använda avancerade verktyg för att felsöka prestandaproblem i Windows 7

Du har din nya Windows 7-system igång, men plötsligt inser vissa saker inte kör så smidigt som de en gång gjorde. Idag tar vi tittar på att använda dolda men användbara avancerade systemverktyg i Windows 7 för att felsöka ett problem.

Advanced Systemverktyg

Det är en mycket praktisk samling av systemverktyg som ingår i Windows 7 och Vista som kan hjälpa dig att felsöka problem som kan uppstå. Av någon anledning Microsoft kände behovet av att begrava dem i OS så de är inte omedelbart uppenbart för de flesta användare. Här tar vi en titt på att få tillgång till diagnosverktyg och kortfattat täcka en del av vad som ingår.

För att komma till verktygstypen Performance Info i sökrutan i Start-menyn och tryck på Retur.

I Performance klicka Information och -verktyg fönster på Avancerade verktyg.

Alternativt kan du klicka dig fram till Control Panel \ Alla objekt på Kontrollpanelen \ Prestandainformation och -verktyg \ Avancerade verktyg … se vad jag menar med begravd?

Vad ingår

Det öppnar upp en lista med olika verktyg som du kan använda för att övervaka olika aspekter av systemets prestanda. Härifrån kan du göra flera saker som defragmentera hårddisken, kontrollera Loggboken, och även åter Rate Experience Index poäng.

Observera att det finns en kolumn Prestandaproblem Du kan klicka på för att få ytterligare information om hur att rätta till problemet. I detta exempel visar en förare störa viloläge och att ändra visuella inställningar förbättra prestanda.

I ytterligare detaljer det säger oss att stänga av Aero-funktionen kommer att förbättra prestanda. Jag tycker att det är märkligt att MS skulle varna dig att stänga av Aero eftersom det är en hypade funktion för gränssnittet sedan XP. Åtminstone de är ärliga i berätta Aero kan bromsa prestanda, speciellt med i motordrivna grafikkort.

Även Viewer är ett bra verktyg som används av administratörer som registrerar händelse fel som händer “bakom kulisserna” så att säga. Informationen i dessa loggar är avsedda för administratörer och avancerade användare för att avgöra varför vissa fel förekommer. De flesta användare behöver inte oroa dig för detta avsnitt, men du kan behöva komma åt den samtidigt som han får teknisk support.

Resurs Monitor är som Task Manager på steroider … det är ett bra verktyg för att övervaka vilka appar och tjänster använder upp systemets minne, processor, diskanvändning och nätverksaktivitet. Om du hittar en tjänst eller ett program som är frysta eller ta upp för mycket resurser kan du stänga det.

Ett mycket praktiskt verktyg som inte är väl känt om är förmågan att generera en systemhälsorapport.

Vänta medan en analys sker och informationen samlas …

Rapporten tar ungefär en minut att skapa och sedan kan du gå igenom en mycket detaljerad analys av nästan varje aspekt av ditt system.

Du kan även exportera rapporten till HTML-format så att du kan dela eller spara rapporten för framtida jämförelser och felsökning.

Om du har problem med din Windows 7 maskin med de medföljande avancerade systemverktyg kan hjälpa en hel del, utan behov av att installera 3: e parts verktyg.

Bra artikel som vanligt från er, men jag var tvungen att le. Med min nuvarande 32-bitars Vista OS Jag är alltid får samma visuella inställningen prestandaproblem problem och flera fel angående min start-up i min Loggboken. Jag försökte flera dagar att räkna ut “Start-up fel” (lycka till med felkoder på MS plats) och slutligen kom över en techie om jag minns rätt på en av de MS-platser och han sade att “bara ignorera dem . “” Eller på en långsam dag bara räkna dem för skojs skull och se vilken dag har mest. “det är nog tredje parts programvara som bidrar till felkoderna, men det var underhållande minst sagt så jag fortfarande tillbringar min tid rengöring av lägenheten eller ta en dusch i väntan på darn sak att starta upp.

Jag hoppas att ni kan hjälpa mig att förstå min PC mycket bättre än jag now.I “74YEARS gammal och kan använda all hjälp jag kan få !!!

datorn körs så långsamt! Jag vet inte hur man ska få det tillbaka till normal hastighet. kan du hjälpa mig? Tack, Diane

Din vänstra lungan är lite mindre än höger lunga för att tillgodose ditt hjärta.