vilken av dessa gemensamma godis sätter dig i riskzonen för hjärtproblem?

Svar: Lakrits

Vi vet alla alltför många godis är dåligt för dig som överkonsumtion av socker leder till viktökning, är hårt på våra bukspottkörteln, och kan även leda till diabetes på lång sikt, men vissa sötsaker kan göra dig mycket, mycket förr än andra .

Om du befinner dig att äta stora mängder lakrits, behöver du inte vänta årtionden att utveckla en metabolisk sjukdom, eftersom det kommer att göra dig långt innan pensionsåldern är över dig. Svart lakrits innehåller glycyrrhizin, en söt förening som finns i lakritsrot som bevaras under process godis skapande. Utöver sin söta smak, kan glycyrrhizin också orsaka kaliumnivåerna i kroppen att sjunka och långvarig lakrits konsumtion (två uns av äkta lakrits per dag under två veckor) är tillräckligt för att ge vuxna onormal hjärtrytm, förhöjt blodtryck, svullnad, och även hjärtsvikt.

Om du är en lakrits fan inte panik riktigt än. Inte bara är två uns per dag i flera veckor i sträck en stor mängd, men många “lakrits” behandlar egentligen inte innehåller verkliga lakrits utan istället smaksatt med anisolja som har samma lukt och smakprofil. Om du köper verklig ärlig till godhet lakrits, kan du antingen begränsa din konsumtion eller handla noggrant och köpa deglycyrrhizinated lakrits (DGL) som har hjärt oroande förening avlägsnas.

 FDA.

Jag är säker på att glad att jag har aldrig gillat det.

Jag kan inte stå ut med det. Jag har aldrig gillat smaken. En av mina hundar hittade en påse med en dag, åt partiet, och fick mycket sjuk.

Jag gillar det, men är den verkliga saker svåra att hitta. Dessutom har jag redan dessa hälsoproblem. Det skulle ingen roll så mycket. Enligt min erfarenhet, narkotika är betydligt mer skadligt för hälsan än lakrits någonsin skulle kunna vara.