varför minnes optimerare och RAM boosters är värre än värdelösa

Många företag vill sälja dig “minnes optimerare,” ofta som en del av “PC optimering” program. Dessa program är värre än värdelösa – inte bara kommer de inte snabba upp din dator, de kommer att sakta ner.

Sådana program dra nytta av oerfarna användare, vilket gör falska löften om att öka prestanda. I själva verket din dator vet hur man ska hantera RAM på egen hand. Den kommer att använda RAM för att öka datorns prestanda – det finns ingen mening med att ha RAM sitter tom.

Minnes optimerare bygger på ett missförstånd. Du kan titta på datorns RAM-minne och se det fylla upp – till exempel kan du ha 4 GB RAM-minne och se att tre GB är full med bara 1 GB att skona. Det kan vara förvånande att vissa människor – se hur uppsvälld moderna versioner av Windows är! Hur ska du någonsin kommer att köra ytterligare program med så lite minne som finns?

I själva verket, moderna operativsystem är ganska bra på att hantera minne på egen hand. Det 3 GB använt RAM inte nödvändigtvis avfall. Istället använder datorn ditt RAM-minne till cache data för snabbare åtkomst. Oavsett om det är kopior av webbsidor du hade öppet i webbläsaren, program som du tidigare öppnat, eller någon annan typ av data som du kan behöva snart igen, hänger datorn till det i sitt RAM. När du behöver data igen, inte datorn inte att träffa din hårddisk – det kan bara ladda filer från RAM.

Avgörande, det finns ingen mening med RAM tom. Även om RAM-minnet är helt full och datorn behöver mer av det att köra ett program, kan datorn omedelbart kasta den cachade data från RAM och använda det utrymme för programmet. Det finns ingen mening med att ha RAM sitta tom – om det är tomt, det slösas bort. Om det är fullt, det finns en god chans att det kan bidra till att påskynda programladdningstider och annat som skulle använda datorns hårddisk.

Lägg märke till att mycket lite RAM är faktiskt “gratis” i skärmdumpen nedan. RAM används som en cache, men det är fortfarande markerad som tillgänglig för alla program som behöver använda den.

Förr i tiden, full RAM gjorde indikera ett problem. Om du kör Windows Vista på en dator med en halv gig RAM, kan du känna datorn ständigt långsammare – det var tvungen att ständigt läsa och skriva till hårddisken med hjälp av hårddiskens sida fil som ett ineffektivt ersättning för RAM. Men moderna datorer har i allmänhet tillräckligt med RAM för de flesta användare. Även low-end datorer i allmänhet levereras med 4 GB RAM, vilket bör vara mer än tillräckligt om du gör intensivt spel, köra flera virtuella maskiner, eller redigera video.

Även om RAM var ett problem för dig, det finns ingen anledning att använda ett minne Optimizer. Minnes optimerare är orm olja som är värdelösa i bästa fall och skadliga i värsta fall.

När du använder en minne Optimizer, ser du datorns RAM-användning går ner. Detta kan tyckas vara en lätt seger – du har minskat RAM-användning bara att trycka på en knapp, trots allt. Men det är inte så enkelt.

Minnes optimerare fungerar faktiskt i ett av två sätt

Båda dessa trick kommer verkligen frigöra RAM, vilket gör det tom. Däremot är allt detta sakta ner saker – nu är det program du använder måste få de uppgifter som de behöver från växlingsfilen, läsa från hårddisken och tar längre tid att arbeta. Alla minne som används för cache kan kasseras, så Windows kommer att få de uppgifter den behöver från hårddisken.

Med andra ord, dessa program frigöra snabbt minne genom att tvinga data du behöver på långsammare minne, där det kommer att flyttas tillbaka till snabbt minne igen. Detta är meningslöst! Allt det åstadkommer är att sälja dig en annan systemoptimering program du inte behöver.

Om Windows behöver RAM, kommer det sända uppgifter till sidan filen eller kassera cachad data, i alla fall. Allt detta sker automatiskt när den behöver – det finns ingen anledning att sakta ner saker genom att tvinga det att hända innan det är nödvändigt.

Som PC rengöring program, minne optimerare är en bluff. De verkar göra något positivt för människor som inte förstår hur minneshantering fungerar, men de är faktiskt gör något skadligt.

Om du vill ha mer tillgängligt RAM-minne, hoppa över minne Optimizer. Försök istället att bli att köra program som du inte behöver – rensa onödiga program från aktivitetsfältet, inaktivera onödiga startprogram, och så vidare.

