varför iphones är säkrare än Android-telefoner

Här är en smutsig hemlighet: De flesta Android-enheter aldrig få säkerhetsuppdateringar. Nittiofem procent av Android-enheter kan nu äventyras via ett MMS-meddelande, och det är bara de mest uppmärksammade buggar. Google har ingen möjlighet att tillämpa säkerhetsuppdateringar till dessa enheter, och tillverkare och operatörer just do not care.

Android ekosystem blir en giftig hellscape av unpatched enheter full av säkerhetshål. Som jämförelse, när Apples iOS har ett säkerhetshål, Apple kan bara uppdatera alla stöds iPhones med en ny version. Även Windows-telefoner är bättre än Android här.

Den senaste scenskräck MMS bu g ger oss en bra fallstudie, visar vad som händer när någon upptäcker ett säkerhetshål i Android. Google skapar patchar och överför dem till huvud Android open source-projekt koden. Google skickar då dessa fläckar ut till hårdvarutillverkare – Samsung, HTC, Sony, LG, Motorola, Lenovo, och andra. Googles engagemang slutar här. De kan inte tvinga tillverkarna att faktiskt släppa dessa fläckar. Detta verkar ofta vara där processen avslutas.

Om en tillverkare inte vill tillämpa dessa fläckar, måste de tillämpa dem på en enhet Android kod och bygga en ny version av Android för den enheten. Detta är en separat process för varje enskild telefon och tablett som tillverkaren stöder. Varje tillverkare har sedan i kontakt med bäraren det sålt telefoner genom och ge varje enskild enhet specifika lapp till varje bärare runt om i världen. Tillverkarens engagemang slutar här. Även om de går galen och patch varenda enhet de är fortfarande stöder – mycket osannolikt – de inte kan tvinga flygbolagen att faktiskt tillämpa dessa fläckar

Bärare kan sedan välja att skicka den nya lappat build av Android till sina enheter, eller inte. Om de gör det, det finns en god chans att det är efter en omfattande testperiod där säkerhetshål kommer att fortsätta att stanna kvar. Även om en bärare inte vill göra detta, det finns en god chans att de kommer bara vill testa uppdateringen på några flaggskepp telefoner och inte äldre enheter.

I praktiken har de flesta Android-enheter bara inte får säkerhetsuppdateringar och lämnas sårbara. Google har inte valt att verkställa leverans av säkerhetsuppdateringar som de genomdriva annat i avtal med tillverkare. Tillverkarna skapa många, många olika enheter och inte vill göra arbetet med att uppdatera dem alla. Bärare sänder många, många olika enheter och inte vill bry testa dem. Snarare än att leverera uppdateringar och upprätthålla gamla telefoner, skulle de hellre driva kunder att köpa nya enheter. Dessa säkerhetshål fixerades i den senaste bygger på Android, så en ny enhet som ska vara säker – åtminstone tills fler hål finns och inte lagas.

Ja, att “söka efter uppdateringar” -funktionen på din Android-enhet bara kontrollerar om det finns några tillverkar och carrier-godkända uppdateringar. Det är inte ett tillförlitligt sätt att säkerställa att du har säkerhetsuppdateringar.

Android uppdatering modellen är fasansfullt bruten. Det handlar inte bara om att ta emot de senaste och bästa funktionerna. I stället finns det inget sätt att garantera att du har den aktuella säkerhetsuppdateringarna. Det finns egentligen inte ens inget sätt att tala om exakt vilka säkerhetshål har lappat i enheten, som du är beroende av tillverkaren att lägga lappen till sin anpassade build av Android och rulla ut till enheten.

Google har försökt att undvika detta med Google Play-tjänster, som automatiskt uppdaterar på alla Android-enheter. Men det kan bara göra så mycket. Alla Android-enheter med Android 4.4.4 och äldre – det vill säga, de flesta Android-enheter – för närvarande har en webbläsare full av säkerhetshål eftersom Google inte kan uppdatera den. Och nu, nästan alla Android-enheter kan nu äventyras med ett MMS.

