videospel företaget Activision stämdes av vilka av dessa diktatorer?

Svar: Manuel Noriega

Mest känd som den avsatte diktatorn i Panama, gör Manuel Noriega också en obehörig utseende i 2012 Activision spelet Call of Duty: Black Ops II.

År 2014, Noriega stämde Activision för obehörig införande av sin likhet i spelet och den obehagliga skildring av honom som en “kidnappare, mördare, och fiende till staten” samt en av karaktärerna (Frank Woods) hänvisar till honom som “Old ananas Face”.

Fallet avfärdades av amerikanska domstolar, officiellt, om “yttrandefrihet” grunder och inofficiellt (vi vill föreställa sig) på grund av ironin i Noriega arkivering stämning från en panamanska fängelse där han avtjänade tid för mord och mänskliga kränkningar (och att “gamla ananas Face” var i själva verket en mindre än endearing sikt Panama faktiskt används för att hänvisa till honom).