använder Windows 7 eller Vista kompatibilitetsläge

Windows Vista eller Windows 7, kommer att ha problem med att köra vissa äldre versioner av program, bara för att så mycket har förändrats under huven från Windows XP dagar. Lyckligtvis finns det en kompatibilitetsläge som kan enkelt ställa per ansökan.

För att konfigurera kompatibilitetsläge för ett program, bara leta upp installationskatalogen och högerklicka på the.exe, välja Egenskaper från menyn.

Välj fliken Kompatibilitet

Du kan välja att köra programmet i kompatibilitetsläge för Windows XP, eller till och med hela vägen tillbaka till Windows 95 kompatibilitet.

Förmodligen den mest användbara inställningen att börja med skulle vara att stänga av de visuella teman och skrivbordssammansättning, om du inte kan få saker att fungera. Om du försöker köra ett videospel, kommer du ofta måste välja “Kör det här programmet som en administratör”. Du måste leka med den, men troligen kan du få din ansökan arbeta på detta sätt.

Hur får jag codecs för Windows Media? Jag kan inte hitta den på nätet. Jag kan inte få programvaran för jag PoD att ladda.

Glöm codecs. Ladda ner VLC spelare. Detta aplication kommer att köra någon video

Hej

När jag använde XP Pro, jag kör Zonealarm Internet Security Suite, som hade antivirus, antispionprogram och en brandvägg. I motsats till vad vissa människor har sagt, hade jag aldrig haft problem med det här programmet, tills jag installerade Vista. Det säger mig att detta program inte är kompatibelt med Vista. Skulle det fungera om jag försökte compatitbility läge du föreslog ???

Rik

Richard

Du skulle inte vilja köra Zonealarm i kompatibilitetsläge … du behöver för att få den uppdaterade versionen som fungerar i Vista.

Ok, tack för det info, eftersom jag installerade Vista, jag har använt AVG antivirus och Spybot för antispyware och Windows-brandväggen är aktiverad, skulle du har eller föreslå en alternativ ????

Rik

Antivirusprogram är upp till dig. Du borde verkligen kolla in det här inlägget över på Coding Horror att se några bra prestanda information om de olika produkterna, http:. //www.codinghorror.com/blog/archives/000803.html

Windows Defender anti-spyware är inbyggt i Vista, så det finns mindre behov av Spybot.

Windows-brandväggen i Vista är extremt kraftfull, och är förmodligen allt du behöver.

im försöker köra vlc på Vista Ultimate 64 bit, jag vet att det finnas en version ännu som sammanställs för 64bit men finnas inte det någon annan lösning som vlc är lätt peasy att visa subs på film och Nero Showtime är gay

Detta tips stenar – nu jag andas igen – tack så mycket

Kära Geek –

Precis fått ny dator med Vista (fan!) – Och undrar om jag förstod instruktionerna på webbplatsen.

Kan jag verkligen väljer att köra program på XP för kompatibilitet när XP inte är ens installerat på maskinen?

Tack.

lynne

lynne

Det korta svaret är ja.

Men du behöver inte nödvändigtvis behöver göra så, om du har problem med ett program.

Mr Geek

Jag installerar ett videospel som säger att det är byggd för XP och jag kör Vista Ultimate X64 (forum i denna fråga är inte till stor hjälp). Den demo av spelet (Armed Assault) spelar i Vista utan mig använder XP kompatibilitetsläge i the.exe fil. Jag upplever vissa grafikproblem och läsa på finjustering vissa inställningar för att få det gå i Vista (kunde köra bättre om det byggdes för både OS).

Mina frågor är, tror du att jag skulle vara bättre att inleda kompatibilitetsläge för detta spel innan du installerar eller bara låta det vara och inte installera ett program i XP kompatibilitetsläge i Vista skapar ett problem med stöd drivrutiner som släpps senare specifikt för att köra programmet i Vista?

Mina specs är, Windows Vista Ultimate x64, AMD Athlon 64 FX-64 Dual Core, 2,00 GB DDR2-800 RAM, NVIDIA GeForce 8800 GTX 768MB – Aqua Tank 2 Raptor Drives – 10k

Tack

nate

Jag skulle undvika att använda kompatibilitetsläge, eftersom det kommer typiskt sakta ner saker. Den enda riktiga anledning att använda det är om du har problem med att få något arbete.

Naturligtvis, det är inget fel med bara testa det, eftersom du alltid kan stänga av den.

