vad är moe.exe och varför är det igång?

Du sannolikt läser den här artikeln eftersom du har märkt moe.exe körs i Aktivitetshanteraren och undrar varför det den med minne och CPU-tid. Du är inte kör program som heter Moe, så där är denna process och vad det gör körs på datorn?

Så vad är det?

Inga problem! Moe.exe är inte namnet på någon skadlig programvara infekterar datorn. Moe.exe (Mesh Operating Environment) är kärnan synkronisering motor för nya Windows Live Sync Beta, samt den äldre Live Mesh. Den nya Live Sync är baserad på Mesh-teknologi, och fortfarande innehåller samma synkronisering motor. Detta gör det möjligt att synkronisera mappar mellan dina datorer och online-lagring på SkyDrive. Även om du inte använder Live Sync, kan du har det installerat om du har installerat den nya Windows Live Essentials beta.

Du kan märka det förbrukar en hel del CPU-resurser medan den synkroniserar dina filer eller kontroll av förändringar. Tyvärr, Live Sync för närvarande är något resurskrävande, förhoppningsvis prestanda kommer att förbättras innan den slutliga utgåvan.

Du kan märka några andra processer relaterade till Live Sync. Dessa inkluderar WLSync.exe, som är användargränssnittet för Live Sync, och WLRemoteClient.exe, som kommer att köra om du är ansluten till en fjärrdator via Live Sync.

Stäng Live Sync

För att se till att dina filer hålla synkroniseras när det sker förändringar, körs moe.exe automatiskt vid start. Om du behöver frigöra systemresurser, kan du avslutar Live Sync från facket. Högerklicka på ikonen och välj Avsluta.

Välj Stäng Sync vid prompten. Detta kommer att lämna WLSync.exe, moe.exe, och alla andra processer.

Du kan köra Live Sync som vanligt senare om du vill synkronisera dina filer igen.

Döda processer som är direkt

Om du istället försöker döda moe.exe processen direkt i Aktivitetshanteraren, kommer den att automatiskt startas av WLSync.exe. Generellt spännande det som ovan är det bästa sättet, men om processen inte svarar, döda WLSync.exe först, och sedan döda moe.exe.

Håll Moe.exe från automatisk körning

Som tidigare nämnts, kommer Live Sync köras automatiskt när du startar datorn. Om du hellre vill bara köra det manuellt, kan du ta bort den från start och sedan bara starta programmet när du behöver synkronisera filer,. Starta msconfig.exe från Start-menyn sökning eller Kör kommandot, välj fliken Autostart och avmarkera rutan bredvid Windows Live Devices och klicka på OK för att spara ändringarna.

Du kan bli ombedd att starta om datorn för att verkställa ändringarna, men du kan bara starta om senare. Antingen vilken väg, Live Sync kommer nu bara köras när du startar den direkt.

Ta bort Live Sync och moe.exe

Om du inte använder Live Sync och hellre avinstallera det, öppna Lägg till / ta bort program i Kontrollpanelen, välj Windows Live Essentials Beta, och klicka sedan på Avinstallera / Ändra.

Klicka på Ta bort en eller flera Windows Live-program i avinstallationsfönstret.

Markera kryssrutan bredvid Sync, och klicka sedan på Avinstallera rutan längst ned. Detta kommer helt ta bort Live Sync, tillsammans med dess tillhörande processer som moe.exe.

Men, har vi funnit Live Sync för att vara ett användbart verktyg, så kanske du vill ge det ett försök och se om du gillar det först. För mer information om Live Sync och vad den gör, ta en titt på artikeln om hur man synkronisera filer mellan datorer och SkyDrive med Live Sync Beta.

Jag har också funnit sedan installera Live Sync Beta, min maskin inte längre går in i viloläge. Om jag inaktivera eller avsluta Sync, sömn timers återuppta arbetet normalt. Jag hoppas att detta är åtgärdat samt med den slutliga utgåvan.

Ett annat alternativ skulle vara att sänka prioriteten på processen. I taskmgr högerklicka och välj “sätta prioritet” och välj “lägre än normalt” eller, eftersom det är howtoGEEK köra följande i Power

(Gwmi -query “välj * från win32_process där namn = ‘MOE.exe'”). SetPriority (16384)

@Jean

Kontrollera egenskaperna för nätverkskortet, är det förmodligen inställd på att väcka datorn när den tar emot en magisk paket

@Nathan

Nej. Jag har Wake-on-LAN helt inaktiverad. I själva verket har jag inaktiverat alla enheter från att vakna maskinen, utom strömbrytaren.

Jag har inte undersökt alltför djupt ännu, men jag är ganska säker på att det har något att göra med Sync själv. Jag bara anta detta eftersom när Sync inte körs maskinen sover normalt.

Jag vet inte hur säkert det är? Behöver läsa fler kommentarer från moe.exe användare, så att vänja sig.

Denna operation är säker. Jag använder Live Mesh eftersom jag började använda den när den först släpptes offentligt. Jag gillar det mycket speciellt förmågan att fjärrkontrollen i min dator.

om du inte har levande synk eller Live Mesh installeras, är det fortfarande säkert att döda processen, eftersom det är bara där så om du bestämmer dig för att synkronisera med molnet, då processen är redan där.

Jag skulle rekommendera Live Mesh över något eftersom jag bara kan ta filer som jag behöver dem om jag på en annan dator och inte på min Hem-PC.

Är mycket userful, men vi använder för mycket RAM för vad det verkligen gör. Fotavtryck bör inte vara mer än 10 MB RAM-minne i stället för de 130 mb använder just nu. Är det läcker?

Sötpotatis är egentligen inte potatis.