vad som hände dcpromo i Windows Server 2012?

I tidigare versioner av Windows Server, efter att ha använt GUI för att lägga till Active Directory binärer till din server, skulle du använda Dcpromo att marknadsföra din server till en domänkontrollant. Emellertid Dcpromo utfasad med lanseringen av Server 2012.

Du kan fortfarande lägga till binär genom GUI, men under huven även som använder Powershell. Av den anledningen kommer vi att hålla hela artikeln i Powershell. Att lägga till binär helt enkelt öppna en Power konsol och kör följande

Add-WindowsFeature -namn ad-domän-tjänster -IncludeManagementTools -restart

När installationen är klar datorn startas om. Vi är nu redo att installera en ny domänkontrollant i en ny skog, så öppnar en ny Power Console. Det finns tre Power kommandon du kan använda för att marknadsföra din server till en DC

Eftersom vi inte redan har en skog som vi kommer att behöva använda Installera-ADDSForest cmdlet.

Install-ADDSForest -DomainName “corp.howtogeek.com”

Du kommer då att bli tillfrågad för återställningsläge lösenord och bad att bekräfta att en server omstart är OK.

Nu kan du gå ta en kopp kaffe medan den bygger upp din nya domänkontrollanten.

När servern är tillbaka du är bra att gå.

Det är allt som finns till den folk. Det är enklare än någonsin med Power!

Bourbon är en ande gjord av ett korn komposition som är minst hälften majs enligt amerikansk lag, bourbon gjord för amerikanska konsumtionen måste göras med en blandning som är åtminstone 51% majs med resten utgörs av någon kombination av mer majs, vete, råg, mältat korn eller andra sädesslag, efter beslut av destillatören.