varför min dator återupptas så långsamt efter ide?

Att sätta datorn i viloläge alltid verkar så kvickt jämfört med att ta den tillbaka ut ur viloläge och återuppta arbetet. Varför är det så mycket långsammare att buffra systemet tillbaka upp än att buffra det ner?

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Superuser läsare enthrops är nyfiken

Viloläge är tänkt att skriva ut RAM innehåll till disk, och kommer tillbaka från viloläge är tänkt att fylla tillbaka RAM med sparade innehållet. Varför kommer tillbaka från viloläge långsam, t.ex. Systemet är mycket svarar i allmänhet under ganska lång tid?

Så varför är det egentligen så långsam process att återställa datorn från en hibernated tillstånd?

Superuser contributor wolfo9999 förklarar

Den främsta orsaken är disk I / O. Läsning och skrivning till en fysisk disk är mycket långsammare än från RAM. När datorn fortsätter från disk (viloläge) har också att driva upp de komponenter som kan orsaka en viss avmattning. Detta är i hög grad beroende på datorn. En SSD kommer att ha nästan samma återuppta hastighet från disk från RAM. Vissa datorer kan du flytta runt musen innan cylindern blivit helt fylld upp igen, vilket låg svarstider.

Obs: Antag att du har 8 GB RAM-minne och en SSD med 400MB / s genomströmning. Det kommer att ta 8 * 1024MB / 400MB / s = 20.48s. Detta är inte samma hastighet som återupptas från RAM.

Om man antar en RAM genomströmning av 15,000MB / s, är återuppta tiden 0,55 sekunder.

En sak hans svar inte beröra, vilket definitivt spelar en roll i tidsuppfattning när viloläge / återuppta datorn är vad du gör under processen. Vanligtvis när du viloläge datorn initiera du viloläge och sedan gå därifrån (oavsett om det tar 20 sekunder eller 2 minuter spelar ingen roll för dig, eftersom du sällan där stirrar på det). När du återupptar datorn, men du sitter där stirrar på det som väntar på att komma tillbaka till arbetet så att skillnaden mellan en 30 andra CV och en en minut CV är betydande.

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Tack vare ekonomiska incitament, olika städer och geografiska mönster och ett mycket milt klimat, är den kanadensiska staden Vancouver en av de mest populära inspelningsplatser utanför Hollywood, Kalifornien.