helgen projekt: rulla din egen ledande bläck

Kommersiell ledande bläck är dyrt och du har fastnat med formeln tillgängliga, detta DIY versionen kan du justera och anpassa din ledande bläck för att möta dina behov.

Jordan Bunker ville vissa ledande bläck för projekt men ingen av bläcket han fann mötte hans behovs det var antingen för dyrt, DIY formel var alltför komplicerat, eller om det var förenligt med det material han ville uttrycka det på. Efter att han snubblat på ett vitt papper av UIUC Materials Research Laboratory han bestämde sig för att följa i deras fotspår och göra sin egen partikelfritt, mycket ledande, och låg temperatur bläck.

Det är inte en smuts billig process, och han ger en ganska allvarlig varning i början av guiden

OBS: Gör inte detta hemma om du inte förstår de risker och faror och vet hur man undviker dem. I själva verket är det bäst att du har en kemist eller någon erfarenhet av hur man hanterar kemikalier korrekt hjälpa dig.

Ammoniumhydroxid är otäcka saker. Myrsyra är ännu värre (Det är i princip flytande smärta. Det är kemikalien i ant bites och bistick som gör dem skada). Vänligen respektera det här.

Som sagt, resultaten är ganska imponerande, kolla in hans fulla bygga guide för fler exempel på hans kretsar-on-glas exempel.

Ledande bläck [via Make]

Steg 1: Köp sonic skruvmejsel, steg 2: Vapen det med det här att få det att fungera som en iPad / iPhone / Android tablett penna, steg 3: Säg en av dina favorit Läkarens slagord.

USB kablar är begränsade till (5 m) 16 fot i längd, längre och de stöter på problem med signaltids.