varför vissa nätverks pluggar har covers och en del är naken?

Hänga ett kontor tillräckligt länge och du ser en tydlig trend i nätverkskablar. Vissa kablar har en täckt plugg och några kablar är naken. Vad är syftet med den lilla kontakten omslaget?

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Superuser läsare Michael Kjörling vill veta

Vissa RJ45-kontakter har en utsatt frigöringsklämma, som den här

Men andra placera Frikopplingsklämma under gummihölje, som den här

Jag tycker att gummiskyddet är nästan aldrig något annat än en olägenhet.

Ta handverktyg till den stackars lilla gummiskyddet verkar lite extrem. Skulle Michael lämna omslagen vara?

Superuser bidrags Journeyman Geek erbjuder några insikter

Av erfarenhet, de hållarna bryta en hel del på den första typen av kablar – det är bra för kablar som är väl skyddade och / eller kommer att vara inkopplad och glömda, men då dessa klipp böja på fel sätt, de bryter, och du sluta med en kabel som doesnt klämma på plats. De fastna också varandra ibland och är bara en pitabröd.

Kabelskor (ja brinner rätt namn för dem) att hålla kablarna från fastnar dessa klipp från att bryta, och i allmänhet se till att kabeln dör från andra saker, som kaninattacker, beskärning skjuvning olyckor och gräv incidenter. Å andra sidan, är de kablar som inte glider ut ur sina hålor orsaka en liten bit av plast pank, och det finnas vad finnas viktigt.

Känn dig fri att ta bort dem, eller få kablar utan dem, men jag tycker personligen dem ganska bra (och kablar med dem tenderar att vara bättre i många fall). De har ingen större strukturell eller elektriska ändamål.

En annan bidragande orsak, oKtoSite sätter i en annan förtroendeomröstning för nyttan av kabeln add-on

När dra tillbaka en RJ45-kontakt genom smala rör eller runt hörn, tenderar klämman att knäppa upp, vilket i praktiken gör nätverkskabeln värdelös i de flesta miljöer. Gummi kupol (oftast benämnd en kabel boot) förhindrar nästan alltid det från att hända.

Du skulle inte veta hur många nätverkskablar jag har sett med avbrutna klipp.

Efter att ha dragit vår beskärda del av kablar, vi är väl med dessa två: stövlar är användbara och om du inte har ett tvingande skäl att göra något annat, bör du lämna dem vara.

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Det enda problemet med de små stövlar är att de kan göra låsklämman svårt att pressa, så jag slutar ibland upp skära ned dem lite … men ja – det är en mycket trevlig funktion i bättre kablar nätkvalitet.

Som frågade? Har någon tror att det var någon funktionell skillnad?

Konstig. Jag har aldrig sett en kabel som. Jag hamnar alltid bryta lite säkra plast, så det låter ganska trevligt.

Jag har alltid fått lära mig att köra långa sträckor för att slå ner block och korta kablar från stansen ned block till omkopplarna. Korta kablar är mindre benägna att fastna och du egentligen inte dra dem, så stövlar är inte nödvändigt. På den andra änden gör vi anpassade kabellängd till utrustningen från väggplattor. Vi åker dem själva. Dra kablar huvudlös är det enkla sättet. Med kablarna anpassade längd är mycket mindre oreda och vi sällan stöter dra kablarna genom en röra av andra kablar. Om ett klipp går sönder vi fäst den och åter-head det. Att lära sig att korrekt huvudet kablar och köpa de verktyg som har sparat så mycket huvudvärk. Jag gick från “ett samtal i veckan” till “ett samtal var 6 månader” för dåliga kablar i elva butiker jag ta itu med. Jag använder B-standarden TIA / EIA 568 för stansning alla mina huvuden. En kabeltestare är ett måste. Om det enda problemet jag har med kablar nu är de blir vriden tills de bryter / dras ut ur en lossade huvud, från kreditkort terminaler blir vände så mycket. En gång per 6 månader för elva butiker är försumbar.

Jag använder B-standarden TIA / EIA 568 för stansning alla mina huvuden.

Du har ingen aning om hur många gånger jag har haft att hjälpa människor som stansade sina egna kablar och drev dem 11223344, snarare än 33211244. Ibland fungerar (korta kablar har inga problem), men när du kör 100 fot och inte ihop up # 2 ordentligt, du sluta med en kabel som ser bra ut på en enkel testare men inte faktiskt arbetar när du faktiskt ansluter den till en dator och nätverksswitch.