Egentligen är detta fruktansvärda. Tänk om Windows bärbara datorer aldrig fått säkerhetsuppdateringar från Microsoft. I stället skulle Microsoft utfärda patchar till Dell, Lenovo, HP och andra tillverkare. Tillverkaren kan välja att lappa det eller inte, och om de valde att lappa det, skulle det plåster måste godkännas av butiken du köpte den bärbara datorn från innan det nått dig. Microsoft skulle rätta rakade över kol för detta. I stället släpper Microsoft en lapp och det ges till användare av alla modeller av Windows-datorer via Windows Update. Även Googles egen Chrome OS fungerar på det sättet utan tillverkare i vägen.

Vill du ha en verklig garanti för säkerhetsuppdateringar för din smartphone? Du har ganska mycket att köpa en iPhone, men även Microsofts Windows-telefoner är före Android här. När ett säkerhetshål upptäcks i en iPhone, kan Apple släppa en patch till varje iPhone-användare på en gång – även transportörer inte komma i vägen.

Appbehörigheter är ett annat fall där iPhones trounce Android-telefoner. Android började starkt, erbjuder “appbehörigheter” – du kan se vad en app kräver innan du installerar det och väljer att inte installera det. iPhone har nu ett förbättrat tillstånd system där man faktiskt kan välja vilka uppgifter en app får tillgång till. Behov av att använda en app, men vill inte ge den tillgång till dina kontakter eller annan känslig information? Du kan göra detta på iOS.

På Android appbehörigheter är mer som krav – take it or leave it. Apps frågar ofta för många fler behörigheter än vad de verkligen behöver för att fungera, och man aldrig riktigt vet om det spelet du har installerat är att ladda upp din kontaktlista till en fjärrserver. Google arbetar på att lägga till en tillåtelse kontroll till framtida versioner av Android, men det är för lite, för sent. Sådana funktioner är för närvarande endast tillgänglig i tredjeparts anpassade rom efter Google bort Android dolda tillstånd hantera r.

iPhone ger faktiskt dig kontroll över vad program kan göra på din telefon, utsätta appbehörigheter så bra privatliv styr vem som helst kan förstå. Detta hjälper till att hålla dina privata data säkra. På Android, det är egentligen bara upp till app – du kan bara kontrollera om du använder den appen eller inte.

Apples låst ner App Store har gått överbord i att förbjuda vissa typer av innehåll, men endast tillåta program från en godkänd källa ger några extra säkerhet mot skadlig kod. De flesta skadliga program på Android kommer från utanför Google Play, ofta när en användare hämtar en piratkopierad app och installerar det. Detta är inte möjligt utan att jailbreaking en iPhone. App Store godkännandeprocessen iOS är också lite mer rigorösa, innebär en person som verkligen testar appen snarare än en automatiserad algoritm.

Google behöver åtgärda denna situation. Det är oacceptabelt för de flesta Android-enheter för att aldrig ta emot säkerhetsuppdateringar och lämnas sårbara för ett oräkneligt antal säkerhetshål. Många enheter har även låst starthanterare, vilket skulle hindra dig från att lappa felet själv genom att installera en anpassad ROM.

Ja, är Android en öppen plattform med många tillverkare som är delaktiga, men så är Windows. Google behöver få sin plattform i ordning. Vi kommer att fortsätta att se allt svårare säkerhets utbrott i Android land tills hela Android ekosystemet börjar bry sig om säkerhet och blir i stånd att lappa säkerhetsproblem i tid och konsekvent sätt, precis som alla andra moderna operativsystem.

Image Credit: Indi Samarajiva på Flickr

Är det inte vettigt att inkludera BlackBerry för “säkerhet” baserade diskussioner ?? Det finns säkert en massa BB användare fortfarande runt (me ingår) … så skulle göra en mycket vettigt att ha det ingår i denna diskussion ..

Det är inget nytt. Jag har två android, tre android tablett. Alla av dem har “Leta efter Firmware Update” på “Inställningar”. Men de är bara för syns skull. Jag har aldrig fått någon uppdatering.

