Vad var det första arkadspel att spela höga poäng?

Svar: Space Invaders

Även om ganska enkla med modern standard, Space Invaders bröt en hel del mark tillbaka i 1978. Det var det första spelet som har fiender som sköt tillbaka på spelaren, det första spelet där spelarna fick flera liv, och det första spelet till funktionen en kontinuerlig bakgrund soundtrack. Även om alla de är anmärkningsvärda och säkert påverkade framtida spel, den verkliga nyheten som höll spelarna kommer tillbaka var hög resultattavlan.

Space Invaders var den första TV-spelet för att spela höga poäng mellan pjäser och tillåter spelare att odödliggöra sig genom att underteckna sina höga poäng. Som sådan det gav spelarna en anledning att återvända till spelet, kontrollera resultattavlorna, och försök att återta (eller ytterligare cement) sin status som en hög målskytt. Ihållande höga poäng i kombination med en ledartavlan visade sig vara enormt populär och praxis har bestått över tiden både i arkaden och hem videospel.

 den Taito.

Vår forskning tyder Sea Wolf, släpptes 1976, hade en High Score funktionen …: smile

Det är helt sant. Det fanns flera spel som föregick Space Invaders som hade en hög värdering funktion. Men de höga poäng var inte persistent över tid (maskinen inte spela in dem för framtida spelare att slå dem). Sea Wolf, till exempel, hade en hög värdering system där maskinen hade en uppsättning av förutbestämda “höga poäng”. Om du slår de förutbestämda höga poäng du belönas med extra speltid, men din prestation var inte in och vad din slutpoäng var, oavsett hur hög, fanns det endast för den tid av ditt spel.