Windows 8.1 Guide: att startskärmen passar dina behov

Hela Windows “lång och ofta i konflikt historia (Windows ME, någon?) Kanske ingenting har varit så polariserande och behandlades med sådant förakt än startskärmen.

Så vad är problemet? Vi vet alla Vista var en katastrof, men då företaget släppt Windows 7, och allt verkade förlåtna. Men i fallet med startskärmen vi nu redan använder Windows 8.1, uppdatera en (tekniskt något av en service pack). Microsoft har tydligt gjort en samlad insats för att vädja till stationära användare, men startskärmen fortsätter att få ingen kärlek.

Vi tycker att det är helt enkelt att Microsoft gjorde misstaget att försöka uppfinna hjulet på nytt. Endast i detta fall, hjulet var beprövade Start-menyn, som om det aldrig riktigt haft en hel del “wow” faktor, gjorde det vad det gjorde och gjorde det bra. Ett enkelt klick på musen och du kan enkelt komma åt datorns run funktion, eller Kontrollpanelen, eller alla dina program. Det var alla där, det var en enkel och välkänd, och ingen var clamoring för förändring.

Med startskärmen, istället för att vara lätt och självklart, folk kvar klia sig i huvudet och frågar där skulle alla mina program gå? Hur skriver jag ut? Var är Kontrollpanelen och vad gör jag med alla dessa blinkande brickor?

Denna lektion försöker koppla mysterier på startskärmen och layoutdel-by-del, hur allt fungerar, och de bästa sätten att få den bästa upplevelsen från att använda den.

Windows 8 är nu i sin tredje inkarnation efter lanseringen av Windows 8.1, uppdatering 1 Mars 2014 (ofta kallad “Spring Update”). Vad du ser i Windows 8.1, uppdaterar en (vi bara hänvisa till detta som Windows 8,1 härifrån på) är kulmen på många försök att bromsa och fixa saker som aldrig bröts i första hand.

Till exempel i Windows 8, beslutade Microsoft att ta bort Start-knappen. Detta var inte en bra idé. Sedan tvingade Windows att starta direkt till startskärmen, också oklokt.

Microsoft försökte göra det upp till användarna genom att lägga till en start genväg i Windows 8.1 (se nedan), men allt den gör är öppen på startskärmen, som fortfarande hade många av samma irritationsmoment som plågat det i första hand. Lyckligtvis är de också vika och låta användarna starta direkt till skrivbordet, så det inte var nödvändigt att tillbringa mer tid än nödvändigt på startskärmen.

Vi är nu på “uppdatera en” och vi ser ännu mer “regression” till skrivbordsfunktioner, särskilt tillsats av mus vänliga snabbmenyer.

En annan högljudda klagomål från användarna var hur begravde “shutdown” funktionen i Windows 8. Användare måste aktivera charm, välj “Inställningar” och sedan på den resulterande panelen, välj “Ström”.

I Windows 8.1, Microsoft tillade att funktionaliteten tillbaka via WIN + X-menyn.

Och sedan, i ytterligare ett tecken på passivitet, tillade funktionalitet till övre högra hörnet av startskärmen.

Så på denna punkt, har den belägrade företaget ganska mycket åter läggas nästan varje funktion de flyttas eller tas bort i Windows 8, och det finns fortfarande mer att komma med återlämnande av Start-menyn, uppenbarligen tänkt i augusti 2014!

Live Tiles är i huvudsak genvägar som visar vad som är i grunden en högstämd nyhetsflöde. Genvägar är en stapelvara för stationära datorer och grafiska användargränssnitt. Även känd som symboliska länkar, som namnet antyder, genvägar är inte applikationer utan snarare länkar som symboliskt representerar applikationer. När du klickar på en länk, berättar den datorn för att öppna en app som finns någon annanstans i dess lagring. På så sätt behöver du inte flera kopior av ett program på hårddisken, snarare en kopia med flera genvägar till det.

Live plattor är som levande, animerade skyltar som du kan flytta, ändra storlek, och ännu viktigare, inaktivera.

Datorprogram plattor å andra sidan, är bara enkla genvägar som har något Metrofied.

Vid tillämpningen av denna serie, men vi kommer att förenkla saker och ting lite. Eftersom startskärmen är något av en egen värld sin egen, hänvisar vi till något knutits till det som en bricka och något på skrivbordet eller i aktivitetsfältet som en genväg.

