vad RAM slot färgkodning på moderkort detta?

Gult och orange, blått och svart, grönt och rött: du hittar RAM-minnesplatser på moderkort i alla möjliga färgparen. Men exakt vad dessa par betyder och hur påverkar det dig när systemet byggnad eller uppgradera din nuvarande rigg?

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor. fråga Asker, Totymedli.

Superuser läsare Totymedli är nyfiken på färgkodning av RAM-minnesplatser

Jag har alltid sett att moderkortet RAM-minnesplatser är färgade i par, men aldrig visste vad det betydde. Jag satte bara två RAM, och efter några försök det alltid fungerat. Men efter att jag försökte installera en tredje alltid kastar mig en blå skärm av döden. Finns det en order hur ska jag installera RAM till styrelsen? Vad gör färgerna betyder? Har de visar en prestandaökning möjlighet eller är de bara en guide för installation?

Vad är lösningen för hans blå installationsskärmen frågor?

Superuser contributor Enigma bryter koden

Det innebär att den färgade paret är en tvåkanalig set och att du skall installera RAM i par för att dra nytta av det.

Du bör installera två av samma pinnar som ett matchande par på samma färg spåren och sedan ytterligare 2 som är densamma i de återstående två spåren.

Helst du vill ha allt minne vara identiska i ett system eller annat du kommer att sluta med något minne som potentiellt klockas ner (eller spänning / multiplikator) till den minsta gemensamma nämnaren.

Vidare läsning

Toms Hardware Forum: Hur man installerar Dual Channel [Memory]?

Hardware Secrets: Allt du behöver veta om Dual, Triple-och Quad-channel minne arkitekturer

RELATERADE ARTIKEL HTG förklarar: Ska du bygga din egen dator? Tyvärr färg parning ordningen inte är standardiserad på äldre moderkort (nyare styrelser verkar konsekvent lyda färg indikerar-minneskanal regeln, även om).

Mot bakgrund av detta bör Ecnerwal råd om vikten av att kontrollera manualen noggrant inte ignoreras

Färgerna är trevligt besvaras av Enigma. Som för

Men efter att jag försökte installera en tredje alltid kastar mig en blå skärm av döden. Finns det en order hur ska jag installera RAM till styrelsen?

Svaret är ja, det är en order, och detaljerna återfinns i ditt moderkort manualen, som nästan alltid har detaljerade instruktioner för vilken ordning minnesplatserna ska fyllas, och vilka konfigurationer kommer att fungera, så att du enkelt kan lägga den i en gång och har det att fungera, snarare än

Jag satte bara två RAM, och efter några försök det alltid fungerat.

Som i alla saker relaterade till elektronik och dator byggnad, läsa manualen först och undvika blå skärmar av döden (eller, ännu värre, skadar hårdvara) är alltid föredragit att trial-and-error. När du är osäker, refererar till bruksanvisningen.

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

de färgade spåren indikerar skulle placera pinnar för dual ch läget att work.when att använda dubbla ch minne du måste använda dem i par för att använda dem i dubbel ch läge. kör en dubbel ch pinne är inte dubbelt ch läge. kör 2 pinnar i olika färger är inte körs i dual ch läge. Om du bara använder ett par du skulle placera en av varje pinne i samma färg slots som dubbel ch RAM fungerar i par. om du använder säga 3 pinnar, en i en orange kortplats och två i den gula, kommer RAM inte köras i dubbel ch läge. vid användning av 4 pinnar, kommer RAM köras i dubbel ch läge. Observera …. när man använder 4 pinnar RAM fungerar inte i quad ch läge enligt specifikationer på tavlan styrelsen måste stödja quad lm och använda quad ch minne för att köra i quad ch. även färgerna varierar beroende på tillverkare.

Rymdsonden Voyager 2: s resa genom vårt solsystem kallas Planet Grand Tour eftersom tack vare en planetarisk justering som bara händer en gång vart 175 år, sonden kunde besöka Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus allt i en enda flyga förbi.