använda ett gratis verktyg för att skapa flera virtuella skrivbord i Windows

Om du har använt Linux, är du förmodligen bekant med det virtuella skrivbordet funktionen. Det ger ett bekvämt sätt att organisera program och mappar öppna på skrivbordet. Du kan växla mellan flera datorer och har olika program och mappar öppet på var och en.

Men är virtuella skrivbord en funktion saknas i Windows. Det finns många tredjeparts alternativ för att lägga virtuella skrivbord till Windows, inklusive en som kallas Dexpot, som vi har täckt tidigare. Dexpot är gratis, men endast för privat bruk. Företag, offentliga institutioner, ideella organisationer och även frilansare och egenföretagare måste köpa programmet.

Vi hittade en annan virtuellt skrivbord verktyg som är helt gratis för alla att använda, som kallas mDesktop. Det är en lätt, öppen källkod program som låter dig växla mellan flera skrivbord med hjälp av kortkommandon och ange öppna program eller mappar att vara aktiv på alla datorer. Du kan använda mDesktop att gruppera relaterade program eller att arbeta med olika projekt på separata datorer.

mDesktop är portabel och behöver inte installeras. extrahera helt enkelt the.zip fil du hämtade (se länk i slutet av artikeln) och dubbelklicka på mDesktop.exe filen.

OBS: Det finns en versionen tillgänglig (1,5) och en betaversion av 1,6 tillgänglig, som har fler funktioner tillgängliga. Vi har hämtat betaversionen och visar att version i den här artikeln.

mDesktop körs i systemfältet. Högerklicka på ikonen tar upp en popupmeny som låter dig växla stationära datorer, komma åt inställningarna, och dölja ikonen i systemfältet. Standardmetoden för att växla mellan skrivborden är att hålla ner Alt-tangenten och tryck på siffran för det önskade skrivbordet. Som standard finns det fyra datorer tillgängliga.

Att ange antalet datorer och ändra snabbtangenter för att byta skrivbord och skicka öppna program till andra datorer, välj Inställningar från popupmenyn.

Fliken Allmänt på dialogrutan Inställningar kan du ändra antalet tillgängliga datorer, upp till maximalt 10. Det finns också en anpassningsbar kortkommando för att ta fram ikonen mDesktop systemfältet, om du valde att dölja det med hjälp av ikonerna popupmeny.

Till direkt växla till en list Desktop kan du ange om du vill använda Alt, Ctrl eller Shift-tangenten med skrivbordet numret direkt växla till skrivbordet.

Använd För att växla till nästa skrivbordet och att växla till tidigare stationära rullgardinsmenyerna för att ange om du vill använda Ctrl-tangenten, Skift eller Alt-tangenten med höger- och vänsterpilen för att växla till nästa och tidigare datorer.

Om du vill ha ett särskilt program för att finnas tillgänglig på alla datorer, kan du ange ett kortkommando kombination som gör det möjligt att göra detta med hjälp av att skicka ett aktivt fönster till en list skrivbordet.

Fliken Desktop namn kan du namnge varje av de tillgängliga datorer. Dessa namn visas på popupmeny nås från ikonen mDesktop fältet.

Fliken Windows kan du ange öppna program eller mappar som du vill på alla datorer. För att lägga till ett program eller en mapp till denna lista, klicka på Lägg till.

Ange i fönstret titel för programmet eller mappen som du vill visa på alla datorer i redigeringsrutan och klicka på OK.

Fönstret namn visas i listan.

OBS: Välj knappen kan du klicka på ett fönster för att lägga till den i listan, men som av skrivandet av denna artikel, detta inte verkar fungera i betaversion.

För att ta bort ett fönster från den här listan väljer namnet på fönstret och klicka på Ta bort.

Att sluta använda virtuella skrivbord, högerklicka på ikonen i systemfältet och välj Avsluta. Alla program eller mappar du hade öppet på andra än den första stationära flyttas till första skrivbordet.

mDesktop arbetar i 32-bitars och 64-bitarsversioner av Windows 7, Vista och XP.