Jag har en ny LG4 Android telefon. Det fortsätter att gå Google uppdaterar inklusive dem för säkerhet. Det driver nötter eftersom de håller uppdatera den hela tiden – förmodligen eftersom de tweaking version av Android och andra inställningar. Eftersom min telefon används för både personliga och arbete, jag är mycket försiktig med vad om vilka appar får köra men åtminstone jag har alternativ. Med iPhone kan du inte ens byta batteri. Du måste köra till en Apple-butik eller din leverantör för att få fast. För innehåll, du får vad Apple säger du får och det är det. Jag är inte ett fan av Google alls men för mig är det ett bättre val eftersom det ger mig mer flexibilitet och jag är på väg en hel del. Jag erkänner att jag gillar den nya iPhone 6 s större storlek men inte det pris som kommer med den. Jag undrar också om smeten på iPhone 6 som signalen där jag bor är inte så bra så att hålla någon mobiltelefon laddad är en smärta. Åtminstone med min LG fyra, jag har ett reservbatteri och laddare (kom med det som ett specialerbjudande) så jag kan alltid byta ut batteriet och få på vägen. Livet är bra.

Och det är därför Bärare behöver för att få ur vägen, och sluta att fördröja uppdateringar så att de kan garantera deras få “testat” för “kompatibilitet. Gå ännu längre genom att förbjuda flygbolag från inklusive medföljande skit program som ingen använder ändå.

Samt bör tillverkare vara kontraktsbundna för att leverera uppdateringar som Google gör dem finns- och om inte, deras licens att producera Android-baserade telefoner återkallas. Varför Google inte har lappat denna uppenbara hål är för mig obegripligt.

Tydligen CyanogenMod nightlies har fix för de senaste säkerhetsfrågor. Om du har installerat en nattlig från de senaste veckorna har du uppdateringarna.

Edit: mer på https://plus.google.com/u/0/+CyanogenMod/posts/7iuX21Tz7n8 (jag kan inte läsa detta på grund av G + blockeras på mitt arbete!)

Du måste läsa artikeln. Tillverkare av Android-telefoner är det verkliga problemet. De är mer intresserade av att pumpa ut nya telefonmodeller var 3 månader, än fastställande säkerhetsfrågor med äldre telefoner. Även om dess sanna bärare kan välja om de vill släppa en uppdatering, kan inte de släpper en uppdatering de fick från tillverkaren.

Vara så respekt som möjligt, är det på jorden fel med författaren? Denna artikel är en av de värsta jag har sett hela veckan! Detta är verkligen börjar irritera mig vägen författare antingen att felinformerade och / eller felaktig information allmänheten om dessa saker som får alla galna i nyheterna. Och den här artikeln i synnerhet verkar otroligt partisk. Det verkar mer fångas upp i hype än att faktiskt döma saker objektivt.

För det första, utan att tala om uppdateringar är Android en mycket säkrare plattform. Tänk på CvSs Betyg rapporter för båda plattformarna

http://www.cvedetails.com/cvss-score-charts.php?fromform=1&vendor_id=&product_id=19997&startdate=2007-08-01&enddate=2015-08-01 http://www.cvedetails.com/cvss-score -charts.php? fromform = 1 & VENDOR_ID = & PRODUCT_ID = 15556 & startdatum = 2007-08-01 & enddate = 2015/08/03

Android har haft ett totalt antal sårbarheter av 54, bara 12 var svår (rankade 9-10), sedan 2007! Och iPhone OS? 536 totalt sårbarheter, 107 som var svår! Även bara med tanke på det senaste året för Apple, gör Android ännu bättre! Jag menar, det finns ingen konkurrens! Och om du observerar hur iPhone OS gör varje två år, är den totala sårbarhet när det gäller vart och ett av dessa intervall blir mer och mer, tillsammans med de allvarliga sårbarheter, spara den senaste två årsperioden, där det sjunkit till 20 (som är ännu värre än Android över 8 år …). Jag menar, du ärligt tror att Apple behandlar varenda en av dessa sårbarheter? Snälla du. Inte bara bortse från det som om det var ingenting.

