vad som är nytt i Windows 10 årsdag uppdaterings

Windows 10: s andra stora uppdatering, döpt till “Årsdagen Update”, är äntligen här. Detta är en stor uppdatering som berör varje hörn av operativsystemet. Den innehåller många, många fler ändringar än uppdateringen November gjorde.

Årsdagen Update kommer att rapportera sig som version 1607, trots att det är tekniskt lanserades i augusti i stället för juli. Om du inte har det ännu, prova att söka efter uppdateringar i Windows 10 Inställningar> Uppdatera och säkerhet. Du kan även starta uppdateringen manuellt från Microsofts supportsida här.

Det här inlägget skrevs ursprungligen den 30 mars 2016 men har sedan dess uppdaterats med funktioner från insiderProv och slutliga versionen.

Förmodligen den största uppdateringen är Cortana. Microsoft fortsätter att expandera på vad Cortana kan göra klart försöker göra den till den mest kraftfulla assistent i en alltmer växande pool av konkurrensen (Siri, Google Nu, Alexa, och hela gänget). Den här gången kommer Cortana till Windows 10 låsskärmen, så att du kan anropa henne när som helst. Och hon kan driva saker till och från din mobila enhet, inklusive meddelanden och textmeddelanden. (Och kom ihåg, eftersom Cortana finns på Android också, det betyder inte att du behöver en Windows-telefon att utnyttja.)

Mer intressant, men kan Cortana tolka ännu mer information om saker det tror att du kan behöva. Till exempel på scenen demo visade oss att Cortana kan svara på saker som “Skicka Chuck PowerPoint jag arbetade på i går kväll”, eller “Vad leksaksaffär jag besöker på Build förra året?” Det är ganska galet. Naturligtvis, om du är mer avskildhet medvetna, det är galet på fel sätt, men det är en ganska frestande uppsättning funktioner.

Cortana kan också göra proaktiva förslag för dig. Om du får e-postbekräftelse av flyginformation, kommer den att lägga till din kalender. Om du lovade Chuck du skulle skicka honom att PowerPoint i ett e-postmeddelande, Cortana vet, och påminna dig om att uppfylla detta åtagande senare.

Dessutom, om du lägger till ett möte i kalendern, kommer det vet om det möte sammanfaller med en annan, och frågar om du vill åter schema en av de överlappande händelser. Eller, om du har ett möte under lunchen det ska fråga om du vill boka ett bord, eller göra en att gå ordning, baserat på vilka program du har tillgängliga. Kort sagt, Cortana blir mer proaktiva, så att du inte behöver vara på toppen av din egen grejer-och är inte det vad som har en assistent handlar om?

Cortana på Windows 10 kommer nu att integrera med Cortana programmet på din Android eller Windows smartphone. Du behöver bara installera Cortana Android-appen och logga in med samma Microsoft-konto på båda enheterna. iPhone-användare är ute på tur, som iOS är alltför låst för Microsoft att integrera med det så djupt. Detta fungerar bara mellan Windows 10 datorer och Windows Mobile 10 telefoner som kör den senaste programvaran. Det fungerar nu mellan Android-telefoner och Windows 10 datorer, alltför bara vara säker på att du har den senaste Cortana installerat appen från Google Play.

Cortana kan spegla alla Android telefonens meddelanden till datorn, vilket ger dig alla dina meddelanden i Windows 10 åtgärds Center. Du kommer också att se ett meddelande på datorn när smarttelefonen har låg batteri, så att du vet när du ska ta ut det. Cortana kommer att erbjuda en “hitta min telefon” funktion som kan fjärr Lokalisera telefonen på en karta eller ring det om du förlorar den i närheten. Be Cortana för “vägbeskrivning till [plats]” på datorn, och du kommer att se samma riktningar på din telefon. Dessa är bara de nuvarande funktioner också, så att du kan förvänta Microsoft att lägga till fler.

Windows Store är fångad i en tuff plats just nu. Vi vill att det ska bli fler skrivbordsprogram och spel, men vi vill inte att de begränsas av den allmänna Windows-plattformen (UWP). Microsoft försöker fixa det koppling i Anniversary Update.

Regelbundna skrivbordsprogram äntligen kommer till Windows Store-åtminstone så länge som utvecklare “konvertera” dem till UWP. Detta gör det möjligt att lätt upptäckt och installation av Windows Store, men förmodligen kommer utan alla de begränsningar UWP appar traditionellt har. Vi är fortfarande inte helt säker på vad detta innebär, och vilka appar kan vara kandidater för en ren omvandling utan begränsningar, men det är ett spännande förslag.

Microsoft har släppt ett verktyg som gör det möjligt för vem som helst att konvertera alla datorprogram på sin dator till en sandboxed UWP ansökan. Utvecklare kan använda detta för att konvertera sina egna appar för uppladdning till Windows Store, så Windows skrivbordsprogram visas i butiken. Du kan använda den för att konvertera en gammal skrivbordsprogram till en UWP ansökan och sideload programmet, installera det från utanför butiken, om du ville.

