vad är “magiska paket” för att vakna datorer?

När du pyssla eller justera olika inställningar på din dator, förr eller senare kommer du förmodligen köra över några alternativ som lämnar du förbryllad eller förvirrad. Med detta i åtanke, dagens Superuser Q & A inlägg har svaren på en förvirrad läsarens frågor.

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Foto med tillstånd av annaspies (Flickr).

Superuser läsare AlainD vill veta vad magiska paket för att vakna datorer är

Min trådlösa adaptern (Intel Dual Band Wireless-N 7260) har två inställningar i Enhetshanteraren som jag inte förstår.

Efter lite forskning fann jag den här Microsoft TechNet artikel som definierar funktionen enligt följande

Denna ganska kryptisk beskrivning är lite låg på detaljer. Kan någon hjälpa?

Jag skulle föredra att min laptop inte vaknat på distans under några omständigheter. Jag har inaktiverat Tillåt att den här enheten tar datorn på fliken Energispar, men dessa inställningar verkar vara separat. Kan jag stänga av dessa två inställningar utan negativa konsekvenser?

Vad är magiska paket för att vakna datorer?

Superuser bidrags Sam3000 och Ben N har svaret för oss. Först ut, Sam3000

Dessa två inställningar bildar en del av de flesta moderna datorer som kallas Wake on LAN. I ett nötskal, lämnar denna inställning på tillåter nätverkskortet i ditt system för att få tillräcklig effekt för att förbli i standby-läge, medan resten av systemet är avstängt. Även i standby-läge, kan det få en magisk paket, en liten mängd data som är specifika för MAC-adressen för nätverkskortet, och kommer att svara på detta genom att slå på systemet.

Det är mycket användbart för fjärrkontroll situationer, men du kan stänga av dessa funktioner utan några negativa konsekvenser. Kudos till dig för att göra en del tidigare forskning också. För ytterligare information, kan du läsa det här inlägget How-To Geek artikeln

Hur-Till Geek förklarar: Vad är Wake-on-LAN och hur aktiverar jag det?

Följt av svaret från Ben N

Sam3000 svar är mycket trevligt. Jag kommer att lägga till några tekniska detaljer.

Wake on Magic Packet orsakar nätverkskortet för att väcka datorn när den tar emot en magisk paket. Ett paket anses “magiskt” när det innehåller FF FF FF FF FF FF (sex instanser av största möjliga bytevärdet) följt av sexton fall av kortets sex byte MAC-adress. Denna sekvens kan visas var som helst i ramen, så paketet kan skickas över någon högnivåprotokoll. Vanligtvis är UDP används, men ibland rå ramar med Ethertype 0x0842 används. (Källa: Wikipedia)

Wake on Pattern Match är ett superset av den föregående (Wake on Magic Packet). Det kommer att orsaka kortet för att väcka maskinen när olika saker kommer in, inklusive en magisk paket, ett NetBIOS namnfråga, en TCP SYN paket (antingen TCPv4 eller TCPv6), etc. Dessa sista som kan kräva ARP avlasta är aktiverat. (Källa: TechNet)

Om du inte vill eller behöver din dator att vara vaknat från någon annanstans, kan du stänga av båda alternativen.

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Så jag är nästan nivå 60 i World of Microsoft och jag har störtade guiden filer och mappar, störtade guiden anslutningen och hans lillebror guiden för trådlös anslutning, men jag har ännu inte att få någon Magic Packet droppar. Måste jag bara odla de olika guider eller kan jag få en del på auktionshuset? Jag postat en bild av jakten jag för närvarande i mitten av, uppenbarligen efter filer och mappar guiden störtades han bara gav upp på livet och sluta arbeta. Så nu jag måste rädda sin dotter Princess Backup eller han kommer aldrig att fungera igen. Är det sant att du måste ha magiska paket för att besegra den sista bossen Clippy?

även på riktigt, Real … tack för artikeln WOL har alltid varit lite av en hit och miss erfarenhet i företaget när de hanterar datorer, men jag har fått det att fungera på mitt hemnätverk och använda den med RDP efter jag ve VPN’ed in mitt hemnätverk till fjärr i mina system när jag behöver, men jag vanligtvis inte vill ha dem alltid körs.

Tja, jag fick just ett sidospår längre än jag borde ha …..

Om du letar efter för att rita den kortaste vägen från USA till Europa, börja i Maine, Västra Quoddy Head, en outcropping på Maine kusten, är den östligaste punkten i USA och ger det kortaste avståndet mellan de amerikanska och europeiska jord.