Vad var den första smartphone?

Svar: IBM Simon

Om ni föreställa er den första smartphone-som sin föregångare den vanliga mobiltelefonen till en monstruös och monokromatiska block av plast, skulle du vara rätt. År 1992 IBM lyfte IBM Simon vid 1992 COMDEX (Computer återförsäljare ‘utställning); därvid de introducerade världen till första smartphone och det var precis den typ av enorma tegel man skulle förvänta sig från den första telefonen / dator mashup.

Hur smart var det första smartphone? I jämförelse med moderna smartphones som iPhone och Android-enheter det var inte särskilt smart. För tillfället, men Simon var revolutionerande och introducerade många av de moderna funktioner som vi tar för givet i både smarta och vanliga mobiltelefoner. Simon ingår en kalender, adressbok, faxmodem, miniräknare, anteckningsblock, en e-app, och enkla spel. Den hade också en helt pekskärm-baserat gränssnitt (3 “inches på diagonalen med en upplösning på 160 x 293 pixlar) med en touch tangentbord som lekte en mycket tidig prediktiv skriva algoritm. Du kan även utöka minnet med ett PCMCIA laptop minneskort. Det detaljhandeln för $ 899 ($ ​​1340 justerat för inflation).

Även Simon inte var allmänt antagits (den första allmänt antagits konsument smartphone var Kyocera 6035), banade det vägen för de funktioner vi nu tar för givet.