Spel är en stor del av detta. Vi har redan sett att spel som köpts från Windows Store saknar vissa funktioner. Microsoft har redan lagt till stöd för att inaktivera Vsync och möjliggör G-Sync och Freesync. De lovar bättre stöd för flera grafikprocessorer samt modding, över och mer i framtiden. Microsoft säger också att de kommer snart att stödja buntar och säsongen pass i Windows Store. Men det får tiden utvisa om spel får funktionen paritet med sina vanliga stationära motsvarigheter.

När Windows 10 släpptes, det ingår en dold mörkt tema som du kan aktivera genom att ändra en registerinställning eller genom att trycka på en hemlig kortkommando i butik appen. Du kan också ändra ditt tema i Edge webbläsare men bara för Edge. Detta tema var ofullständig. Med årsdagen Update, kan du nu välja mellan ljusa och mörka lägen i Inställningar> Anpassning> Färger. Dess som utformas för Windows Store apps, men inte varje app kommer att lyssna på den här inställningen och lyda det-vissa program, särskilt de från tredjepartsutvecklare, kontrollera sina egna tema inställningar. Detta innebär också File Explorer kommer att kvarstå som bländande vit som någonsin.

Det finns nu också en separat “Visa färg på namnlisten” alternativ här, så att du kan bara använda din färg val för fönstrets namnlister och fortsätta att använda en svart Start-menyn, aktivitetsfältet, och handling centrum.

Microsoft Edge var ursprungligen tänkt att starta med webbläsartillägg när Windows 10 släpptes, men det skedde inte. Detta är en stor anledning Microsoft Edge kände så ogenomtänkt och förlorade så många användare. Med årsdagen Update kommer Edge slutligen stödja webbläsartillägg.

Edge använder Chrome-stil tillägg och Microsoft kommer att ge ett verktyg som hjälper utvecklare snabbt konvertera Chrome förlängningar till Edge tillägg. (Firefox också flyttar till Chrome-stil tillägg också.) Dessa Edge förlängningar finns redan tillgängliga i Windows Store, som är där du kommer att installera dem.

Vid lanseringen av Windows Store erbjuder Adblock, Adblock Plus, Amazon Assistant, Evernote Web Clipper, Lastpass, mus gester, Office Online, OneNote Web Clipper Page Analyzer, Pin It knapp (för Pinterest), Reddit Enhancement Suite, Spara till Pocket och Översätt för Microsoft Edge förlängningar.

Ställa in Flash plug-in för att klicka för att spela kan hjälpa dig att undvika Flash s säkerhetshål och batteri dränering beteende. Kant för närvarande inte erbjuder mycket kontroll över Flash, med bara ett enda webbläsaromfattande “Använd Adobe Flash Player” i inställningarna.

Microsoft har meddelat att, med årsdagen Update, kommer Edge automatiskt pausa Flash-innehåll som inte är en integrerad del av sidan och du måste klicka på den för att spela. Spel och filmer på webbsidor ska fungera normalt, men Flash reklam kommer inte automatiskt att spela. Google Chrome redan gjort den här ändringen, så Edge följer i Chrome fotspår här också.

Edge kan du fästa flikar, liksom andra moderna webbläsare gör. Bara högerklicka eller lång press en flik och välj “Pin”. Fliken kommer att förvandlas till en liten ikon på vänster sida av flikraden, och det kommer alltid att visas när du öppnar Edge. Detta är perfekt för webbplatser som du alltid vill öppna, såsom e-post och sociala nätverkssajter.

Microsoft är också lägga till stöd för meddelanden webb. När du besöker en webbplats, kan det be dig att tillåta meddelanden. Att webbplatsen kan sedan leverera meddelanden till dig och de kommer att visas i Action Center-allt utan att du installerar en app. Den här funktionen är redan aktiverad och arbetar i Skype för webben. Klicka på anmälan och du kommer att tas direkt till den webbplats som visade det.

Om du har en pekskärm, kommer du vara glad att höra att en användbar funktion från Windows 8: s “Metro” version av Internet Explorer har nu återvänt till kant. Edge kan du nu dra för att navigera. Svep någonstans till vänster eller höger på en sida för att gå bakåt eller framåt. Det är mer praktiskt än att knacka de små “Tillbaka” och “Framåt” knappar med fingret.

Microsoft har också gjort en hel del arbete på Edge motorn. Microsoft lovar olika batteritid och prestandaförbättringar i Edge.

Fingeravtryckssensorer har varit en stor bekvämlighet på telefoner och surfplattor, och Windows stöder för närvarande det för att logga in på din bärbara dator också via Windows Hej -Under förutsättning att det har den nödvändiga hårdvaran. Men i Windows 10 Anniversary Update, Windows Hej stödja Windows program och Microsoft Edge, så att du kan säkert logga in appar och webbplatser med hjälp av ditt fingeravtryck som väl inte bara själva Windows.

Detta använder faktiskt Fido U2F standarden, som flera andra platser och webbläsare genomför på olika sätt. Till exempel kan du använda en fysisk USB-nyckel för att logga in på ditt Google-konto i Chrome.

