vad exakt är en bärbar dator “skärm ljud förare?

När du installerar drivrutinerna kan du se några referenser till objekt som lämnar du undrar exakt vad de är och vilket syfte de eventuellt skulle kunna tjäna. Med detta i åtanke, dagens Superuser Q & A stolpen hjälper klara upp förvirringen för en nyfiken läsare.

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Foto med tillstånd av Audio Mix House (Flicker).

Superuser läsare Dan Dascalescu vill veta vad Display Audio nämns under sin bärbara dator förare installationsprocess är

Jag har laddat ner en Intel HD Graphics drivrutin för Dell laptop och installatörs välkomstskärmen säger att det kommer att installera följande komponenter

Vad exakt är Display Audio? Dells och Lenovos sidor är spektakulärt gagnlöst.

Vad är Display Audio?

Superuser bidrags ultrasawblade och Techie007 har svaret för oss. Först ut, ultrasawblade

HDMI och Displayport kan överföra ljud samt video. Windows, ser det ut som ett extra ljudkort visas på datorn, för vilken föraren behövs. Så om du ansluter en bildskärm på den andra änden av HDMI eller Displayport och den kan spela upp ljud, kan du skicka ljud till att övervaka genom att välja “Intel Display Audio” eller liknande som din ljudenhet.

Följt av svaret från Techie007

Det är för att skicka ljud via grafikkortet (för användning med videogränssnitt som stöder det som HDMI och Displayport).

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Ooh … mixer porn!

* Blandar ut till webbplatsen Mackie … *

Den kinesiska muren är i själva verket inte synlig från yttre rymden.