Jag fick just en ny dator med vista, om ett spel säger dess kompatibel på vista (Diablo 2) det bör fungera bra efter att jag satt kompatibilitetsläge? (Kan jag välja Windows XP, som en körning som, även om jag inte har det?)

Hallå,. Jag använde Proplanner från VR3 som är en dos baserad 16 bitars system i Windows XP och kan inte använda den i Vista, även om jag gör ändringarna som visas ealier. Jag får felmeddelandet “Det här systemet stöder inte fullskärmsläge”. Finns det någon lösning?

Gäller detta Call of Duty?

Här är en bra …

Jag försökte installera en viss mjukvara, men det sägs att det bara fungerar på Windows XP SP2 och sedan stängs. Så jag startade installationsprogrammet igen, i XPSP2 kompatibilitetsläge. Det installerat, men det gjorde inte.

Jag gick att avinstallera det, det kom tillbaka och sa att det endast fungerar i Windows XP SP2, och stängde Uninstaller.

Jag kontaktade utvecklaren, och har inte fått något svar.

Någon aning om hur jag kan köra “Program och funktioner” i kompatibilitetsläge? Det verkar det inte finns någon separat körbar för avinstallerare, och jag har provat olika kommandoradsväxlar (-uninstall för ett) och fortfarande ingenting. Alla idéer här?

Hälsningar

HappyPC

När det gäller en av HappyPC, jag tror installatören appen checkar Windows-versionen (XP har något som börjar med 5.1.xxx eller 5.5.xxx inte remeber som en). Vista är 6,0 och Vista SP1 kommer att vara 6,1,. Kanske är anledningen till att installationen misslyckas. Jag har sett en hel del installationspaket göra det. Den enda lösningen är att vänta för leverantören att släppa uppdaterade inställningar

När det gäller kompatibilitetsläge från Vista till XP. Hur kan jag installera ett program som inte är kompatibel med vista med ut det stänga innan slutförandet av installaion,. Vista verkar ladda sedan innan slutför stängs ner. har ni någon lösning på detta? tack!

Jesse

Jag måste använda Windows XP för resesajt Sabre, jag unabe att använda denna webbplats, de är inte Vista kompatibel eftersom de inte kan använda 64 bitars. men jag fick veta att jag har 32 Vista Home Premium kan det på något sätt arbeta eller kan du hjälpa att gå tillbaka till Windows XP tack Diane

Diablo 2 tar alldeles för lång tid att starta igång, liksom 15 minuter från dubbelklicka …

Jag har markerat det som drivs som xp och admin, ingen hjälp, några tips för de förlorade spelare?

bara högerklicka på D2 genväg, gå till fliken kompatibilitet och markera “Inaktivera skrivbordssammansättning” som till synes fast det, men kanske bör du nämna det eller låta det postas eller vad

bara så att andra förlorat spelare kan få sin fix

Jag försöker att installera ett program som kallas helt enkelt Shopping och jag har Windows Vista. Jag har försökt att använda kompatibilitetsläge genom att högerklicka på filen och när jag försöker köra programmet, får jag ett meddelande som säger “Det här programmet har inte utformats för detta operativsystem.” HJÄLP!

hi Geek

Jag försöker att få tillgång till en avlägsen plats genom mitt företag. Det fungerade bra när jag använder XP, nu har uppgraderat till Vista och kan inte ens komma till platsen. Har kontaktat leverantören för området och de är på en förlust. Jag undrade om jag kunde prova att köra IE i XP-läge? Kan du ge mig steg för att göra detta?

tack

Hej Geek, jag har en Toshiba Satellite A135 kör Vista Home Premium. Datorn vägrar att erkänna några drivrutiner jag försöker installera. Alla är Vista-kompatibla. Till exempel har jag en Lexmark X3470 allt-i ett-skrivare, erkänner jag t skrivaren, men kommer inte att skicka information till den. Samma w / flera Bluetooth donglar jag har provat, kommer det inte ens låta mig använda ett finger mus. Det begär en drivrutin som ska installeras. För ett finger mus? snälla hjälp!!

Jag har installerat MySabre (äntligen!) På min Vista PC förra söndagen. Eftersom MySabre inte är officiellt certifierat för Vista, måste du ta fram Sabre Help Desk.

Hej Jag har en ny Windows Vista Anywho jag tryed installera Call of Duty 2 när jag får allt installerat och fick upp den på min dest topp det säger mig att sätta i rätt skiva och när jag får jag ett felmeddelande vad gör jag do?

hur gjorde u någonsin intall min sabel på vista ??

