med hjälp av din router för (mycket) grundläggande hemnätverk familjen säkerhet

De flesta förmodligen inte tänker på sig själva som en “administratör”, men om du har datorer alla använder samma kopplingspunkt, då det är vad du är. Det är viktigt att förstå hur man kan garantera säkerheten för barn som använder datorer i nätverket.

Hemnätverk säkerhet börjar med den utrustning du redan har. Hur vet du vad som händer när någon annan använder din dator? Vilken typ av verksamhet förekommer och vilken typ av webbplatser är dina kunder tillgång?

Om du vill kan du kontrollera webbläsarens historik, men det kan lätt tas bort. Du kan också övervaka systemhändelseloggar, men det är mer än de flesta föräldrar vill ta itu med.

Idag vill vi diskutera hur man kan övervaka vad som händer på ditt nätverk, med avseende på den trafik som flyter genom din router. Efter kommer vi att diskutera betydelsen av användarkonton i Windows och hur du måste se till att alla är antingen standard eller ens underordnade konton, men definitivt inte administratör!

Normalt när du loggar in din trådlösa router, du bara använda din webbläsare, som du förmodligen pekar på en IP-adress som 192.168.1.1. Du router kommer att vara “säkras” av en enkel standardlösenordet som “lösenord” (det kan även vara tomt).

Vi har pratat innan om att skapa starka lösenord och komma ihåg dem, och om du ska ändra dem regelbundet.

Men, oavsett vad lösenord som du använder på ditt sociala nätverk och e-postkonton (de är alla viktiga uppenbarligen), vill vi prata om just detta lösenord som skyddar din router: du behöver ändra det omedelbart och du verkligen behöver att vara försiktig med vad lösenord du tilldelar den. Det kan inte vara lätt att gissa och föräldrar (administratörer) bör vara de enda i hushållet som vet det.

Det är svårt att säga exakt där förmågan att ändra routerns lösenord kommer att vara, men de flesta routrar har en mycket grundläggande gränssnitt, så det bör inte vara alltför fruktansvärt svårt.

På vår router, det finns i de avancerade inställningarna under administrationen rubriken, så det är inte omedelbart uppenbara.

Ta lite tid, jaga runt och hitta det, sedan ändra ditt lösenord. Bara lita på oss, detta är viktigt. Routern lösenord ger någon fri tillgång till din anslutning, och de kan kringgå restriktioner du sätter på plats och dölja olämpligt aktivitet i nätverket.

Förutsatt att du har ändrat routerns lösenord när du loggar in, kommer startskärmen ger dig lite grundläggande information. Vanligtvis är status för nätverket, till exempel om du är ansluten till Internet, oavsett om det trådlösa nätverket fungerar, och annan relevant information.

Vi vill hitta säkerhets- och administrationsalternativ. Vi letar efter möjligheten att blockera vissa webbplatser, checkloggar och andra funktioner. På denna router är det där ligger i avsnittet avancerade inställningar.

På denna router modell, är föräldrakontroll inte bakas in och i stället skjuta till Öppen, som vi har talat om tidigare. Under detta är kontroller att blockera webbplatser och tjänster.

I följande skärmbild ser du ett exempel på vad en typisk typ av sökord eller webbplats blockerar avsnitt om routern kan se ut.

På detta sätt kan du naturligtvis hålla tillbaka vissa grundläggande försök att visa vuxen och vuxen-tema innehåll.

Kommer det att sluta varenda instans av porr eller våld? Det enkla svaret är nej, inte om du inte kan tänka på varje sökord och webbplats som du inte vill att dina yngre familjemedlemmar att komma åt.

När vi talar om tjänster, vi hänvisar till saker som spel, chat, telnet, och andra saker som kräver särskilda portar som kan utgöra en säkerhetsrisk. Till exempel är telnet ett välkänt kommunikationsnätverksprotokoll, men används sällan idag, eftersom det är i sig osäkra eftersom det kommunicerar informationen i klartext (det är inte krypterad).

