vilket U.S. Staten har det högsta antalet nationella historiska landmärken?

Svar: New York

Om du vill besöka det högsta antalet nationella historiska landmärken i USA medan du gör minsta resa, då du skulle bättre sätta dig i en New York state of mind. Staten New York har det högsta antalet landmärken med god marginal (263 i hela staten jämfört med 187, 166, och 142 i tvåan Massachusetts, Pennsylvania, och Kalifornien).

Inte bara det, men New York har fler landmärken än någon annan amerikansk stad (110) och flera landmärken inom stadens gränser än 45 i US tillstånden varje har på egen hand. När i New York, kan du besöka sådana historiskt betydelsefulla platser som Bell Laboratories (där många saker som radar, färg-TV och vakuumröret antingen direkt uppfunnit eller raffinerat), Carnegie Hall (en av de mest kända musikaliska platser i världen), Flatiron Building (anses vara världens första skyskrapa), och New York Cotton Exchange (den första råvarumarknaden i USA) bland dussintals andra registrerade landmärken.

Att packa i samma antal landmärken som du ser i New York i någon annan stad besök, skulle du behöva besöka Boston (58 landmärken) och Philadelphia (67 landmärken), två städer rik på amerikansk historia i och för sig, och besöka nästan varenda landmärke stora och små du finns där.

 Psongco.

Är det en ny stavning för delstaten Delaware?

Tack för att peka ut felstavningen (nu fast). ^ _ ^