som star wars skådespelare gick vidare till att bli en produktiv skådespelare?

Svar: Mark Hamill

1977 Mark Hamill blev ett känt namn och ansikte med lanseringen av Star Wars Episod IV: A New Hope. Miljontals biobesökare i alla åldrar kom att associera Hamill med fräsch huvudpersonen han spelade i serien, Luke Skywalker. Trots sina bästa för att inte typecast som ett resultat av hans ikoniska roll i storfilmen serien, var det svårt för Hamill att fly sitt arv som Luke Skywalker.

Som ett resultat, först försökte han sin hand på scenen agerar, men trots beröm samlat på scenen, i slutändan återvände till röstskådespeleri där han först fick sin början som en skådespelare uttryck lördag morgon karikatyrerna. Efter olika levande verkande spelningar hela 1980-talet, återvände han till röst agerar som Joker i Batman: The Animated Series. Medan han har gjort andra röstskådespeleri, sitt arbete som Jokern var så kritikerrosade och älskad av fans han har varit upptagen med Jokern röst är flera serier, animerade filmer, tv-spel och andra medier.