Utvecklare dokumentation avslöjar nya “Companion Device Framework” för att låsa upp datorn. Windows Hello-som för närvarande stöder låsa datorn med ansiktet eller fingeravtryck kan du låsa din dator med “följeslagare enheter.” Till exempel, kan detta innefatta en Microsoft Band träningsband eller någon typ av smartphone.

Microsoft föreslår ett antal exempel. Du kan infoga ett USB-säkerhetsdosa i datorns USB-port och trycker på en knapp eller trycker på en anordning på en NFC-läsare. Telefonen kan redan paras ihop med datorn via Bluetooth och datorn kan skicka ett meddelande till din närliggande telefon, som du kan använda för att låsa upp datorn. En träningsband som kan autentisera bäraren kan låsa din dator när du klappa i närheten.

Pekskärm bärbara datorer är mer användbara än de verkar, och Microsoft driver det framåt ännu mer med Windows Ink: förmågan att rita och anteckna med en penna i alla typer av användbara sätt. Till exempel kan du skriva ner anteckningar i Sticky Notes app, som på egen hand är milt bekvämt. Men Windows 10 är smart nog att känna igen ord som “i morgon”, förvandla dem till länkar som Cortana kan använda för att ställa in påminnelser eller utföra andra uppgifter. Detta fungerar med andra ord också, bland annat platser som Bing kan peka på på en karta.

Windows Ink är inbyggd i många andra program, också, liksom Maps (som låter dig mäta avstånd mellan två punkter genom att dra en linje) och Microsoft Office (som låter dig markera text med pennan eller ta bort ord genom att slå ut dem). Och, naturligtvis, är den byggd för artister också, som kan använda en penna för digital ritning i många olika applikationer. Det finns en virtuell linjal komplett med en kompass för att hjälpa dig rita raka linjer på rätt vinklar.

En ny “Ink arbetsyta” kommer även i Windows 10. Tryck på en knapp på pennan-om pennan har en knapp-och du kommer att se en lista över program som stöder bläck ingång så att du snabbt kan börja skriva eller rita utan att fumla igenom skrivbordet i windows. Du kan också klicka eller knacka på pennan knappen som automatiskt kommer att visas i aktivitetsfältet är meddelandefältet. Om du inte har penna paras ihop med enheten, kan du högerklicka på aktivitetsfältet och välj “Visa Windows Ink arbetsyta” för att aktivera den manuellt. Mer Windows 10 program kommer att få infärgning stöd också.

Pennan inställningssidan på Inställningar> Enheter> Pen kan du nu välja vad som händer när du trycker på knappen på pennan, till exempel, kan du öppna OneNote appen direkt. Du kan också välja att ignorera touch input på skärmen när du använder pennan, så att du inte råkar trycka på något medan du ritar.

Microsoft har tagit bort den kontroversiella Wi-Fi Sense funktion som tillät dig att dela Wi-Fi-nätverk och deras lösenord med dina Facebook, outlook.com, och Skype-kontakter. Microsoft gjorde aldrig ett bra jobb med att förklara denna funktion, kanske det skulle ha varit mer populära och mindre kontroversiellt om Microsoft hade. Hursomhelst, Microsoft säger väldigt få människor som faktiskt används denna funktion, så det var inte värt ansträngningen för att hålla det runt.

Wi-Fi Sense är inte helt borta, men nu ansluter du bara till offentliga hotspots. Det kommer inte att ansluta dig till en privat Wi-Fi-nätverk och inte längre erbjuder ett sätt att dela dina Wi-Fi-referenser med andra. Du kan hitta det som återstår av Wi-Fi-Sense under Inställningar> Nätverk och Internet> Wi-Fi.

I den aktuella versionen av Windows 10, inaktiverar Windows Defender anti-malware programmet automatiskt själv om du installerar en annan anti-malware program.

I årsdagen Update, dock får Windows Defender en ny “Begränsad Periodisk Scanning” -funktionen. Den kan automatiskt stänga av sig själv på och skanna ditt system ibland, även om du har ett annat antivirusprogram installerat. Windows Defender ger dig ett andra skikt eller skydd, eller en “second opinion” på om din dator är infekterad.

Bara huvudet till Inställningar> Uppdatera och säkerhet> Windows Defender och slå på “Begränsad periodiska Scanning” för att aktivera detta. Det här alternativet visas bara om du har ett annat antivirusprogram installerat, och det är inte aktiverat som standard. Om du bara använder Windows Defender som dina antivirus, är det redan skanna din dator, både med reguljära och realtidsgenomsökningar.

Windows 10 Anniversary Update ökar utrymmet för annonser i startmenyn på nya anläggningar. Mängden Microsofts app plattor fästs på Start-menyn som standard kommer att minskas från 17 till 12. Mängden “föreslagna program” som visas här kommer att öka från 5 till 10.

Avinstallera app-eller lossa kakel om det inte hämtats-och reklam kommer att vara borta för alltid. Men så enkelt som dessa annonser är att ta bort kommer nya datorer har en mer rörig startmenyn med fler annonser. Neowin märkte denna information i en presentation riktad mot hårdvarutillverkare.