Det är bara om allt du omedelbart behöver veta om kakel, låt oss gå vidare snabbt till “program”, eftersom du kanske undrar just om nu där alla systemets saker är.

På den gamla Start-menyn, hitta dina grejer var lätt eftersom det fanns en stor etikett “Alla program” ger dig en direkt aning om var de befinner sig. Nu, inte så mycket. Istället för att få tillgång till alla dina appar, kan du antingen dra uppåt på startskärmen eller om du använder en mus, klicka på den lilla pilen som visas i det nedre vänstra hörnet.

Alla dina appar visas då. Du ser appar som inte är grupperade i en mapp visas först och sedan allt annat. Du kan sortera allt med “namn”, “datum installerat”, “mest använda” och “kategori” genom att klicka på pilen i det övre vänstra hörnet.

Om du trycker och håller plattor på skärmen Appar, du ges minst två alternativ: “Fäst på Start” och “. Fäst i aktivitetsfältet” för skrivbordsprogram, du ges ytterligare alternativ, som visas nedan.

Observera med en mus, du får en meny där du kan utföra samma saker.

Om du vill beskära dessa erbjudanden, måste du arbeta inom File Explorer. Till skillnad från tidigare Start miljöer, där man kunde högerklicka och ta bort onödiga genvägar, måste du gå till “C: \ Programdata \ Microsoft \ Windows \ Start Menu \ Program \” i File Explorer. Du kan göra detta snabbt, dock, genom att välja “öppna filen location” alternativ från högerklicksmenyn.

Vi kommer att diskutera File Explorer mer i detalj i slutet av denna serie i lektion 10.

Vi introducerade dig till charm i föregående lektion. Nu ska vi täcka dem mer i detalj. Som tidigare nämnts, är charm avsedda att ge dig tillgång till viktiga enhetens funktioner till hands. Det är verkligen poängen med charm, för att ge dig fina, stora mål för dig att enkelt slå med fingrarna.

För att komma åt charm, måste du antingen peka muspekaren i den övre eller nedre högra hörn, sedan musen uppåt eller nedåt tills charm bar blir svart. Om du använder en pekskärm, kan du dra från den högra kanten.

Charm själva är fyra ikoner plus en startknapp, som uppenbarligen öppnar på startskärmen (se, det aldrig gick bort i Windows 8, Microsoft precis flyttat det) eller om du är i startfönstret, vispar du tillbaka till skrivbordet .

Vi ser alla charm bilden ovan som de skulle se ut om de lades ut horisontellt, notera, charm kommer alltid bara att visas längs den högra skärmkanten i en vertikal remsa. Du kan inte flytta charm bar som du kan aktivitetsfältet.

Observera att du kan alltid öppna charm med hjälp av tangentkombination, WIN + C.

Klicka på Sök charm och en sökning rutan kommer att glida ut från den högra skärmkanten.

Du kan enkelt söka utan åtkomst till Sök charm alls. Antingen slog WIN-tangenten och börja skriva dina söktermer, eller slå WIN + Q för att söka överallt, WIN + F för att söka dina filer, WIN + W för att söka inställningar.

Vi ägnar hela Lektion 7 “Mastering Windows 8.1 Sök”, men vet att det fungerar mycket på samma sätt som den gjorde i Windows 7.

Hur du kan dela beror till stor del på den app du har installerat, men låt oss säga till exempel du surfar på Internet med Internet Explorer och du verkligen vill skicka e-post din mamma receptet du hittat. I ett sådant fall kan du klickar på Dela charm och välj ditt e-postprogram.

Hur du delar beror till stor del på de program som gör att du kan dela. Vidare, dela fortfarande inte ännu känner helt införlivats, inte i betydelsen andra mobila operativsystem kan du dela. Slutligen, dela från skrivbordet är begränsat till skärmdumpar och du kan bara dela med Windows Store apps.

Du kan snabbt öppna Share-funktionen genom att trycka på WIN + H tangentkombinationen.

Som ni kan se Enheter charm ger dig tre alternativ: Uppspelning, Utskrift, och Project. Så vad dessa alternativ detta? Väl utskrift är ganska uppenbart. Om du använder en app, såsom Reader och du vill skriva ut en PDF, då skulle du vill använda enheter charm att göra det.