Nu, på uppdateringarna. Apple är bättre på uppdateringar, utan tvekan, om de beslutar att ta itu med problemet. Om man tar hänsyn till när sårbarheten upptäcktes (när Apple sägs vanligtvis bara drabbar ett “litet antal” av användare) för att när det var lappat av Apple och fast, är det nästan lika mycket tid Google tar att lösa problemet och lapparna att tas emot på smartphones. Jag menar, det finns fall säkert där Apple har gjort bättre, men inte låtsas Apple är helt i tid och helt säker och att Android är absolut! @ # $.

Och ingenting om Nexus? Och omnämnandet av anpassade ROM kommer med låst starthanterare? Jag menar, är inte en del av hela böka telefonen process ÖPPNA de låsta starthanterare ??? Och vad om din telefon är upplåst så det inte behöver gå igenom bärare ??

Den gemensamma uppfattningen är att Apple-datorer är säkrare än datorer. Det visar sig detta är inte sant.

Och föra upp Google Chrome och hur Google kan hantera det bra, Ja, det är hur Google Play FIX fungerar också, som du tog upp i stycket Strax före – så att du kan uppdatera program som har buggar / säkerhetsfrågor utan att behöva en fullt OS uppdatering!

Och för att vara ärlig, är detta en dum säkerhetsproblem. Bara inte öppna meddelandet … Eller använd ett meddelande blockerare av något slag. Det finns gott om program som gör det. Och som använder textmeddelanden som mycket ändå? Och detta är även något uteslutande från Android? Inte Apple har ett problem som liknar detta mycket nyligen ???

Och den här artikeln missar hela poängen om Android! Att säga “Ja, är Android en öppen plattform …” är en sådan urholkning av öppen källkod och verkligen hur det ger frihet att programmerare och öppnar världen till anpassning och verkligen så många saker jag kan inte ens tänka på / vet , att jag kan inte detta något mindre allvarligt längre. Min Gud. Jag har aldrig förväntat detta från HTG. Verkligen. Denna artikel är bara klicka på bete och är där för att röra upp kontroverser, och att undergräva trovärdigheten för den här webbplatsen.

Och om du verkligen vill ha säkerhet, där är tal om BlackBerry …?

På en annan punkt. Apple kan bara uppdatera alla enheter med en enda uppdatering av varför de verkar ha så många OS buggar? Stora, horrid, App buggar till exempel batteriet dränering döda inom 3 timmar. Vidare, att inte kunna ringa telefonsamtal, dagar? Lägg till, att inte kunna ansluta till Wi-Fi, och så vidare … och sedan tar det upp till en vecka (s) för att fixera nämnda OS / App buggar? Skulle det inte vara så mycket lättare att släppa uppdateringar mycket snabbare? Med OS-uppdateringar inte de äldre modellerna … i detta fall 4S … föråldrade? Alldeles långsam? Eller är det bättre att hålla äldre operativsystem? Om så är fallet, gör äldre generationer OS uppdateras för fel? Jag tror inte det, men jag vet inte säkert.

Dessa saker händer med varje ny iPhone lansering. Apple släpper medvetet buggy mjukvara och ofullständig produkttester för att möta konsumenternas efterfrågan. Du skulle inte tro mig, men Apple löser små design frågor som kommer upp efter frigivningen. De flesta företag nomenklatur skulle vara “iPhone 6 v2, v3, v4” för alla små versionsuppdateringar de. Så att en tidig adopter av de nyaste iPhone är som att vara en testdocka för att förbättra senare versioner av iPhone 6.

Med Android åtminstone kan du välja att installera Google starthanterare för att få de senaste uppdateringarna. Med Apple, återigen, har du några alternativ och de innebär att bryta garantin. Dessutom Android-appar, kommer folk att låta dig veta att inte ladda ner X App om det finns ett säkerhetsproblem. Vidare har Android de bästa säkerhets Apps gjort.

Det största skämtet är äpplen “Säkerhet”. Om det försvinner eller blir stulen kan du göra …? Ingenting om telefonen är avstängd. Återställa och reflash telefonen – Aktivera under “My (Thief) iPhone 6.” WOW det var så svårt … och du betalar extra pengar för detta?

