Titta på en maskin få uppgraderas från MS-DOS till Windows 7 [video]

Vad händer om du försöker uppgradera en maskin från MS-DOS till Windows 7? En nyfiken nörd körde experiment med VMWare och spelade in hela överraskande vätska, rida för vår njutning.

Andrew Tait var nyfiken, vad skulle hända om du följt hela uppgraderings bågen för Windows från 1980-talet till idag allt på en maskin?

Tack vare VMWare han kunde ta reda på, efter uppgradering hela vägen från MS-DOS till Windows 7.

Kolla in videon nedan för att se vad som händer

Chain of Fools: Uppgradering Genom alla versioner av Windows [YouTube via WinRumors]

Jag tror att han har glömt Windows ME?

EPISK! <3 @Thomas vi alla vill glömma Windows ME. @Thomas: Vad är detta Windows ME ni talar om ;-)? det är djävulen förkroppsligad Bra gjort - fantastisk video! ger tillbaka minnen ... tack! Där var Microsoft Bob? Nu var episk. Och jag saknar Windows 286? ja, är utmärkt video och ja, är beter att glömma vinna ME Har någon märker något av användarnamnen var twatface? lol Gotta love den här killen! Fönster ME lämnades ut, eftersom det inte kan uppgraderas till 2000, säger det rätt i videon. Hittade detta så intressant och fascinerande att alla gamla installationer och service pack var fortfarande runt för experimentet: D Jag fann det oerhört deprimerande. Efter att ha sett detta jag minns tydligt oräkneliga nätter gör installationer och åter installationer och vara borta från min fru, som arbetar medan hon sov .. Förmodligen varför vi fick en skilsmässa. wheres musen i de första minuterna ??, användaren var att skriva allt? Jag antar 64-bitars inte användes för operativsystemet i Win 7, eftersom Reversi är en 16-bitarsprogram. Det väcker frågan - Bör Windows 8 fortfarande har en 32-bitarsversion? 25 år är en blodig lång tid för att stödja 16-bitars emulering, med tanke på att 64-bitars Win 7 är vanligare än 32-bitars operativsystem (gå på Steam HW undersökning statistik). Har någon läsa video beskrivningen på YouTube? Den innehåller en FAQ ... "1) Varför Har inte du installera MIG? Eftersom Windows ME inte kan uppgraderas till 2000, valde jag att installera 2000 direkt från 98 eftersom det var kronologiskt nästa utgåva. Jag kan göra en "alternativ historia" version för att se vad som går från 98 till ME till XP ser ut. " lol, twatface - Glöm mig det sägs i videoklippet ME inte användas på grund av uppgradering begränsningar. Cool video, en viskning från det förflutna och still going strong. Bra video, har gjort det mesta av ovanstående i min tid (exklusive winows 1/2), men fick ett par frågor om uppgradering. Vilken storlek RAM och hårddisk användes för VM att gå från DOS till W7? Var VM justeras längs vägen för att göra det möjligt för de större programvarukrav Mycket intressant liten video, bra gjort och Twatface knäckt mig! Kan någon tala om vad som är skillnaden mellan att installera fönster med hjälp av den välkända sätt eller här? eftersom jag inte ser någon skillnad mellan dem. Tack. Jag minns en gång för länge sedan när jag använder Windows 97. Jag gjorde något fruktansvärt fel och var tvungen att installera om Windows. Jag kommer ihåg alla detaljer inte men jag tror att jag hade en Windows 95-97 uppgraderingspaket i stället för det hela så jag inte kunde installera det direkt. I slutändan min installera / uppgradering gick så här: Dos 7 -> Windows 3,11 -> Windows 95 -> Windows 97 uppgradering!

Är det bara jag eller känns det att folk inte uppskattar värdet av datorer längre … det verkar precis som alla andra leksak? tack för nostalgitripp (… suck …)

Bra video, bra gjort !! Men twatface som användaren rumplade mig .. men det var lustiga. 🙂

@HKB

De första operativsystem var Command-Line, och gjorde liten eller ingen användning av musen.

@Tathrim

Jag skulle gissa att Windows 8 skulle innehålla en inbyggd VM för 16-bitars appar. Konsumentvirtualiserings har mognat avsevärt, och det är det bästa sättet att åstadkomma bakåtkompatibilitet för äldre program.

Lagoftalmi är ett medicinskt tillstånd där patienten inte helt kan stänga sina ögonlock (typiskt som ett resultat av en felaktig ansiktsnerven), den vanligaste kirurgiska behandlingen är att sätta in små plattor gjorda av rent guld i patientens övre ögonlock som ger lagom vikt dra locket stängt.