Observera Enheter charm kan öppnas med tangentkombination WIN + K. Det finns inte en särskild tangentbord combo som öppnar startskärmen utskriftsfunktionen men du kan enkelt använda riktningspilarna i samband med WIN + K, för att välja “Print” alternativet.

Och om du vill projicera din dator till en andra skärm, antingen för att kopiera eller utöka skrivbordet är “Project” alternativet långt enklare än att använda den traditionella stationära kontrollpanelen metod. Med detta finns det en särskild kortkommando: WIN + P.

“Play” alternativet låter dig strömma innehåll med vissa appar (musik, video och foton) till andra Play-kompatibla enheter. Intresserad av att se vilka produkter som fungerar med det här alternativet? Du bör kolla Microsofts Compatibility Center. Där kan du kontrollera “Windows 8 kompatibilitet status för tusentals av topp enheter och applikationer.”

Huvuddelen av denna serie är inställningar och alternativ rörande. Windows 8.1 har många och det finns en hel del nya saker att lära sig. “Inställningar” charm öppnar en ruta med ett antal alternativ som kommer att variera beroende på den miljö du befinner dig i.

I följande skärmdump, du ser vad du möter om du är i startskärmen.

I nästa skärmbild, vi visat de alternativ som kan hittas om du öppnar charm Inställningar från skrivbordet. Observera dessa “inställningar” är faktiskt bara länkar till kontrollpaneler, som i Kontrollpanelen, anpassning, och systemkontrollpaneler, respektive. Hjälp alternativet nedan kan nås som alltid genom att slå F1.

Vi kommer att prata en hel del mer om alla dessa inställningar som vi framsteg genom denna serie, för nu, bör du helt enkelt veta att de finns och hur man kommer åt dem.

Slutligen, notera varje gång du öppnar fönstret Inställningar du också visat en grupp av sex kontroller: Networks, volym, ljusstyrka, Meddelanden, makt och tangentbord. Som skärmdumpen nedan visar vad du har på ditt system kommer att påverka vilka alternativ som finns tillgängliga, men de kommer alltid att finnas där när Settings charm aktiveras.

Längst ner i fönstret Inställningar, notera “Change PC inställningar” -länken. Vi kommer att prata mycket mer om PC-inställningar under den här lektionen. Bara vet nu att detta är ett snabbt sätt att komma åt dem.

Oavsett om du använder skrivbordet eller startskärmen, om du träffar WIN + I tangentkombination kommer rutan Inställningar glida ut.

Innan vi avslutar i dag, bör vi definitivt täcka sätt att arbeta med på startskärmen. Om du använder ett tangentbord och mus, då kommer du att rätt hemma men många av touch element kommer sannolikt att vara nya för dig.

Touch-funktioner i Windows 8.1 är din typiska skörd av drar ett och klämmer. Låt oss kort gå igenom vad vi redan har täckt och sedan gå vidare till några andra sätt att manipulera startskärmen miljön.

När du är i startfönstret, du absolut kommer att hantera en hel del med kakel. Att flytta plattor med hjälp av beröring, tryck och håll tills en kontroll visas i det övre högra hörnet.

Nu när du är i läget för val, kan du trycka på andra brickor och flytta allt som en grupp. Om du drar en bricka eller plattor till ett tomt utrymme mellan grupper, kan du skapa en ny grupp.

Samma mål kan åstadkommas med användning av ett tangentbord och en mus. Bara högerklicka på brickan för att välja det, om du vill välja mer än en platta, håller du ned CTRL medan du gör för alla skrivbord select operation.

Kom också ihåg, kan du antingen nypa skärmen eller klicka på den lilla minus (-) tecken i det nedre högra hörnet, då kan du utöka startskärmen till en vidsträckt utsikt och flytta hela grupper av program där du vill ha dem.

Kom ihåg att placera två fingertoppar på skärmen och zooma ut genom att dra isär dem, zooma in genom att nypa. Om du någonsin använt Android eller iPhone, kommer du vara väl förtrogen med denna pinch-to-zoom åtgärder.

Uppdelning och infoga program innebär att du kan ha flera program sida vid sida. Antalet appar som du kan dela beror på maximal upplösning. Som vi ser i bilden nedan, kan vi enkelt passa tre på vår skärmen.