Vad jag aldrig förstått var därför Ethernet använder stiften 3 och 6, snarare än att använda stift 7 och 8. hålla centrum två par för telefonlinjer skulle ha gjort det återvändsgränd enkel att använda samma uttag för båda ändamålen. Mitt kontor, till exempel, har 3 identiska 8-pin-uttag under varje skrivbord. En används för telefonsystemet, och de andra två används för PC. Ramen för varje uttag är baserad på där kabeln går på patchpanel i datahallen.

Som frågade? Har någon tror att det var någon funktionell skillnad?

Jag har sett folk slita dessa stövlar off … eller håna prisskillnaden i butikerna.

Personligen har jag förstört långt mer än min beskärda del av Ethernet-kablar på grund av bristen på stövlar, så jag aldrig igen köpa “unbooted” kablar.

Det är därför en kabeltestare är nödvändigt. Din rätt 7 och 8 skulle ha gjort mer meningsfullt. Ugh bara tänkt på din 11223344 scenario som skulle orsaka stora bromsa för långa avstånd som paret som går över två och tre utanför skulle vara ett effektivt sätt utan snodd.

Beroende på kvaliteten på det material som används vid framställning av uppstart, kan boot stelna med tiden, vilket gör att trycka ner fliken för att frigöra kabeln extremt svårt. Inte kul.

Jag har aldrig hört talas om att köra kabel med en pre-krusad ände. Jag har alltid sprang naken kabel från en spole med lite extra längd för de sällsynta tillfällen att jag kan röra upp på min första press försök. Jag har nästan alltid funnit stövlar mer irriterande än nytta. Jag kan förstå att använda stövlar för ändar som standard datoranvändare kan ha tillgång till eller tung trafik områden, men inget annat vettigt. Någon som vill upplysa mig?

Gick med på. Ja, kan stövlar vara frustrerande med anledning jag behöver ta bort kabeln, men mer frustrerande är den trasiga klipp på de tillfällen som jag inte vill att kabeln bort. Detta bör inte vara så stor affär, men oundvikligen jag kommer att behöva fiska runt i en röra av kablar bakom skrivbord och nöjesdistrikt och slå en bruten Ethernet-kabel lös. Fortfarande ett i-landsproblem, men en irritation ändå.

Jag har aldrig hört talas om att köra kabel med en pre-krusad ände. Jag har alltid sprang naken kabel …. Någon som vill upplysa mig?

Tja, inte alla av oss är utrustade med de verktyg som behövs för att avsluta en “naken” kabel med rätt kontakter, så vi köper förkonfigurerade kablar och sedan köra dem genom väggar eller golv som är nödvändigt. Det är då stövlar komma till hands, att hålla kontakterna från fastnar på saker.

Kängan tjänar den dubbla funktionen att skydda låsklämman från fastnar, och för det andra, dragavlastning, som är viktigare än många inser. Det första problemet är Frikopplingsklämma benägenhet att fastna på andra kablar när du försöker dra dem genom en härva. Om klippet bryts av, you got att ersätta det med ett nytt plåster kabel (bästa) eller bryta ut dina verktyg och manuellt reterminate kabeln och testa den. Även om du utrustas upp och älskar att göra det, är kostnaden per timme “sätt mer än kostnaden för en ny kabel. Den andra frågan, dragavlastning, är mer än bara skyddet av anslutningar inom pluggen. Böjningsradien för själva kabeln är av väsentlig betydelse i prestanda, eftersom tätt drog vinklar som för böjningsradien till mindre än den angivna 2 “/ 5cm. Ändrar impedans vid denna punkt. Lokaliserade förändringar i impedans är som förändringar i brytningsindex i en ljusbana – de orsakar reflektans och förvrängning av signalen kräsen, kräsen, kräsen … ja När det är en fråga om en dålig anslutning är dock felsökning en björn om du inte tittar ut för det köper… bra kablage, hålla stövlarna på om du kan, och hålla böjningsradien till mer än 5 cm.

Den kusliga ljud som gjorts av Ghast tecken i Minecraft faktiskt dubbade från en av kompositören / ljud designerns katter som gör ljud när störd från en tupplur.