som ikoniska amerikansk mat ursprungligen förpackades i Köln flaskor?

Svar: tabascosås

De allra första flaskor Tabasco sås var förpackad i en ganska sparsam mode. Kryddig varm sås började tillverkas 1868 av Marylander-vända-Louisianian Edmund Mcllhenny och flaska i kasse cologne flaskor, som den lilla öppningen av flaskan gjorde ett utmärkt jobb att hålla diner skakar ut för mycket av varm sås på en gång.

Han begåvad de första flaskorna till familj och vänner där det visade sig vara en mycket populär krydda. När Mcllhenny började sälja till allmänheten, han beordrade tusentals nya flaskor från glasbruk företag i New Orleans som gjorde flaskorna för cologne företag. Till denna dag, tabasco flaskor modellerad efter de tidiga cologne flaskor Mcllhenny återvinnas, över 700.000 varav fylls i sin Avery Island, Louisiana fabrik på en typisk dag.

Bild av Skb8721.