vecka i Geek: Inaktivera Firefox 3.5 rivflik edition

Den kommande Firefox 3.5 utgåvan innehåller en ny “rivflik” funktion som låter dig dra flikar av vallen och in i ett nytt fönster. Väldigt cool, men varför de inte ge dig ett sätt att inaktivera funktionen om du inte vill det?

Lyckligtvis kan vi fortfarande stänga av den med en add-on. Om du inte har provat den nya versionen ännu, när du tar tag i en flik och dra den du kan skapa ett nytt fönster … precis som Google Chrome eller Safari gör.

När du har installerat den experimentella Firefox, måste du öppna Tillägg från Verktyg-menyn och välj sedan “Inaktivera detach fliken” från sidan förlängning.

Förändringen bör vara omedelbara, inte mer loss flikar.

Hämta bug489729 (Inaktivera loss och riva av fliken) 1.2 [Mozilla Add-ons]

Slumpmässiga länkar Vi hittade denna vecka

En annan hektisk vecka på väg att starta. Medan du väntar, har vi några länkar.

Granskar och sådan

Vi arbetar fortfarande på uppgraderingar för omdömen sektionen. Det kommer att bli bra!

Vecko artiklarna

Vi upprampning, vi hade massor av artiklar denna vecka, och vi har ännu mer nästa vecka!

Editor Weekly Random Note

Jag beställde en ny TV för första gången på länge, en Panasonic VIERA 42 tums 1080p plasma från Amazon … Jag fick även det för ett bra pris.

Här är ett fynd pris Tips: Om du vill spåra en massa saker på Amazon du kan bara lägga dem alla till din vagn, använd “Spara till senare”, och sedan varje gång du besöker din kundvagnssidan Amazon kommer att berätta på den övre delen av skärmen som priserna har förändrats.

Det fina med en plasma-TV är verkligen överlägsna betraktningsvinklar-spelar ingen roll där jag sitter i rummet, kan jag se bilden tydligt. För att inte nämna att 600Hz uppdateringsfrekvens gör nästan vad som helst ser bra ut.

Jag är inte säker på varför någon skulle vilja “inaktivera” den här funktionen? Jag menar, om du inte vill skapa ett nytt fönster av en flik, då .. bara inte. Varför det är nödvändigt att installera en add-on för att inaktivera det?

Har den här funktionen förbruka mer resurser eller något, och inaktivera den frigör dessa resurser? Men sedan igen, även om detta är sant, installera en ny tillägg kommer säkert använda upp mer resurser. Så, återigen, jag är inte säker på varför detta är en bra idé. Har jag missat något?

Jag för en skulle älska att stänga det eftersom jag utlösa det av misstag då och då och jag verkligen inte använda det,. Men jag gör det inte med en förlängning,. Jag kommer när det kan göras med en inställning ot i about: config.

@Amr: Det finns ppl som behöver funktionen … så yah? bara för att u inte behöver funktionen betyder inte att det är onödigt … Jag menar, det finns människor som vill stänga bläddringsflik i FFX på grund av vissa tekniska / personliga skäl (dvs. inte vill slösa bandbredd, det finns fortfarande ppl använder uppringd anslutning runt)

@Amr: Wacom + FF3.5 i Mac OSX. Jag är ständigt slet mina flikar på olyckan.

Jag vill inaktivera det eftersom jag dra och släppa flikarna ner till sin egen sida för att uppdatera.

I Firefox, använde jag för att kunna dra en flik till en annan instans av Firefox och andra instans skulle ladda den sidan. Firefox 3.5 inte längre tillåter det. I Firefox 3.5, när jag drar en flik till en annan instans av Firefox, det bara laddar sidan i en helt ny instans i stället för den jag tappade fliken på. Finns det något sätt att få den gamla dra-och-släpp beteende (mellan instanser) tillbaka? Det bug489729 add-on inte hjälpa mig där. Och varför Mozilla ändra på det i alla fall?

En uppdatering om att dra flikar till andra instanser: Jag märkte bara att med version 3.5, kan jag dra flikar i andra Firefox instanser genom att dra och släppa fliken på flikraden i den andra Firefox exempel och sidan laddas där. Vad jag brukade kunna göra är att dra en flik i sidvyn området för den nya Firefox exempel och sidan skulle öppna det. När jag gör det med version 3.5, men öppnar sidan i en helt ny instans av Firefox. Och fliken försvinner från den instans drog jag det från, som skiljer sig också från version 3.0.

Jag gillar fliken dra beteende av den föregående versionen, som jag inte gillar med flikraden visar när jag har bara en sida öppen.

Tack. Jag hatar den här funktionen! Jag råkar “riva” flikar hela tiden. Det förvirrar mig och jag ska en professionell webbutvecklare. Vem vet vad den gör för oerfarna användare. Denna funktion flunks användbarhet oro!

fungerar inte för mig. följt anvisningarna till en, funktionshindrade flik T detatch … ingen förändring

tab-riva inaktivefungerade bra, tack!

men är det ett sätt att återställa fliken visuella tillbaka,? (när jag klicka och dra flikarna för att ordna dem, använde den för att se annorlunda ut -utan förhandsgranskningen miniatyr)

Jag har inte läst alla kommentarer så om jag upprepar något redan skrivit, ledsen. Jag försökte förlängningen men det fungerade inte som espected, så jag upptäckte att det finns ett sätt att återställa problemet. Du måste aktivera ett alternativ i Inställningar -> tabs -> visar alltid flikfältet, sedan när en flik av misstag dras till ett nytt fönster, bara dra fliken tillbaka till sin “mamma” fönster, och det är allt, nytt fönster är stängd och fliken är tillbaka.

UPPDATERING: Du bör dra fliken från det nya fönstret till fliken fältet i din “mamma” FÖNSTER, om du bara släppa det på fönstret det kommer inte att fungera alls.

“Drar du fliken från det nya fönstret till fliken fältet i din” mamma “FÖNSTER”, ja, men fortfarande en PITB när den nya ff fönster skapar en 2nd line i windows “aktivitetsfältet,. Den riva avstängningsfunktion bör kräva att hålla ned en tangent (Ctrl, skift, äpple, etc) .; En av FF: s fördelar har varit mycket intuitivt släp på fliken relevant. Du kan även dra en flik bakgrund;. bug489729 @ alice0775 fix verkar inte längre arbeta i 3.6.18,. Men det verkar vara onödigt i FF4. Jag antar ff devs återförs den utbrutna röran i FF4? Jag är inte säker. Jag har inte använt FF4 mycket eftersom ui förolyckades min kompakta userchrome.

Läkare och sjuksköterskor bär blå / gröna scrubs eftersom dessa färger är motsatt färgen röd på färghjulet, och erbjuder befrielse från ögonen och stress för exponering för blod och kroppshålan under operation.