som skådespelare ändrade sitt namn för att undvika hans familj berömmelse?

Svar: Nicolas Cage

Anpassning, Leaving Las Vegas, The Rock, Face / Off. Om du är en film trivia buff som frågade vad länkar alla dessa filmer tillsammans, skulle din första reaktion sannolikt: skådespelare Nicolas Cage. Känd för sina udda roller och agerar, har Cage varit slänga ut långfilmer sedan 1980-talet.

Liksom många i Hollywood, har Cage ett artistnamn. I stället för att jazz upp en tråkig födelsenamn, men antog Cage sitt artistnamn specifikt för att tona ner hur stor hans födelse namn är. Nicolas Cage födelse namn är Nicolas Coppola, son till litteratur professor August Coppola och brorson till ingen-annan-än berömda regissören Francis Ford Coppola. I en värld där som du känner ofta tar företräde framför vad du vet, Cage gick ut ur hans sätt att distansera sig från sin berömda farbror för att främja en känsla av att han hade gjort det i Hollywood på hans egna meriter.

Det var då och det är nu, dock, och med nästan hundra långfilmer till hans namn, tror vi att det är nog säkert att ses offentligt med farbror Francis igen.

Vem är “Christopher Reeves” ?? Jag vet Christopher Reeve spelade Superman, blev en quadriplegic grund av en ridolycka, och så småningom dog 2004 … men identiteten på detta “Christopher Reeves” karl undslipper mig.

Doh! Stavfel alert!

Fast, tack.

Kusin Sofia hade inte samma dilemma.

Vad om Anderson Cooper? Hans mamma är mycket mer (ö) kända