vilken stjärna höjd lagt till $ 150.000 till Star Wars som byggkostnaderna?

Svar: Liam Neeson

Många av de aktörer som har befolkade Star Wars universum under de senaste trettio åren kan skryta ganska exceptionella höjder. David Prowse, den brittiska skådespelaren i Darth Vader kostym, var en imponerande 6 ft 6 in. Peter Mayhew, skådespelaren inuti Chewbacca dräkt, var en bjässe 7 ft 2 in.

Ingen av de höga aktörer från den ursprungliga trilogin, dock drabbats av några extra kostnader till följd av sina höjder som uppsättningarna var full skala och ganska analog. När det var dags att filma prequel filmer börjar med The Phantom Menance 1999, gjorde en aktör höjd lägga en hel del förändring till räkningen.

Liam Neeson spelade rollen av Jedimästaren Qui-Gon Jinn och vid 6 ft 4 in, var den högsta aktör på uppsättningen. Uppsättningarna byggdes för att vara endast något högre än de aktörer (som resten av uppsättningen fylldes i med hjälp av datorgrafik) och de extra inches Neeson skröt över sina uppsatta kompisar lagt till en jättestor $ 150.000 värde av arbetskraft och material till fastställd budget.