med madvr har hanterat varje fil som jag någonsin kastat på det med perfekt resultat varje gång.

CCCP eller K-Lite här, är MPC mycket trevligare än VLC, speciellt om du använder en andra skärm.

Jag föredrar fortfarande vlc eftersom jag inte behövde hämta extra codecs och som för den andra skärmen frågan. Jag har 4 monitorer och jag bara använda Tile funktionen VLC att dela mina videor i fyra och sprida det över 4 skärmar

MKV-fil är stor annan bra video, multimedia.

Plus en för MPC-HC.

Så mycket bättre än VLC.

Om jag minns rätt, kommer Windows 10 har förmåga att spela MKV-filer ur lådan, på samma sätt som Windows 7 gjorde för MP4-filer.

Jag använder MPC-HC också, med FFDShow uttagningen codec, som jag rekommenderar (aldrig provat CCCP men)

http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/

Hej … det bästa videospelare och multimedia-spelare och mest mångsidiga och mest lätt anpassningsbar spelare som kommer med alla codecs, som jag har använt i de senaste 17 åren som jag har haft filmer och andra medier för att spela är Daum PotPlayer. ..its bara lysande …

Ge det ett försök … Jag brukade använda VLC, men PotPlayer är ett sätt bättre för varje typ av mediafiler jag spelar och kommer att behöva spela … Se här http://daumpotplayer.com/download/ Vänligen meddela om jag inte tänkt att placera en länk här

fosss

Hej mchlbk VLC spelaren stöder inte alla videoformat bredvid att K-Lite_Codec_Pack_985_ är bättre än VLC spelare.

stor chans att du kommer att stöta MKV-filer. Idag kommer vi att hjälpa dig att förstå vad de är och hur du kan använda dem på din dator.

Kolla min profil ut ….

Jag håller Sir / Madam a]