Du behöver inte installera en Task Manager: hur man hanterar löpande appar på Android

Google Play är full av uppgift chefer för Android. Dessa verktyg kan visa program som körs i bakgrunden, döda kör program, och på annat sätt hantera dina appar – men du behöver inte installera någon programvara från tredje part för att göra detta.

Vi visar dig hur du snabbt och enkelt döda och hantera dina löpande program enbart med hjälp av programvara som medföljer din Android-telefon. Tredjeparts uppgift chefer är onödiga och många har skadliga funktioner, som uppgift mördare.

Task chefer och uppgifts mördare är ofta en och samma. En uppgift mördare lovar att snabba upp din telefon genom att automatiskt dödar program som körs i bakgrunden. Det stannar körs i bakgrunden, automatiskt ta bort program från minnet när du är klar med dem.

Men vi har redan förklarat varför man inte bör använda en uppgift mördare på Android. I ett nötskal, inte Android inte hantera processer som Windows gör. Korrekt uppförde program som körs i bakgrunden är faktiskt inte gör någonting – de bara kvar i minnet och använder ingen CPU eller andra källor. När du kommer åt dem igen, de kommer snabbt öppna, eftersom de väntar i minnet för dig att återvända. Om de togs bort från minnet, skulle de ta längre tid att åter öppna eftersom deras uppgifter måste överföras från lagringssystemet tillbaka till RAM – på detta sätt, en uppgift mördare kan faktiskt sakta ner saker.

Android har sin egen automatisk uppgift mördare – om dess minne fylls och det behöver mer minne för andra skäl, kommer den automatiskt att döda köra program, ta bort dem från minnet. Du behöver inte installera någon programvara för att dra fördel av detta.

Om du vill stänga en app manuellt och ta bort det från minnet, är detta mycket enkelt på de senaste versionerna av Android – Android 4.0 och uppåt.

Börja med att öppna multitasking skärmen. På en Nexus 4 eller Galaxy Nexus, trycker du bara den särskilda multitasking knappen. På en telefon utan multitasking knapp, som en Galaxy S4 eller HTC One, kan du behöva lång press eller dubbelklicka på hemknappen för att öppna den här skärmen.

Därefter drar en ny app till vänster eller höger på skärmen och en miniatyrförsvinner. Förutom att avlägsna den här appen från listan med de senaste apps, städa upp i listan, kommer Android också ta bort appen från minnet.

Att döda en app är i allmänhet inte nödvändigt. Däremot kan det hjälpa om appen missköter – döda och återuppta programmet kan få den att fungera.

Du kan också sluta köra program från Android inställningar. Börja med att öppna inställningsskärmen och peka på Apps kategori.

Rulla nedåt i listan, välj en app, och knacka på stoppknappen vapnet att avsluta appen pågående process och ta bort det från minnet.

Från appens info skärm där Force Stoppknappen är, kan du också förhindra att program från att visa meddelanden, visa hur mycket lagrings appen använder, rensar sina data eller cache, hindra det från att vara en standard ansökan om den är inställd som en standard app, och titta på behörigheter.

Från Apps inställningar fönstret, kan du också dra över till Running kategori för att visa program som körs i bakgrunden. Dessa program är inte bara kvar i minnet. De kan starta automatiskt vid uppstart och stanna körs i bakgrunden så att de automatiskt kan göra saker. Till exempel kan chat program som WhatsApp kvar körs i bakgrunden så att de automatiskt kan ta emot meddelanden.

Om du vill förhindra att dessa program från att köras i bakgrunden, är din bästa insats för att avinstallera dem från telefonen – du kan avsluta sina uppgifter, men de ska bara starta ändå.

Observera att dessa appar kan använda mycket små resurser, så du bör inte nödvändigtvis oroa om de kör i bakgrunden. Om de kör i bakgrunden och du ser dem inte konsumerar mycket minne, batteri, eller nätverksresurser, de är säkert att lämna ensam.

Tryck på Visa cachade processer alternativ längst upp till höger på skärmen för att visa program som är cachade i minnet, men faktiskt inte körs i bakgrunden.

Du kan avsluta sådana appar processer härifrån genom att peka på dem och knacka Stopp, men det bör inte finnas någon anledning att göra det.

Längst ned på skärmen springa program, ser du en RAM meter. Detta visar hur mycket av telefonens minne som används och hur mycket som är ledigt. Observera att detta kan vara vilseledande – din RAM kan tyckas vara ganska fullt, men det kan bara vara full av cachade applikationer. Detta kommer att påskynda saker senare – det är bra att RAM-minnet är fullt, eftersom Android använder ditt RAM-minne som en cache för att snabba upp saker och ting.

Körs program skärmen visar också det minne som används genom att köra tjänster och cachade processer, så att du kan identifiera vilka program är det mest RAM-hungrig.

