vilken av dessa djur utsöndrar solskydd?

Svar: Flodhästar

Djur har olika beteenden och mekanismer för att hantera solexponering. Vissa varelser ligga lågt när solen är brännande het, gömmer sig undan i hålor eller slappa i täcke. Andra djur rulla in lera att belägga sig med ett opakt lager som inte kan göra mycket för att avvärja värmen men inte skydda dem från ultraviolett exponering. Och i de sällsynta fall av flodhästen, djuret faktiskt utsöndrar ett skikt av effektiv solkräm höger in på sin hud.

Flodhästar utsöndrar en kombination av syror, hipposudoric syra och norhipposudoric syra (namnges, uncoincidentally, efter det att de flodhästar på vilka de är hittades). Dessa röda och orange sura sekret utför en dubbel funktion för Flodhästen fördel. Först hämmar syran tillväxten av sjukdomsalstrande bakterier på huden och sedan syrorna oxiderar i en rödaktig pigment som har UV-skyddande egenskaper.

 Kabacchi.