Om du behöver mer RAM-minne för vad du gör, försöka köpa lite mer RAM-minne. RAM är ganska billigt och det är inte alltför svårt att installera det själv med hjälp av en av RAM installera guider tillgängliga på nätet. Bara se till att du köper rätt typ av RAM-minne till datorn.

Ja, minnes optimerare kan frigöra en del av datorns RAM-minne. Men det är en dålig sak – du vill att datorn ska använda sin RAM för att påskynda saker. Det finns ingen mening med att ha ledigt minne.

hur CleanMem? de säger att det inte är en orm oilCleanMem håller minnesanvändningen i schack på systemet utan minne knuffas till sidan filen. Detta i sin tur håller systemet igång smidigare.

Bra för att vara ärlig Windows använder en plan den tror är bäst i de flesta situationer. Din körsträcka kan variera. Dramatiskt. Och om du vet vad du gör kan du ändra saker så att Windows standardinställningar inte komma i vägen för mycket. du skulle dock förmodligen vara bättre att flytta till Linux där du har mycket mer öppna standarder så att du kan finjustera saker lättare.

Partiella sanningar här. Cachen kan hålla skräp information och inte information som du kommer att använda. Du öppnar Aktivitetshanteraren och döda appar. Datorn är fortfarande långsam. En omstart behövs och efter omstarten datorn är galleriets igen (detta gäller även optimerade datorer med några startprogram.) Igen …. Jag upprepar detta händer även om du försöker att döda program från taskmanager. Detta händer med min android telefon samt … RAM boosters är irriterande … Men påståendet att os kan hantera bagge utan problem är lika irriterande om inte mer så, och jag fortsätta läsa det överallt. Det är fel. En omstart verkar fixa saker … Om OS var så stor att hantera minnet en omstart skulle aldrig behövas. Och ja det finns vissa människor som aldrig starta om och de kommer att hävda att deras pc kör bra. Tja … Det betyder att du är nit datorn betona tillräckligt med flera program.

Det bör noteras att memboosters kan vara användbart. Se det finns vissa program där ute som skall vi säga, inte mycket responsoible med sanering dvs att de inte släpper minnet efter att de har stängts. Detta är oftast slarvig programmering.

Detta var faktiskt ett problem i de tidigare dagarna, men nu har fönster blivit smartare om sådana saker och programmerare har blivit bättre. Det bästa sättet att hålla ditt minne brummande. Kontrollera Aktivitetshanteraren och notera ibland vilka appar använder minne. Kanske ersätta dessa program.

För de som undrar hur det gäller webbläsare (det vill säga Firefox), gjorde jag en detaljerad writeup på detta ett tag sedan som visar exakt vad som händer

Det är ingen hemlighet att Firefox kan konsumera en hel systemminne under normal användning. Medan antalet flikar som är öppna och de installerade tillägg verkligen bidrar även en konservativt används ur lådan installationen kan rapportera en hel del minnesanvändning.

Datorn är fortfarande långsam. En omstart behövs och efter omstarten datorn är galleriets igen

Vänta en sekund. Jag startar min laptop en gång i månaden (för Windows-uppdateringar), och när jag startar, öppna Chrome och ladda upp 9348082 flikar jag hade öppna innan du startar, jag känner absolut ingen prestanda skillnad alls.

8 GB RAM, ingen växlingsfilen (inaktiverat det). Laptop är snabb som en oljad blixt.

En tidigare affisch nämnde CleanMem. Jag har hittat denna gratis verktyg särskilt användbart på system med begränsade resurser. Författaren gör inte anspråk på det kommer att snabba upp ditt system eller magiskt öka fri / användbar minne. Målet är att minska frekvensen av skrivningar till systemfilen med hjälp av infödda Windows API: er. Se länk nedan för vidare diskussion.

http://www.pcwintech.com/about-cleanmem

Jag är rädd att jag måste hålla med BigTech här, kan minnes rengöringsmedel vara användbar för de program som körs som inte vill släppa minnet när stängs. Det skulle vara trevligt om Aktivitetshanteraren skulle tvinga det release, men allt den gör (detta från tidigare erfarenheter, “Din lycka kan variera”) stängs programmet, inte städa upp efter det. Å andra sidan, om du inte använder några program som NSDCars får inte, då du inte har ett behov av dem, och de tjänar inget syfte.

Dessa program är värre än värdelösa – inte bara kommer de inte snabba upp din dator, de kommer att sakta ner.

Jag är helt oenig med denna statement.I köra en Dell Dimension E521 med 3GB RAM, ursprungligen kom med Vista 32bit, och det hålls kört några minuters mellanrum för att frigöra RAM. Efter att jag installerade Mz Ram Booster min dator sprang så smidigt som silk.I fortfarande använda MZ Ram Booster nu att jag har Win 7 installerat och som jag sade tidigare, kör min dator som en dröm, ingen kört att återvinna RAM heller.