Om du vill visa programspecifikt batteri användning, öppna fönstret Inställningar och peka på alternativet Batteri. Du ser en lista över telefonens funktioner och appar, sorterade efter hur mycket de har använt batteriet. Denna skärm kan hjälpa dig att se hur appar använder din CPU och andra resurser. Du kommer förmodligen se program du använder ofta nära toppen av listan. Om du ser en app som du inte använder här, är det troligt att konsumera resurser i bakgrunden – du vill avinstallera det om du inte använder den.

De olika uppgift hanteringsfunktioner i Android bör vara mer än tillräckligt för de flesta människor. Den största funktionen finns i tredjeparts uppgift manager apps är uppgiften mördare, men du ska inte behöva automatiskt döda applikationer. Android kommer att göra det för dig när det är faktiskt nödvändigt.

Image Credit: JD Hancock på Flickr

Ni säger att vi inte bör använda Task Killer på alla Android detta hamnar fylla bagge upp 95% och slutligen telefonen börjar utföra mycket långsamt och värmer upp en hel del.

Tack för en annan bra artikel. Finns det något sätt att bli av med dessa pesty Android Booster / Task mördare / bloatware som är förinstallerade, annat än att rota?

Fick ett tips om hur man sätter en genväg till appar på startsidan?

Hörde detta nonsens om Android berömda minneshantering tusen gånger, så varför är det då att om jag använder en uppgift mördare, är min telefon mycket snabbare och mer lyhörd ?? Hmm ???

Ingenting om CPU-användning?

Jag tycker om att läsa dessa artiklar och många är mycket användbara.

men vänligen inte anta att alla som har en Android-enhet använder android 4.

det finns långt fler Android-enheter som inte kan köra version 4, än de som kan.

Detta innebär att du lämnar de flesta av Android-användare ute i kylan när du skriver endast Android 4.

Överväg resten av oss.

tack.

Egentligen majoriteten använder Jelly Bean (4.1.x +) eller Ice Cream Sandwich (4.0.x). Problemet är att vissa människor (som du och några andra människor jag känner) har fastnat med pepparkakor.

Jag ike denna artikel och jag var medveten om dessa funktioner. Jag undrar också, liksom en tidigare affisch, om det finns någon “native” sätt att visa CPU-användning? Min telefon har verkligen dra på sistone. Ibland är det så upptagen med andra uppgifter att det inte kommer att visa mig telefonens skärm så jag kan svara på ett samtal !!! Så jag behöver CPU statistik för att hitta den skyldige. Jag skulle vilja veta om jag kan få denna information utan en 3: e parts app – Jag håller i allmänhet är det bäst att undvika dessa verktyg.

Inställningar -> Utvecklare Alternativ -> under “Övervakning”, markera rutan “Visa CPU-användning”. Det är inte mycket UI-vänliga, men.

Du har rätt om det! Dess inte användbar alls, ingen specifik information om de processer. Men jag kan använda detta för att se om en 3: e parts app isbildning mig bra info, så det är något. Tack!

ge mig bra info.

**

De flesta av oss har inte övre änden enheter … på min fav MILESTONE (moto) Jag har 256 MB RAM och kör Android 4.3 och min enhet kämpar för att hålla tillräckligt med minne för att köra saker smidigt så för mig appar som

1 Autostarts (ATT STARTUP / Event Manager [kontrollera vad när och varför dess drift])

2 ForceStopChain (öppnar flera lager APP DETALJ SCREEN [där du kan tvinga nära oönskade app])

3 Swapper 2 (tillåter låg slut / RAM enheter använder SWAP [ökning mängden RAM-minne genom att använda extra SDCard mellanslag])

4 Advanced Task Manager (för att tvinga De flesta appar att byta minne genom ENKEL kommandot kill)

Är väsentliga för ME

Om jag hade 2 GB RAM skulle jag inte titta på någon uppgift chefer så vänligen inte SOO SJÄLVorienterad **

6R3372

Bara läsa “Automatic Task Killing” i artikeln.

Jag har 512 MB RAM-minne i min telefon, och jag behöver inte en uppgift mördare – ni har rätt. Men för dem som fortfarande vill, du vet?

Om du kör Android 4.3, är fördröjning väntat – även min telefon släpar lite (Sony Xperia E) med Jelly Bean (4,1, men). Det är snabbare, men för nyare telefoner. Om du har ICS eller KitKat, använd dem – de är lättare och går bättre. Som ett faktum, jag hämtar KitKat just nu – CM11 FTW!

hej tack !! detta ganska mycket svar på varje fråga jag hade och förklarade varje svar också. Jag behövde speciellt veta om en 3: e parts Task Killer var verkligen vad jag behövde eller inte, och nu vet jag att det inte var. denna information var stor.

CGI-versionen av Empire State Building i 2005 filmen King Kong tog 18 månader av arbete för att korrekt återge, själva Empire State Building byggdes på 14 månader.