att uppdatera sin image, ersatte Cracker Jack företaget rutan leksak med?

Svar: en digital kod

Om det någonsin funnits ett tecken i tiden, detta är kanske det: efter mer än ett århundrade att dölja fysiska leksaker i varje behållare med Cracker Jack popcorn mix, har företaget avvecklat praxis till förmån för bland annat en baseball-tema mobilapp ladda ner.

Nu, i stället för en liten och billig leksak (som en dekoder ring eller vissla), finns det ett litet klistermärke med en digital kod som kan skannas med en smartphone och används för att ladda ner en gratis mobil app för att spela med på en familjens smartphones och tabletter.

Införandet av den digitala koden är inte den enda drag som moderbolag, Frito-Lay (en division av PepsiCo), gör att modernisera varumärket. Förutom övergången till digitala leksaker, de dike också den gamla Cracker Jack boxas design till förmån för en mer modern plastpåse. Kanske deras motivation var inte så mycket att modernisera varumärket som att döda colloquialism “kom i en Cracker Jack låda” för att hänvisa till något billigt.

De tar bort leksakerna och lådan. Så i princip är alla de saker som gjorde Cracker Jacks unik nu borta.