Tar fram Sabre helpdesk. De kommer att göra det på distans efter påminna om att det ännu inte är certifierad för Vista.

Vi har inte haft några problem med programmet hittills.

Mr Geek

God dag! Jag har försökt att installera Civilization 4 på min dator med Windows Vista men när jag har faktiskt Civilization 4 ikon på skrivbordet och försökte att dubbelklicka det står att jag måste sätta rätt skiva. Vad ska jag göra?

tack

Jag fick nyligen en ny Creative webbkamera som inte är kompatibel med Vista,. När jag försöker installera drivrutinerna, de bara berätta att de inte stöder mitt operativsystem, och sedan stängs.

Dessutom är Creative inte utvecklar Vista-drivrutiner för webbkamera!

Vad händer om det ger dig fel pop-up som WLAN drivrutiner inte är kompatibla med Vista, även om det är den ursprungliga enheter som är installerade i datorn. Jag har försökt att söka efter uppdaterade drivrutiner och det finns naturligtvis ingen.

Jag är verkligen upprörd med Adobe. Jag var i telefon med dem för timmar och de sa att jag inte kunde installera CS2 på Vista OS. Jag vill inte att uppgradera till CS3 och jag inte vill installera xp på den nya datorn. HJÄLP!!!!! Jag tryed att göra detta proceedure och det hjälpte. Ska jag försöka igen? berätta Please dont jag måste göra uppgraderingen sak …………………………… Tack och vänligen spara mig. marcel

Hej, Jag har ett problem när du installerar ett 3G-kort drivrutin på Vista. Mitt system klagar över att föraren inte kan ha installerats korrekt (en programkompatibilitet dialog assistent dyker upp när jag installera drivrutinen), men faktum är att drivrutinen är korrekt installerad. Kan du berätta varför denna dialog dyker upp varje första gången när jag försöker installera drivrutinen på ett rent system. Det försvinner under installationen i efterhand. Finns det något sätt att stänga av detta fönster från poppar upp.

Tack.

Jag har fått Windows Vista och kan inte gå av kompatibilitetsläge det brukar låta mig ändra det från Windows 95

jag står inför problem när du kör foxprox 2,6 i fönster Vista Ultimate, det ger felmeddelandet inte 64 bit compatable

im använder en licens Windows Vista Home Premium i nästan en vecka, men jag har ett problem med hjälp av min inbyggd webbkamera ,, det fungerar i Vista ,, hur kan jag fixa det ,, min bärbara dator är asus a8fm ,, hoppas du kan hjälpa mig

Jag har just installerat Windows Vista med en Windows Vista Service Pack jag har problem med att köra de flesta av mina program jag behöver hjälp

Jag försöker komma till fliken kompatibilitet på fastigheter i Vista, men det är inte där. Hur får jag det att visa upp?

Jag har försökt att ändra alla inställningar kompatibilitets på Diablo 2 och det fortfarande buggar var 20 sekunder och när den gör jag inte kan se något annat än min karaktär

Jag har en ny Acer dator med Vista – som jag inte har bett om, och jag tycker att jag inte kan använda Office XP. Jag behöver kunna använda MS Word för mitt arbete och jag får frustrerad eftersom människor fortsätter att berätta för mig att det inte kommer att fungera. Kan du ge mig råd hur man använder Office XP med Vista? Är detta möjligt i din upplevelse? Jag skulle uppskatta om du kunde hjälpa mig.

Ända Hoppfull; Martin

Hej, jag undrar om jag installerar Call of Duty 1 för PC på Windows Vista Home Premium kan jag ställa in den att fungera som XP. Jag har hört att Call of Duty arbetar inte för Vista, så jag vill kunna ställa in den att fungera som XP.

Om du har ett program som fastnat på kompatibilitetsläge, bör du kunna högerklicka på den körbara (antingen installatör eller program) och hitta Passar Tab. Se till att rutan “Kör det här programmet i kompatibilitetsläge för:”. Även längst ner i denna flik finns en knapp: “Visa inställningar för alla användare”. klicka på den och göra samma förändring i poppade upp fönstret “kompatibilitet för alla användare”.

————- NOTERA ————

Jag stänger kommentarer på den här artikeln på grund av den stora mängden supportfrågor.

Du är välkommen att lämna några dator Hjälp Frågor om forumet

http://www.howtogeek.com/forum/

————- NOTERA ————

USA Högsta domstolen har en strikt no-fotografering regeln, de sista kända bilder av Högsta domstolen i sessionen, tas utan tillstånd av domstolen, datum från 1930-talet.