Hämta mDesktop från http://code.google.com/p/mdesktop/.

För många år sedan, om tiden av Windows tre eller så, hade jag en stor virtuell skrivbord program som hade två funktioner som jag inte har kunnat hitta eftersom dessa dagar och det var förmågan att konfigurera flera virtuella skrivbord och spara dessa datorer mellan Windows-sessioner, det vill säga, en gång konfigurerat de hade en permanent liv tills de ändras av användaren. Dessutom har sådana konfigurationer upprätthålls i en enkel ASCII-fil där användaren kan ändra innehållet i en textredigerare. Dessa två funktioner, enligt min mening, att hela konceptet med virtuella skrivbord ett produktivitetsverktyg värt att lägga tid på. Jag tror att säljaren inblandade var antingen Symantec eller PC Tools. Den aktuella grödan av virtuella skrivbords chefer, så vitt jag vet, inte har dessa funktioner och därför har lite intresse från min sida.

Om någon känner till ett virtuellt skrivbord manager har dessa funktioner, skulle jag vara intresserad.

P.S. en riktig kick skulle vara ett virtuellt skrivbord chef som jag beskrivit ovan med staket överliggande varje skrivbord.

Skål> JR

Grymt bra! Jag använder en mycket gammal version av Vista / XP virtuella skrivbord som fungerar bra, men är daterad 2007. Jag kommer att prova mDesktop.

Jag gillar den här funktionen i Linux och aldrig kunde få det att duplicera samt i fönster med de fria program. Jag köpte CubeDesktop pro för några år sedan och det är perfekt. utom nu jag har dubbla skärmar och gått över till Windows 8 och har inte använt den mycket. Men jag har alltid tyckt att organisera virtuella skrivbord.

hur VirtuaWin? Det är öppen källkod. http://virtuawin.sf.net

Det är inte alltför svårt att hitta dessa stationära switchar för Windows. Jag kommer definitivt ge mDesktop ett försök eftersom jag gillar speciellt fristående portabla applikationer som. Men när det kommer till stationära paneler finns andra – massor av andra.

En särskilt jag användas med XP var en som heter “YoDm 3D” (http://rocketdock.com/addon/docklets/22933). Det är en del av den fria Rocket Dock svit som jag också rekommenderar som ett alternativ Start-menyn. Men YoDm 3D är verkligen inte en raket Dock add-on. YoDm är mer av en komplett fristående skrivbord switcher nästan som mDesktop är. Den enda anledningen till att jag använde YoDm var att jag gillade 3D spinning kuben när jag bytte datorer – precis som vissa Linux distributioner!

BTW, jag kan inte se någon anledning YoDm skulle inte fungera med alla aktuella versioner av Windows. Jag bara inte har gjort det.

Men om det inte är din grej så finns det en uppsjö av andra skrivbords switcher val. GiMeSpace (Free Edition), Dexpot, 360desktop, T3Desk, Virtuawin, SDesk, och så vidare, är alla förmodligen bra val, också alla gratis också. Men jag verkar ha problem att ringa någon av dem “virtuella skrivbord.” För mig, som låter mer som att ta kontroll över en stationär virtuellt i vilken en produkt som “Gå My PC” eller “Teamviewer” kan användas. Därför anser jag att vi kanske vill kalla dessa saker skrivbordet “paneler” snarare än virtuella skrivbord. …Jag säger bara.:-

Jag använder VirtuaWin (Open Source / GPL).