Du missar poängen i artikeln. Faktum är att det finns miljontals Android-baserade enheter som aldrig kommer att få en uppdatering. Google har att göra en uppdatering, tillverkare måste testa att uppdatera sina enheter (och låter vara ärliga, de bara gå tillbaka en generation eller två), har bäraren samma problem också. Även om en uppdatering kommer igenom alla dessa vägspärrar, har det fortfarande att installeras av slutanvändaren. Det spelar ingen roll om det finns kända sårbarheter eller inte, är det en massiv säkerhetsproblem.

Varför tar det Att 5 gånger längre tid att släcka uppdateringar än alla andra flygbolag? (Jag överdriver lite). Jag är ledsen, men mestadels bärare är problemet. De tjänar också från människor att få nya telefoner.

Detta var till stor hjälp eftersom jag nu fattar beslut om att byta till Android. Jag har systemet admin erfarenhet på Linux, så jag är inte i den olyckliga positionen för de flesta köpare, som saknar just den bakgrunden. Vad jag vill veta är detta: Är det möjligt för mig att administrera min Android-telefon på samma sätt som jag uppdaterar min Ubuntu-system? Är nödvändiga uppdateringspaket på Googles servrar, bara väntar på mig att be dem?

Jag använder AT & T och få mina uppdateringar så fort de kommer ut. Men jag har en iPhone och Apple uppdaterar telefoner direkt, vilket är klart bättre metod för att trycka uppdateringar. Jag erkänner, Apple har fördel eftersom de tillverkar telefonen och utveckla operativsystemet.

Jämför du exakt samma telefon och OS som råkar vara på olika bärare? Om inte, din fråga finnas giltiga. Du jämför äpplen och organges på den punkten. Men om så är fallet, då du skulle behöva be AT & T den frågan, inte mig.

Jag är förbryllade av den dåliga design, implementation och testning av dessa operativsystem och efterföljande kontinuerliga utsläpp av nya (knappt stabila, full av säkerhetshål) versioner.

Jag upphör aldrig att förvånas av konsumenternas villighet att tolerera tarvliga produkter.

Till föregående affischen ur hans sinne, jag är ledsen, men författaren är helt korrekt i den här artikeln. Jag har nyligen försökt att byta till en nexus 6 att prova android och var förvånad över hur hemsk säkerhet för androids är. Hur i helvete tillåter Google en ficklampa app att begära människors kontakter, e-post, lokaliseringsuppgifter, samtalshistorik, och vad det frågade mig för innan jag slog avbryta. Andra varför i helvete gör en ficklampa app behöver all denna information och varför kan jag inte välja vilken information kan hämtas från enheten.

Dess 2015, har Apple hade denna förmåga att neka ansökningar dina privata uppgifter under ganska lång tid. Jag vet Google kan göra det också, jag tror inte att de verkligen bryr sig så mycket. Som någon som hatar hardcore äpple tillbedjare gör Googles brist på omsorg om privatlivet mig stöder Apple över dem. Förra gången jag försökte Andriod L, tror jag att det tvingar dig att sätta i ett Gmail-konto så att alla dina anteckningar, e-post, applikationer, webbhistorik kommer att synkroniseras. Så vad jag inte vill synkronisera hela skiten? Nej tyvärr, vi på Googe tycker du ska ha alla dina appar länkade för din bekvämlighet, end of story. Jag minns att behöva klicka inte dela min positionshistorik varje gång jag använde Google maps appen medan möjligheten att dela har “dela min info och fråga inte igen”. Verkligen Google? Tyvärr, kommer majoriteten av befolkningen inte bryr sig.

massiv

Vad du säger är sant bara för att du hatar Android.