Cortana innehåller också nya påminnelsefunktioner, inklusive “foto påminnelser.” Till exempel kan du ta en bild av en produkt som du vill köpa nästa gång du går och handlar och berätta Cortana att påminna dig med bilden nästa gång du är på dagligvaru historien

Om du har Groove Music Pass-det är Microsofts version av en obegränsad musikstreamingtjänst som Spotify, Apple musik, eller Google Play Musik Premium-Cortana kan nu spela musik du begär. Säg “Hey Cortana, spela [låtnamn]”, “Hey Cortana, spela [artistnamn]”, “Hey Cortana, spela [Groove Music spellista]”, och “Hey Cortana, paus” för att kontrollera detta. Detta fungerar bara om du använder US English regionen just nu.

Cortana kan också nu inställt och kontroll timers, vilket är bekvämt. Säga saker som “Hey Cortana, ställa in en timer”, “Hey Cortana, ställa in en timer för 10 minuter”, “Hey Cortana, hur mycket tid som är kvar?” Och “Hey Cortana, avbryta min timer” att arbeta med timer.

Trots alla dessa kraftfulla funktioner som kräver Microsoft konton och personalisering är Cortana blir mer användarvänliga för människor som inte har satt upp ännu. Du kommer att kunna ställa Cortana enkla frågor och få svar utan att ställa upp och anpassa Cortana först.

Nackdelen är att det finns ingen lättillgänglig alternativ för att inaktivera Cortana längre. Du kan göra Cortana inte komma ihåg dina personuppgifter om du är bekymrad om sekretess, men du kan inte helt stänga av den utan en dold registren hacka eller grupprincipinställningen.

Med Windows 8 och 8,1, Microsoft erbjöd både “Skype för Windows” och “Skype för Windows Desktop” applikationer. Den “moderna” Skype för Windows-program sprang i fullskärmsgränssnitt och var ganska gulaktigt. Microsoft plötsligt avbröt modern version av Skype en månad innan Windows 10 släpptes, meddelade det inrikta utveckling uppmärksamhet på skrivbordet versionen av Skype Windows-användare som faktiskt används.

Windows 10 lanserades med en Skaffa Skype-program som uppmuntrade dig att ladda ner datorprogram. Windows 10: s första stora uppdateringen uppdateringen november lagt till några beta-program-Messaging, telefon och video-program som arbetat med Skype. Dessa är separata ansökningar för textmeddelanden, röstsamtal och videosamtal.

Microsoft har nu ändrat sig igen och kommer att avbryta dessa tre separata Skype-program på skrivbordet. Istället kommer Microsoft att skapa en ny universell Windows App version av Skype som så småningom kommer att ersätta den traditionella datorprogram när den har tillräckligt med funktioner. Skype programmet Förhandsvisning är nu tillgänglig.

Ett nytt inslag i Skype-programmet gör det möjligt för “meddelanden överallt”. Använd Skype på en Android-telefon eller Windows Mobile-telefon och du kommer att kunna skicka och ta emot SMS-meddelanden från din Windows 10 dator. De kommer bara dras genom din telefon via Skype-programmet. Denna funktion skulle kunna genomföras i “Meddelanden” program i Windows 10 Anniversary Update, men Microsoft ändrat sig och tagit bort funktionen sent i utvecklingsprocessen så det kan läggas till Skype.

Mellan alla utvecklare prata, meddelade Microsoft något ganska stort: ​​En sann Bash skal i Windows 10. Detta är inte en hamn som Cygwin, eller en virtualisering. Det är ett komplett Ubuntu kommandorad kör inbyggt rätt i Windows, byggd i samarbete med Canonical. Den levereras med apt-get för att hämta kommandoraden binärer, och alla inbyggda verktyg du förväntar dig av en Linux skal, som ls att bläddra i filsystemet. Detta är främst ett verktyg för utvecklare, men plattformsoberoende avancerade användare kan finna detta särskilt användbara.

Detta är faktiskt hela Ubuntu rymden som körs på Windows. Tänk på det som baksidan av vin-Windows vinner möjligheten att köra Linux binärer inbyggt i Windows. Detta är stora nyheter för utvecklare, men det kommer inte att stödja serverprogramvaran eller grafiska applikationer. Det är bara en Bash skal, komplett med stöd för exakt samma binärer du skulle köras i en Bash skal på Ubuntu Linux, på Windows. Du bör så småningom kunna lansera fler snäckor från Bash skal, alltför Release Notes nu säga den populära zsh skalet fungerar nu. Kolla in vår guide för information om hur man ställer upp.

Microsoft experimenterar med ett nytt verktyg som låter dig få en ren Windows 10-system. “Återställ datorn” alternativet återställer bara datorn till dess tillverkare standardinställningarna och många PC-tillverkare inkluderar en hel del skräp på sina datorer. Du kan alltid installera om Windows 10 själv, men du måste hämta installationsmedia. De flesta PC-användare vill inte bry sig om det.