Tja, Eremiten. Även jag har en dimension E321, men med XP och 4GB RAM. OCH jag använder också Mz Ram Booster men föredrar FreeMem Professional.

Det stora misstaget denna artikel gör är att det helt ignorerar hur många program som inte kommer att klara den virtuella RAM cache eller den fysiskt RAM CACHE när de får fyllas när du kör ett eller flera program.

Ofta programmens DLL och tillägg hamna på efterkälken, också, i stället för att avlägsnas med programmens körbara. Hur många gånger har din Firefox webbläsare kraschade b / c om hur Mozilla använder de skruvas upp plugin-behållare för att hantera alla förekomster av Flash och Shockwave grafik?

Flash skript och Javascripts hålla fyller upp och över plugin-behållare som för dem. När Firefox är på väg mot en krasch, kommer det första hålla stoppa och frågar, “Vill du stoppa skriptet eller låta den fortsätta?” Ibland stoppa skriptet kommer att fungera och vid andra tillfällen, så att skriptet fortsätter att fungera. Men, är en krasch oundviklig om du börjar rensa ut cachen och stänga flikar. De tillägg som ger dig manuell kontroll över skript som Flash, Javascript och Java, och de annonser som använder dem, är ett annat sätt att hålla koppen från att köra över.

Men, är rätt sak att göra för att med jämna mellanrum rensa ut minnet – i den lokala cachen, på roaming cache, i den virtuella Ram, och i fysiskt RAM.

Vad du inte vill göra är att köra slut på diskutrymme när Microsloth; s minneshanterings monster stjäl den från din enhet C: även om du har angett en annan enhet för att hålla den virtuella RAM.

Rensa ut Firefox cacheminne, virtuellt minne cache och hårdvara RAM kommer absolut dike dessa ankare och påskynda dina program samtidigt som Mozilla monster från “blinkande” Microsoft Reporting Tool.

Microsloth minne hantering algoritmer kommer att gå och ta mer diskutrymme när fler virtuella RAM behövs, men det kommer inte att släppa det när det egentligen inte behöver det.

Varje tweaking webbplats rekommenderar att manuellt ställa in cachestorleken till ett fastställt högsta snarare än att låta minneshantering flytta den mellan den påstådda minst aroud 30MB till sin påstådda högst cirka 3,000MB

Steg 1 – Avinstallera dåliga Ram optimeringar appar. (De enda som var värt ett dugg var de som hjälpte du växlar mellan hög och låg mem i DOS och optimerade din autoexec.bat etc. “Man jag nu gots mig 630K!”)

Steg 2 – Ladda upp Ebay.

Steg 3 – Köp några mer RAM-minne.

Steg 4 – Installera Ram.

Steg 5 – fortsätta som vanligt.

Varför är detta visas som ny? Dess inte, som en snabb titt på kommentarerna kommer att berätta. Å andra sidan, Holy crap vi har använt diskurs för så länge nu?

Jag gillar den här webbplatsen, men de behöver fler författare till nya artiklar / topics..and snabbt!

Jag håller inte med. Jag använde CleanMem på en XP dator (1 GB) och det gjorde påskynda mitt system. CleanMem använder API EmptyWorkingSet. Liksom författaren av CleanMem har sagt, det inte göra en skillnad på natt och dag, men det gjorde snabba upp systemet. Jag kunde verkligen se skillnaden.

Så, är antagandet att en minnes Optimizer använder API EmptyWorkingSet saktar ner ett system rent nonsens.

Ett annat sätt CleanMem kan bidra till att optimera minnesanvändningen är att det kan kollapsa filecache. Jag har sett filecache växa till verkligt GIANT storlekar (dvs GBS). Det händer när jag använder ett program för säkerhetskopiering. Tack vare CleanMem jag kan låta den filecache kollaps. Alternativet skulle ha varit att starta mitt system.

Tack för artikeln. Jag köpte en TuneUp / Optim program och det gjorde min dator långsammare och blev av viktiga filer som behövdes

om du kan öka ditt minne RAM, öka dem, om inte, kommer dessa minnes optimerare göra underverk för dig. Jag kör iMacros dygnet runt med netbook med max 2GB minne, dessa djur fungerade. Jag använde netbook för datainsamling som det förbrukas endast 38 watt jämfört med mer än 150 watt för stationära datorer.

(Trolling och onödiga anklagelser)

Alla texter som lagras i Library of Congress skulle kunna passa på en blygsam 15TB hårddisk array.