varför fönster ide i stället för helt stänga?

Windows viloläge inställning kan vara en mycket användbar “funktion” när du behöver för att snabbt starta datorn, men det finns tillfällen när du vill eller behöver helt stänga av operativsystemet varje gång istället för att bara ibland. Med detta i åtanke, har dagens Superuser Q & A efter en snabb och enkel lösning på en frustrerad läsarens problem.

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Superuser läsare lite främmande vill veta varför Windows är i viloläge i stället för helt stänga

Jag har precis avslutat stänga Windows ner och startas i Linux. När jag försöker komma åt Windows-partitionen, säger att Linux inte kan montera den eftersom Windows är i viloläge. Detta innebär att Windows 10 endast övervintrar i stället för helt stängas av. Hur kan jag fixa det så att Windows 10 faktiskt stängs hela vägen?

Varför är Windows ide i stället för helt stänga?

Superuser bidrags LPChip har svaret för oss

Detta är ett förväntat beteende. Windows 8 kom med en ny form av avslutningsprocessen som även finns i Windows 10, som stänger alla program och sedan viloläge datorn så att nästa gång du startar Windows, kommer den att starta mycket snabbare.

Detta är också den samma anledningen till att det tar mycket längre tid att starta om datorn än att stänga och strömmen. Här är hur man inaktivera Windows Hybrid avstängning funktion (även känd som snabb start)

Nu när du stänger Windows ner, stängs den normalt och inte gå i ide.

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Image Credit: Long Zheng / Flickr

Ett annat alternativ är att lägga till ro (skrivskyddad – bokstavligen bara lägga till, ro) till monteringsalternativ i Linux, förutsatt att du inte vill skriva data till enheten. Jag använder detta hela tiden med min dual boot dator som kör Windows 8. På så sätt hålla hastigheten hos uppstart och kan övervintra (vilket är vad jag gör 90% av tiden i Windows ändå) och återuppta utan problem, men kan fortfarande tillgång filer i Linux.

Självklart måste du skriva till enheten, detta kommer inte att hjälpa.

En pangram är en mening som innehåller alla tecken på ett visst språk alfabet, den mest kända engelska pangram, på grund av dess framträdande i tidiga läroböcker och typsnittsprov idag, är “Den snabba bruna räven hoppar över den lata hunden”.