För att få en ren Windows 10 systemet enklare för alla, det finns en ny “Lär dig att börja om från början med en ren installation av Windows” alternativet Inställningar> Uppdatera och säkerhet> Recovery. Detta länkar närvarande Microsoft Answers forumtråd där du kan ladda ner ett verktyg som leder dig genom Windows 10 ominstallationen.

Microsoft har ändrat hur Windows 10 Start-menyn fungerar. Den “Alla appar” är nu borta-du bara se en fullständig lista över installerade program på den vänstra sidan av Start-menyn. Dina mest använda och nyligen tillagda program visas högst upp i listan. Det kommer att visa de tre senast tillagda program i stället för en enda, och du kan utöka denna lista för att se fler program sorterade efter när du installerade dem.

Viktiga knappar som File Explorer, inställningar och stänga knappar nu alltid ligger på vänster sida av Start-menyn.

OneDrive användare kommer att vara glad att veta att de nu kan söka alla sina filer-båda filerna på datorn och filer som lagras på nätet i OneDrive-från Start-menyn.

Nu kan du fästa fönster i Task View-gränssnittet, vilket gör dem alltid visas på alla virtuella skrivbord i stället för en enda virtuellt skrivbord. Högerklicka på ett fönster i Task View gränssnitt och välj “Visa fönster på alla skrivbord” för att fästa den. Till exempel kan du fästa ett meddelande eller musikprogram till alla skrivbord för enkel åtkomst.

Det finns nu en ny pekplatta gest för att växla mellan flera skrivbord också. Placera bara fyra fingrar på styrplattan och dra åt vänster eller dra höger. Detta kräver en certifierad “precisions pekplatta”, så det kommer inte att fungera med alla pekplattor. Och ja, detta är samma pekplattan gest Apple använder på Mac.

Tablet-läget ser några användbara förbättringar som kommer att göra Windows 10 Tablet-läge funktion mer som Windows 8: s fullskärms “Metro” gränssnitt.

När systemet är i tablet-läget, kommer Alla appar listan visas nu i fullskärmsläge, precis som på Windows 8. Du kan växla mellan plattorna visa och lista över program med alternativ på den vänstra sidan av skärmen.

Du kan också välja att automatiskt dölja Aktivitetsfältet medan i tablet-läge. Dessa alternativ är tillgängliga under System> tablet-läget i appen Inställningar. Med döljas automatiskt aktiverad kan du dra upp från botten av skärmen för att visa eller dölja Aktivitetsfältet. Hela skärmen kommer att reserveras för appen du använder för tillfället.

Aktivitetsfältet ser några viktiga förbättringar också. Aktivitetsfältet klocka är nu integrerat med din kalender, så att du kan klicka eller trycka på tiden och se en lista över de kalenderhändelser du har planerat för i dag. Tryck på ett händelse eller knacka på “+” för att lägga till en händelse-och Kalender öppnas.

Ljudpanelen är också mer användbar. Du kan klicka eller trycka på högtalarikonen och växla mellan flera utmatningsenheter liknande högtalare och hörlurar-om du har mer än en ansluten.

Aktivitetsfältet inställningarna nu integreras i den nya appen Inställningar, och du kan komma åt dem på Inställningar> Anpassning> Aktivitetsfältet. Du kan också bara högerklicka på aktivitetsfältet och välj “Inställningar” för att öppna den här nya skärmen.

Microsoft hörde klagomål från användarna, och din e-postadress visas inte längre på låsskärmen om du loggar in med ett Microsoft-konto. Detta hjälper till att bevara din integritet. Du kan återaktivera detta från Inställningar> Konton> Logga in alternativ> Sekretess, om man så vill, visa din e-postadress direkt på låsskärmen.

Låsskärmen nu funktioner inbyggda mediakontroller, som visas i det nedre högra hörnet av skärmen tillsammans med albumomslag för någon spelar musik. Du kan styra musikuppspelningen utan att låsa upp datorn.

Cortana kan nu användas på låsskärmen, alltför. Head to Cortana Inställningar, hitta avsnittet “låsskärmen alternativ”, och aktivera “Låt mig använda Cortana även när enheten är låst” alternativet. Med “Hey Cortana” aktiverad kan du prata med din dator även när det är låst. För känsliga uppgifter, blir du ombedd att låsa upp datorn först.

Batterispar skärmen under Inställningar> System döptes Batteri.

Dess detaljerade skärm erbjuder nu enkelt per programinställningar för att styra om ett program kan köras i bakgrunden. Bortsett från “Tillåt alltid i bakgrunden” och “Låt aldrig i bakgrunden,” det finns en ny “Managed av Windows” alternativet. Windows kommer att försöka vara smartare, tillfälligt stänga av program om de använder en hel del resurser i bakgrunden och du verkar inte använda programmen.

Under Inställningar> Uppdatera och säkerhet> Windows Update, kan du nu ställa in “aktiva timmar”, som är de timmar när du mest aktivt använder datorn. Windows Update kommer att undvika att starta automatiskt installera uppdateringar under dessa timmar.

