kuddar trådlös laddning är inte riktigt trådlösa

Jag är ganska säker på att det finns en tråd i den bilden.

Snart viljestyrka levereras till enheten av Air (WSJ paywall)

Vad kommer är hermetiskt tillslutna smartphones och andra prylar som tar ut utan att någonsin koppla in en vägg. Och strax efter det kommer att finnas sensorer, kameror och styrenheter som kan ha fastnat på alla ytor, inomhus eller ute, utan att behöva överväga hur du ansluter dem till makten.

Trådlös ström kommer att vara, med andra ord, inte bara en bekvämlighet, men en grundläggande möjliggörare av helt nya plattformar. Spelarna i detta område är otaliga, men deras teknik kan kokas ner till fyra grundtyper

Det finns en massa olika typer av “trådlös” makt, och de är inte alla lika. Och de flesta av dem inte existerar ännu – de är fortfarande det arbetas på av företag som hoppas kunna producera en banbrytande ny produkt. Men många frågor återstår om huruvida de faktiskt kan uppnå vad de påstår, eftersom trådlös laddning inte kan överföra makt så effektivt som en tråd.

Den första typen av trådlös ström är en laddningsdyna som den på bilden ovan, som stöds av vissa Android-telefoner, och av ett gäng tredjeparts produkter som du kan lägga till din telefon. Du ställa in telefonen ner på plattan, och det kommer att ta ut utan att specifikt koppla in den -. Även om det i allmänhet ut en mycket långsammare än om du hade inkopplad det och hur hårt, egentligen, är det att koppla den lilla kabeln kontra ställa in telefonen ner specifikt om avgifter pad? I genomsnitt tar mig ungefär tre sekunder för att koppla min telefon i, och 20-30 minuter senare min telefon debiteras till 80%. Du kommer att behöva lämna telefonen på en laddning pad för en mycket längre tid att få en liknande laddning. Så är du verkligen spara tid?

Ett annat problem med laddning kuddar är att du bara kan ladda enheten där du har en laddning pad – så om du inte är hemma, du fortfarande kommer att behöva ta en kabel med dig. Det finns fortfarande en tråd inblandade, som förbinder väggen till pad, bara några inches från din telefon. Det är verkligen inte trådlöst, det är plug-mindre. Men det är inte så stor för en marknadsföringsterm.

Men det största problemet, IMO, med “trådlös” laddnings kuddar är att du inte kan använda din smartphone eller surfplatta medan den laddas, eftersom det måste sitta på plattan. Du kan bli påmind om roliga bilder som du har sett på nätet av människor som sitter i obekväma positioner för att ladda sin telefon med den korta medföljande kabeln, men det bara kostar några dollar för att köpa en fin lång kabel som tillåter dig att sitta bekvämt, med hjälp av din enhet, medan den också laddas.

När batteriet är nere på 1% och du vill fortsätta spela ditt spel eller skriva ett meddelande till en vän, med att placera den på en dum pad på ett bord är inte en bra lösning.

Det finns en hel del andra företag som arbetar på trådlös ström, varav en med hjälp av magneter och några andra som använder ljud eller radiovågor. Tanken är att energi redan är strålade genom luften och om det skulle kunna utnyttjas, kan den användas för att ta ut en enhet.

Problemet är att fysiken får i vägen, eftersom du kan bara strålen så mycket energi genom luften innan du börjar laga mat saker som en mikrovågsugn. Så dessa tekniker är mer fokuserade på sippra ström till enheter på ett sätt som inte kan skada människor. Om din smartphone var (mycket) långsamt laddas hela dagen medan du sitter på kontoret, hemma eller bil, kan batteriet inte slut vid slutet av dagen. Eller det är tanken, åtminstone.

Den mycket mer intressant vinkel för denna typ av makt är för små små sensorer och andra enheter i ditt hem som normalt skulle kräva ett batteri, som hemma säkerhet sensorer på dörrar och fönster, eller en temperatur och fuktgivare placerade på olika platser i din hus. Så i stället för att kräva att varje liten liten enhet blir ansluten till ett uttag, de kan trådlöst ström från ett centralt nav.

Tidigare tankar du kanske har missat