Jag antar att du försöker vara rolig. Jag har haft många Android-telefoner. Men i ärlighetens namn, jag föredrar iOS. Jag tröttnade på min telefon inte få den senaste Android OS. Visst kunde jag ha rotat det och tvingade det på, men jag borde inte behöva göra det. Dessutom fick jag trött på program som fungerade bra på en Android-enhet fungerar inte på en annan. Android har några bra funktioner, men de allra skillnaderna i stöd bara trött ut mig. På iOS har jag fått varje OS-uppdatering och varje app jag har köpt fungerar på varje iOS-enhet jag äger. Jag tillbringar mycket tid kämpar problem med Linux, OSX och Windows. Jag vill bara min telefon för att arbeta utan krångel.

De flesta kunder arent det minsta tekniska och vet produkterna har problem inte. Och tillverkare och utvecklare dont care, för när kunderna ser en ny telefon kommit ut med en ny widget de kastar bort sin gamla telefon och köpa en ny. Människor är slavar till konsumtion. Titta bara på de linjer för iPhones när de kommer ut.

Folks har alltid stått i linjer för att få och använda ny teknik.

image.jpg600x693 72,4 KB

Skriv upp säger ny produkt var ljus väga, hade säker kassettband funktionen med fingeravtrycks ägande erkännande plus oavsiktlig droppe warreny ersättning.

Du har alltid ett val hur u hantera din integritet … Jag använder inte bärare och tillverkare aka lager roms även min telefon ursprungligen gjorde (not 3). Jag använder cyan mod som härrör från nyaste AOSP kod … Så det blev mindre buggar och säkerhetshål.

råkar vara på olika bärare? Om inte, din fråga finnas giltiga. Du jämför äpplen och organges på den punkten. Men om så är fallet, då du skulle behöva be AT & T den frågan, inte mig.

För Galaxy-telefoner, de andra bärarna har uppdateringarna för exakt samma telefon innan mig. Sprint och tmobile har uppdaterat till 5.1.1 på GS6, (inte säker om Verizon), men Att fortfarande väntar …..

Om du har Linux erfarenhet, blir IMHO Android det självklara valet. Jag är lite förvirrad av din fråga (t.ex. vad administrera Android har att göra med uppdateringar Ubuntu). Bara för att klara upp saker, Google driver en Google Play “marknad” där program finns tillgängliga (för försäljning och kostnadsfritt). Den använder ett GUI och är mycket jämförbar med Ubuntu Software Center. Men såvitt jag vet, är det inte lätt att använda Google repo från Android skalet. Uppdateringar till alla dina Play Butik appar kan ske automatiskt eller på begäran. Du kan också sideload Android-appar från tredje part, besläktad med att installera en deb.

Det finns många andra osedda fördelar anta Android. Du kan få tillgång till Android via skal (från telefonen samt distans). Därifrån kan du använda den för att sammanställa / köra binärer, installera / avinstallera Android-appar, köra startskript, etcetera. Du kan använda bash, ssh och rsync både till och från en Linux telefon, så det blir verkligen praktiskt att hålla kontakten på ett säkert sätt, att avlägsna säkerhetskopior, eller checka in på dina servrar. Du kan även köra en hel Linux-distributioner av ditt val på din Android medan du använder den normalt.

Varför har du sagt att Microsoft är en öppen plattform? Sen när? Apple och Microsoft gör stängd källkod proprietär programvara som inte är föremål för samma slags granskning som Android, inte heller är det gratis att ändras som utvecklare gottfinnande. På detta sätt, både Apple och Microsoft är knappast jämförbar med Android. Android är frihet.

Alla (eller de flesta av) de problem som du har beskrivit avser OEM och transportörer, inte Google eller Android. Det är bärarna och tillverkare som låser starthanterare, avstår från att ge ut uppdateringar, etcetera. Köpa en Nexus telefon och undvika alla dessa problem. Officiella uppdateringar kommer att förbli tillgängliga för år. Dessutom kommer tredjeparts rom vara tillgängliga så länge som du och andra fortsätter att producera dem.

För alla de skäl som anges ovan, är den här artikeln verkligen en orättvis bedömning av Android.

Tenn kan uppfanns 1810 men burköppnare uppfanns inte förrän 1858, innan tillkomsten av burköppnare människor som används hammare och mejsel för att öppna burkar.