vilken actionfilm har den dyraste slagsmålsscen genom tiderna?

Svar: The Matrix Reloaded

2003 uppföljning till succédrabbade filmen The Matrix, The Matrix: Reloaded, presenterade all action och CGI-drivna godhet publik förväntas. Rida på framgången med The Matrix, Warner Bros. var mer än villig att punga ut nästan 150 miljoner dollar för att producera filmen.

Av att ungefär 150 miljoner dollar den totala fakturan för filmens CGI arbete enbart var 100 miljoner dollar. Av det massiva utgifter för CGI, har en jättestor 40 miljoner dollar spenderas på en enda slagsmålsscen. I en fartfylld kamp scen mellan Neo (Keanu Reeves) och Agent Smith (Hugo Weaving) var CGI används för att skapa de mer extrema rörelser de drog bort, för att skapa en känsla av långsammare tid, och för att visa Agent Smith makt som skurk program i The Matrix -Det tog allvarligt rendering tid att generera hundratals Hugo Weaving kloner att befolka slagsmålsscen.

Vid 17 minuter lång, kostar scenen 2,35 miljoner dollar per minut i CGI kostnader enbart för att filma.