Jag vet också Dexpot (gratis för privat bruk IIRC), som har fler funktioner, men jag har aldrig riktigt testat det så långt. neighborville, bör du ta en titt på detta

http://virtuawin.sourceforge.net/;http://dexpot.de/?lang=en

Jag använder Dexpot. Det är gratis och fungerar bra. Det finns också en del andra användbara funktioner som den har, som minimerar att Trey.

fungerar även i 64-bitars Win8

Jag gav bara mDesktop ett försök (Win 7 Home Premium 64-bit) och det verkar fungera bra! Men det är inte mycket för ögongodis. Inga spinning 3D kuber eller skjutbara rutor med dansande flickor. Men då tar jag fast funktionalitet över ludd varje dag. Tack för tipset.

Men om du gillar fluff och som att se en snurrande 3D-kub när du växlar mellan datorer så kanske Yodm 3D kan vara värt att överväga. Det är en del av Rocket Dock svit av fria program och tillägg och jag kan bekräfta att det fungerar också. (Jag skulle ge en webbadress men det verkar vara en stor “nej nej” av någon anledning.)

Jag är inte heller bekväm kalla dessa saker virtuella skrivbord heller. Även om “virtuellt skrivbord” är en ganska bra beskrivning, betyder tenderar att leda mig att tänka på en verklig remote desktop är nästan styrs från en annan maskin. Något som kan kräva ett värdprogram som den fria Teamviewer program eller till och med Windows egen “Anslutning till fjärrskrivbord” verktyg (som är en helt annan fråga).

Sysinternals har en gratis verktyg som kallas Desktop.exe. Fungerar bra … har 4 datorer, mer än tillräckligt för mig.

Neighborville, programmet du hänvisar till var PC Tools Desktop för Windows. Symantec köpte dem och stänga dem. Du har rätt, det var många år sedan och det är fortfarande inte något liknande inbyggd i Windows.

FYI

Två gånger jag hämtade mDesktop och under installationen min AVG antivirusprogram upptäckt “Malware, hot upptäcks”. Den citerade specifikt “mDesktopsetup1.5 [1] .exe” som att smittas.

ken

Kevin, tack för ditt svar. Jag har letat efter en lång tid för en ersättare som jag beskrev i min första kommentar. Dess tråkigt att någon har inte tagit begreppet flera skrivbord utöver den aktuella grödan av virtuella skrivbords chefer en mer produktiv nivå för användaren. Förhoppningsvis kommer en dag ett initiativ öppen källkod ta oss dit.

Skål> JR

Detta program är bra men Finestra är bäst. Jag försökte en massa program och jag inte gillar. Kontrollera stra. http://vdm.codeplex.com/

Jag använder och älskar Dexpot, men jag funderar på att prova några gratis och öppen källkod alternativ.

PowerPro arbetar fortfarande under Win7 (inte testa på Win8). http://powerpro.cresadu.com/

Varför du aldrig skriva något om PowerPro? Detta är så kraftfullt verktyg som jag lite besviken över att du inte skriva något om det. Det har även virtuella skrivbord och massor av mer saker.

Vad fel med Desktop.exe program som kommer som en del av SysInternals? Visst alla har det paketet på sina system!

Jag använder Virtuawin. Den har en massa bra extra funktioner som att göra program visas på alla sidor och tvingar vissa program att hålla koll på. Du kan också sätta upp regler för att se till att varje gång du öppnar ett visst program som det öppnar på den angivna sidan du har utsett för det. Det är gratis och jag älskar absolut det!

Jag använder Dexpot och älskar det för det är många funktioner.

Jag tror att du kan använda System Internal gratis, kallas det Desktop.exe utvecklats av MS.

Som svar på neighborville

Jag har använt den fria virtuella dimension i år flyttade det fint från XP till Win-7. ASAIK den använder registret för förändringar, men det gör hålla inställningarna över omstarter.

Medan jag kan hålla olika applikationer och bakgrundsbild på varje skrivbord, kan jag inte ha olika skrivbordsikoner. Och ibland kommer en del program visas på alla skrivbord. Ändå lätt att konfigurera och det är en liten bugg.

Pepsin var det första enzymet som upptäcktes (i 1836 av Theodor Schwann) och en av de första som skall kristallis (1929 av John H. Northrop).