Det finns också en ny “Använd mitt logga in info inrätta enheten efter en uppdatering automatiskt avsluta” alternativ under de avancerade Windows Update inställningar. Normalt, när du installerar en större uppdatering, måste du logga in innan Windows 10 avslutas installationen. Aktivera det här alternativet och du behöver inte ange lösenordet under installationsprocessen.

Det är lättare att komma till Action Center. Åtgärdsmittenknappen finns nu längst till höger i aktivitetsfältet, vilket gör det lättare att hitta. Det är inte längre blandas med andra system ikoner. Anmälningar nu grupperade efter app i Åtgärdscentret. De tar upp mindre utrymme på skärmen, och du kan se fler meddelanden på en gång.

Nu kan du snabbt avfärda meddelanden i Åtgärdscentret genom mitten-klicka på dem. Middle-klicka en ansökan namn i Action Center och Windows avfärda alla händelser i samband med denna ansökan.

Dessa anmälningar är nu mer anpassningsbara, alltför. Under Inställningar> System> Meddelanden och åtgärder, kan du nu välja om ett programs meddelanden anses vara “Normal”, “High” eller “Priority” i Åtgärdscentret. Du kan också välja hur många meddelanden kan visas på en gång för varje applikation. Varje ansökan kan visa tre anmälningar i taget som standard.

Dessutom Quick åtgärder på botten av Action Center äntligen customizable. Chef till Inställningar> System> Meddelanden och åtgärder och du kommer att kunna skräddarsy exakt vilka snabba åtgärdsknappar visas här. Wi-Fi snabba åtgärder kommer nu att ta dig till en lista över tillgängliga nätverk snarare än att växla Wi-Fi på eller av, säger något Microsoft förvirrad en massa människor.

Windows 10 tillåter nu universella appar att förknippas med webbplatser. Till exempel, om du navigerar till en Trip i Microsoft Edge webben, Windows 10 kan istället öppna Trip appen visar den sidan.

Den här funktionen är inte helt funktionella ännu, som universella program måste uppdateras för det. Men hittar du en inställningssida för att styra vilka appar som är förknippade med webbplatser på Inställningar> System> Apps för webbplatser.

Microsoft är också att göra en storsatsning för en enhetlig App Store på olika plattformar. Det innebär att utvecklare kan enkelt göra sin Windows Store apps arbete på Xbox. Xbox också få Cortana, som kommer med några nya spelrelaterade funktioner, som spel rekommendationer och tips. Xbox kommer att stödja bakgrundsmusik, flera grafikprocessorer, och möjligheten att stänga av Vsync också.

Microsoft uppdaterar hela uppsättningen av emojis ingår i Windows 10. Microsoft uttrycker det: “Vi uppdaterar hela uppsättningen av font-baserad emoji i Windows 10 som ligger i linje med Microsoft formspråket med en distinkt visuell stil samt Unicode standard. Dessa nya emoji är utformade för att vara detaljerad, uttrycksfull, och lekfull. Deras större storlek drar full nytta av varje pixel och två pixlar disposition möjliggör emoji att visas på alla färgbakgrund utan förlust av trohet. “Du kan också välja olika hudtoner över emojis som representerar människor.

Det finns en ny “Connect” program som är utformat för att användas med Windows 10 telefoner som stöder Continuum. Det gör att du kan ansluta telefonen till datorn utan en docka, kabel, eller Miracast adapter.

Denna ansökan kan även en “Project till PC” -funktionen. PC med Miracast kan också använda Connect programmet att spegla sina skärmar på andra datorer.

Continuum, som gör det möjligt att driva en Windows-skrivbordet erfarenhet från en Windows-telefon (men endast med universella appar), är den stora, unika funktionen Windows 10 Mobile erbjudanden. Vi är inte förvånade över att se Microsoft fokuserar på det.

Windows 10 Anniversary Update innehåller många fler ändringar än dessa, med små förbättringar och buggfixar allt. Här är några av de mest intressanta mindre förändringar

Det är en hel del förändringar, men även här listan är inte komplett. Microsoft har ändrat många andra mindre saker, uppdatera ikoner och rätta fel. De flesta av de program som ingår i Windows 10 har också uppdaterats löpande via Windows Store, och de omfattar nu många nya funktioner och tweaks de inte har när Windows 10 släpptes för ett år sedan.

Image Credit: SparkFun Electronics på Flickr

Windows får en egen Linux Command Line

Min reaktion (och förmodligen @MichaelTunnell s)

Så vad sägs om de rätta något som skulle vara till nytta som värdelös post och kalender kakel, det måste finnas ett sätt att integrera dessa plattor för att prata med Outlook sedan 90% av corporate America använder Outlook och inte aktie sopor Windows Mail och kalender app !

ja Jag visste att det hände, det är mer Ubuntu kommandoraden än Linux i allmänhet, men det är fortfarande ganska bra.

Detta faktiskt kan göra det lättare för mig att släppa en av de projekt jag ville släppa, men jag skrev det i Bash och för att få Windows stöd jag skulle bli tvungen att skriva om det … kanske nu gör jag inte.

Detta är bara ytterligare ett bevis för Windows acceptera det är oundvikligt nederlag.

