använda Powershell för att ta bort flera moderna program från Windows 8

Det finns många moderna program som är en inbyggd i Windows 8 och de framträdande på startskärmen. Det kan mycket väl vara så att du inte vill använda dem eftersom de helt enkelt inte appar som du är intresserad av, eller det kan vara att du har hittat ett bättre alternativ.

Du kan högerklicka på en bricka och välja avinstallera alternativ, men om du vill ta bort flera program samtidigt kan du göra det med en Power Script. Du kan också använda denna teknik för att avinstallera flera program som du har installerat från butiken.

Du kan ladda ner ett färdigt manus från TechNet Script Center som kan användas för att välja alla moderna program du vill ta bort och avinstallera dem alla på en gång. Ladda ner manus och extrahera den från zip-filen.

Starta Power i administratörsläge genom att trycka på Windows-tangenten för att få upp skärmen Start och skriv sedan Power. Högerklicka på ikonen Windows Powershell och klicka sedan på “Kör som administratör” knappen längst ned på skärmen innan du klickar på Ja i dialogrutan Kontroll av användarkonto den.

Kör skriptet genom att skriva sin fullständiga sökvägen vid kommandotolken och tryck på Retur.

Du kommer att se en lista över alla de moderna appar som du har installerat. Listan innehåller appar som du har installerat och de som är inbyggda i Windows 8.

Varje app har en siffra intill sig och du kan använda dessa för att ange vilka program ska avinstalleras. Bara mata in alla app siffror, separerade med kommatecken, och tryck på Enter.

Bekräfta åtgärden och efter en stund eller två valda program kommer att tas bort för dig.

Om du ändrar dig om ett program som du har tagit bort, kan du enkelt återställa det från butiken.

Det kan vara att du vill ta bort alla moderna program bilda din hårddisk, och om så är fallet har du ett par alternativ tillgängliga för dig.

Det första alternativet kan användas för att ta bort alla program från det konto som du är inloggad på. Starta Power som administratör och skriv följande kommando innan du trycker på Enter

Get-AppxPackage | Ta bort-AppxPackage

För det andra kan du använda följande kommando för att ta bort alla moderna program från alla användarkonton

Get-AppxPackage -AllUsers | Ta bort-AppxPackage

Kokos vatten är så lik blodplasma kan användas intravenöst för att behandla uttorkning.