Det är osannolikt dina barn kommer att använda telnet eller något annat återfinns i dessa alternativ. Mer än troligt att de kommer att spela spel med hjälp av ånga eller EA Origins eller någon annan speltjänst. För detta ändamål, om du hade frågor om sånt, skulle du vara bäst att blockera program vid källan, på klienten.

En ypperlig uppsättning föräldrakontroll kan du ställa in tidsgränser och utegångsförbud. På samma sätt kommer din router också troligen att ha liknande alternativ.

Här på denna router, denna metod för att blockera tillgång gäller endast för alla webbplatser eller tjänster du blockerar och inte allmän tillgång till Internet. Grossist Internet blockering är obekvämt för alla andra, så om din router tillåter dig att göra detta, förhoppningsvis gör att du kan kringgå den med ett lösenord eller vitlistning vissa interna IP-adresser.

En annan grundläggande krav på föräldrakontroll är förmågan att övervaka användarens aktivitet, såsom med stockar. Återigen, din router förmodligen har den funktionen inbyggd. Här i vårt exempel, ser vi den här funktionen finns i förvaltningen del av vår routerns användargränssnitt.

Denna avläsning är ganska förvirrande när du börjar sortera det och vi har bara innehöll en blockerad webbplats, som innehåller vår nyckelordet “porr” som ett exempel på hur man läser loggen produktion.

Du kan förmodligen sålla ut onödig information i dessa loggar.

På så sätt kan du begränsa resultaten till de saker som du bara finner relevant, såsom visar endast blockerade webbplatser och tjänster, trådlös åtkomst, etc.

Anständiga föräldrakontroll bör också skicka meddelanden aktivitet. Detta kan också vara möjligt direkt från routern, såsom vi ser i följande skärmbild.

Det finns några användbara alternativ här, till exempel förmågan att ta emot ett e-postmeddelande när någon försöker komma åt en blockerad webbplats, eller att ha din router loggar e-post till dig per ett schema. Detta gör att du inte behöver faktiskt logga in på routern från din dator hemma för att se vad som händer.

I slutändan, med hjälp av routerns inbyggda säkerhet och administration har är helt upp till dig. Om du vill ringa dina kunder i en slöja av skydd du behöver något mer lämpade för detta ändamål.

Lyckligtvis har Microsoft byggt en omfattande svit av föräldrakontroll i Windows 8.1 och Windows 7 har några fasta förmåga att starta, vilket kan ytterligare förstärkta genom att hämta och installera den fria Family Safety paket.

Om du använder OS X, då Apple har bakat föräldrakontroll i det och om du inte använder någon av dessa, eller om du har en hybrid hushåll, såsom en blandning av alla system och mobila enheter samt, då kan du prova att använda något liknande Öppen för att försöka Corral ditt barn.

Oavsett kommer vi att tala mer om andra alternativ under de kommande dagarna, och vi skulle också vilja höra från dig. Detta är naturligtvis en viktig fråga och många av er har egna barn. Låt oss veta vad du använder och vad du vill läsa mer om. Vårt forum är redo för dina synpunkter!

Det är galet hur många föräldrar vill reglera Internetanvändning i någon form, men aldrig vet om föräldrakontroll eller aldrig bry sig om att ställa upp dem.

Jag har konfigurerat några familj routrar att få sina DNS-inställningar som till FamilyDNS IP. Även ställa några företag routrar till dem också, skickar ett meddelande till dem som vill ta en promenad på den vilda sidan på företagets dime.

Inte stoppa en teknisk sinnad person, men de flesta … inte.

Jag använder Öppen föräldrakontroll med min router, i kombination med en FireFox addin för föräldrakontroll. Jag försöker stoppa mina unga användare från oavsiktlig exponering, de är inte troligt på deras ålder att försöka alternativa DNS-eller encryption.There var freeware från en outfit som kallas Bluecoat som kunde stoppa en brådmogen tonåring, men det ISN ” t kompatibel med Kubuntu så jag inte har använt den på länge.

Tanken att eskimåer (särskilt) har över 50 ord för snö är inte bara falskt, men myten direkt kan hänföras till 19th century lingvist och antropologen Franz Boas.