Microsoft SQL, .NET, och så vidare kommer till Linux officiellt av Microsoft och nu Linux funktioner kommer officiellt till Windows.

Omfamna, Extend och Släck blir mer av vad Microsoft gör sig själva vs göra för andra.

Våldsamt slag?

Men men det kommer med kommandon för att köra i bash?

Bash är fantastisk inte får mig fel men withouthead, svans, sed, awk, diff, …

bash kan inte göra mycket.

Darn, jag hoppades för nya tapeter …

Kommer nästa generation av Windows blir mer Linux lika? Enligt min ödmjuka åsikt, jag tror Windows aldrig gjort det till framgång Linux, medan Linux kommer att förbli fri motståndare i stället för en dyr, stängd källkod operativsystem som leder det sitt eget liv med alla dess trötta vanor …

Jag är nyfiken av GNU Team reaktion på detta …

Windows verkligen vill smälta in med andra verkar, det blir mer och mer saker från Ubuntu (Vilket inte är en dålig sak, men är inte heller en super-cool en)

Men men det kommer med kommandon för att köra i bash?

ja Bash skript för att köra Linux relaterade verktyg. Det kan inte göra allt, men det finns potential att detta kommer att vara bättre än cygwin.

Kommer nästa generation av Windows blir mer Linux lika?

Inte riktigt, är de inte försöker ändra Windows exakt de försöker få det att fungera mer sömlöst med Linux eftersom Microsoft själva redan har erkänt fullkomlig nederlag i servern världen så det är därför de skryta om Azure stöder Linux.

Windows verkligen vill smälta in med andra verkar, det blir mer och mer saker från Ubuntu

de försöker återhämta sig från Beatdown i serverutrymme … att övertyga företag som de bör anställa Microsoft att hantera sina servrar via Azure och det är ok om de vill Linux eftersom “Microsoft Linux” och allt det andra skit.

Det är bara Microsoft att inse att de inte har någon chans att varje vinnande servern tillbaka så att de har gett upp det och försöker bara att få stöd abonnemang tillbaka från Red Hat, Canonical, SUSE, etc.

Oh no … Jag har inte ens hämtat Windows 10 uppdatering november.

I’m wondering, I’ve seen articles pretending you can run kde on windows with cygwin installed. Can that really happen (to run Linux graphical applications on windows)?

I’m wondering, I’ve seen articles pretending you can run kde on windows with cygwin installed. Can that really happen (to run Linux graphical applications on windows)?

I don’t know much about cygwin but I’ve heard for a lot of people that it’s crap of course this new Microsoft thing isn’t using cygwin.

Anyway, I think cygwin works more like an emulator than a translation layer so I doubt it would be able to run KDE on it.

However, yes you can run KDE on Windows and that’s been true for years. https://windows.kde.org/

The only features that I like is Windows Gets Its Own Linux Command Line.

im hoping they bring back the preview option for pictures, something i used a million times a day instead of opening and closing a program which is slow and annoying. why they had to remove it is beyond me. yeah you can set windows picture program to open, but i always open a folder and preview everything before opening in PSP which is a much better program than paint or the default windows pic program. i miss preview and im using my pc less and less because of the ugly way windows 10 works.

I haven’t installed Windows 10 yet and I’m feeling overwhelmed with all the new features and changes with how it works over Windows 7. It feels like I need an instruction manual on how to find and use basic features. When this new update comes out, it’s like I’d need to learn all over again how to use the OS.

The reason I’m hesitant on upgrading is I have years of Office and Word 7 files, plus lots of wordpad files. I can’t reinstall my old Office 7 again as it’s been installed over 3 times when my computer has been repaired at various times in the past. So if anything goes wrong, those files are gone and I do use them. I’ve read that Windows 10 just deletes programs that are no longer compatible with it;is the old Wordpad included?

With all the new changes coming, you can be sure there will also be a lot of new bugs associated with them too.

I need to fix an interface between my computer and external hard drive first so I can do a clean back up before upgrading.

@glengrin This is a little off topic, but you could dual boot Win 10 and Win 7 so that legacy applications the work in Win 7, but will not in Win 10 will still work. Also, Word Pad is still included with Win 10 (I have it on my system)–P

@glengrin When you are ready to set up a dual boot, post a separate topic under Computer Help. As far as a dual boot goes, once you have set it up, you choose which OS to boot into. There are articles here at HTG that you can search for, and there are good folks here who can help, too.–P

Thanks, I shall. I have so many questions that I need to give it some time and write all them down before posting.

Windows is great…sorry Linux but it’s true… but it has also have a lot of work. I work with Windows when 98 came out and the best is Xp and W7 and all the rest is crap. Linux I have downloaded and play with it and yes it is stable and reasonable safe but the problem in my mind with Linux are the drivers and the wash off Xp theme’s. Windows is not so stable (hate it) but in mind also reasonable safe when you know what you are doing. Linux is safer but not so comfortable nice as Windows and the big problems with W10 are the updates, programs that are automatic being deleted, privacy setup and a couple of other things. Why not make it simpler and practical? Why all the BS crap? If Windows get this thing not off the ground it’s done and W10 has a lot of work. They need to go back to the basics before making other options available and make the Core of Windows like the good old Windows out there because when I see how many people complain about Micro, it is not normal anymore. They need to listen to us lay people and make it good again like Xp and 7 but they want to much and to quickly and that is not good for a stable OS.

I’m dual booting 10586th2 stable and Windows Insider test builds currently 14328.rs1 on this NTFS HDD and using Windows insider builds for the daily drivers with anthing important saved and or backed up to a stable W10 OS and or another HDD ofc.

This latest Insider test build has most of the W10 anniversary update changes and new features and otherwise is pretty stable here on my configuration compared to earlier test builds no significant issues here so far.

Most here probably know OS test builds should only be used by expert level PC users & enthusiasts that would normally know the appropriate precautions and what to expect of a beta OS at any given time or update anyway.

IOW back up anything important (and or an image) and on Windows 10 Insider builds be prepared to copy the WU download new W10 OS install ESD in the $Windows.~ BT sources folder on the c: drive from the WU download > make an ISO from all that and clean install or a keep everything re install from that if needed or roll back to an earlier.ISO or the last build from the current Windows OLD folder if you kept it.

Skickas från Windows 10 Pro Insider Förhands utvärdering kopia. Build 14279. rs1

Linux Command support I like… save me time to say powershell everytime!!

The Emoji design overhaul is nice and all… but can’t you just add the flags already?!

I have several international contacts in Skype, and I just want to add the flags to their names.

Cortana app isn’t working in UK either.

Cortana sounds like it is becoming more and more like my ex-wife. She too doesn’t work in either UK or Sweden (or anywhere else, for that matter) so the comparison is scarily close.

Definitely off topic, but maybe not.Right now there are two versions of both OneNote in Windows 10. One works with Android N (albeit flakey beta causes it to freeze) one does not work at all. Cortana works on Windows 10, but drains the battery in Android.

So my view is the Windows 10 Preview fast track is great on PC, but consistency between desktop, Universal apps, Linux and Android needs a lot of work.

I also use Linux and iPads. I am 76 years young so consistency helps me and my clients. Apple products are the least friendly because of lockdown. So, I am really hoping that Microsoft focuses on the consistency issues and reduces the stress for aging techies like me, and aging non-techies like my clients.

I just want to moan about the last update 2 days ago it farqed over my origin client and it farqed over my Antivirus I had to rejig both and Christ knows what else Ill find on my system all clusterfarqed up they can stick the next update where the sun dont shine

I just want to moan about the last update 2 days ago it farqed over my origin client and it farqed over my Antivirus I had to rejig both and Christ knows what else Ill find on my system all clusterfarqed up they can stick the next update where the sun dont shine

About the Microsoft Customer and Partner Satisfaction Survey

As part of our ongoing efforts to improve relationships with our customers and partners, Microsoft conducts a periodic worldwide Global Relationship Study via an independent market research company. If you have received a Microsoft branded e-mail invitation from Microsoft Feedback (feedback@e-mail.microsoft.com) to participate in this research, you can trust that the invitation was sent on our behalf. This is a valid Microsoft survey.

Microsoft is committed to increasing customer and partner satisfaction. We highly value the feedback we receive from this research, and we thank you in advance for participating.

vänliga hälsningar

The Microsoft Global Relationship Study Research Team

Pretty much all that is supposedly updated or going to be fix are things I will never use.

W10 (WU download) custom install is easy just copy the Windows update new build OS Windows install.esd out of the $Windows.~BT sources folder on c:\ when it comes in and decrypt it to an ISO for a DVD or USB installer and you are all set.

decryption tool http://goo.gl/VwHaN3

esd inatall.PNG1238x223 19 KB

Skickas från Windows 10 Pro Insider Förhands utvärdering kopia. Build 14379.rs1 Microsoft Windows 10 fast ring Insider since 01/2015

OTOH giving the new OS a haircut can be a PITA that’s no lie but the custom install gives you some options albeit not a ton of them

Windows Update Is More Respectful of Your Time

It’s not that Windows Update restarts my computer while I’m using it;that has never been an issue. The issue is that Windows Update wanted to restart my computer at all!

I’m one of those power users who don’t close programmes. White only puts the computer to sleep, and can quickly get back to where I was.

If Windows Update secretly restarts my computer;I’ll have to reopen the stuff I was working with… it’s an annoyance I shouldn’t have to deal with on my own computer.

Might there be a legitimate reason why my Windows hasn’t yet updated my system from 1511 to 1607? I don’t want to manually “force” the Anniversary update to install if there’s a good reason I’m unaware of why Windows might not have done it automatically by now. All my other updates have happened and continue to happen automatically. Just not 1607. (I have Win10 Pro, 64-bit, if that sheds light on anything.)

Under 2004, Wizards of the Coast släppt en satirisk Magic the Gathering utbyggnaden kallas Unhinged som ingår kortet: “Vår marknad forskning visar att spelare som riktigt lång kort Names så vi gjorde detta kort för att den absoluta längsta Kortnamn någonsin Elemental”