När du öppnar en app, det standard helskärm. Du kan klicka på övre vänstra hörnet för att aktivera snabbmenyn eller håll fingret eller muspekaren på den svarta namnlisten och dra nedåt tills appen lossnar och krymper till ungefär en fjärdedel dess storlek. Helt enkelt dra appen till vänster eller höger för att koppla den till denna kant.

Väl ansluten kan du ta den svarta kanten och dra för att ändra programmet efter dina önskemål.

Observera att dra appen hela vägen över till skärmkanten kommer att effektivt minimera den, det kommer inte att stänga.

Tangentbordet kombination som fungerar som sådan: med en Windows Store app öppna, använda tangentbordet combo WIN +>. Detta gör att du kan gå igenom öppna program (startskärmen och stationära) tills du har som du vill manipulera. Du kan sedan använda piltangenterna (samtidigt som man fortsätter att hålla WIN-tangenten) för att placera saker där du vill ha dem.

Du kan även vinna +> för att välja skjutreglaget mellan program, och sedan använda höger eller vänster pil för att ändra storlek på en app precis som du vill.

För att stänga en app, kan du klicka på det röda krysset i det övre högra hörnet eller dra ner med fingret från den övre kanten tills appen lossnar, som du skulle göra om du skulle dela den. Fortsätt att dra fingret till botten av skärmen och app kommer att stänga.

Självklart om du vill minimera en app, kan du klicka på knappen minimera bredvid knappen Stäng eller använd app växling som beskrivs nedan. För att stänga en app med hjälp av tangentbordet, helt enkelt använda standard ALT + F4 combo.

App till- Windows 8.1, särskilt växla mellan Windows Store apps sker i ett av två sätt. Om du bara vill växla snabbt mellan alla dina närvarande kör appar genom att dra fingret från den vänstra kanten och du kommer att kunna bläddra igenom dem så. Observera detta är en touch enda funktion så det finns ingen mus / tangentbord motsvarande.

Om du vill välja program för att byta till, kan du växla mellan dem med hjälp av tangentbordet combo WIN + TAB eller WIN + Skift + TAB. En ruta med dina löpande program kommer att glida ut från den vänstra kanten.

För att åstadkomma detta med hjälp av touch fingret från den vänstra kanten tills appen visas mycket som du skulle göra om du helt enkelt byta program. I stället för att snärta appen fortsätter att hålla appen och sedan dra fingret tillbaka till den högra kanten och app växlare visas.

Har du fortfarande hatar startskärmen även med all denna behändiga information som vi just gett dig? Frukta inte, i Windows 8.1, Microsoft ytterligare funktioner för att göra startskärmen mindre besvär. Uppenbarligen detta gjordes för att tilltala stationära användare så att funktionerna kan bäst nås därifrån.

Högerklicka på aktivitetsfältet och välj “Egenskaper” och sedan därifrån, välj “Navigation” -fliken.

Fokus på “startskärmen” alternativ, notera det översta alternativet kan du automatiskt starta och logga in direkt till skrivbordet, visa Apps visa automatiskt när du öppnar Start, och så vidare.

Som ni kan se, är startskärmen ett stort hopp från vad du normalt är van vid Windows. Det är visserligen en hel del att vänja sig vid. Känn dig fri att hänvisa till den här guiden när du behöver en repetitions men vi tror att när du börjar använda den, kommer startskärmen snabbt bli en andra natur.

Dina läxor för i dag är att göra en del mixtrande och öva de tekniker och kortkommandon vi lärt dig. I vår nästa lektion kommer vi att tala om hur man enkelt anpassa och göra startsidan din egen unika utrymme som att ändra dina bakgrunder, färger och bemästra dina brickor.

Nästa sida: Anpassa din startskärmen

Vi tycker att det är helt enkelt att Microsoft gjorde misstaget att försöka uppfinna hjulet på nytt.

IMHO: Microsoft beslutat att Apple och Android hade vunnit. Så satte de ut för att kopiera dem.

När min dotter först såg startskärmen förklarade hon, “Oh My, det är min smartphone.”

När min son först såg startskärmen han ropade, “Pappa, vad gör jag nu !?”

Det kan vara det faktum att nyckelspelare (s), grundare av både Apple och Microsoft är inte längre vid rodret att denna situation har uppstått.

Den största sak som Windows 8 och (8,1) har gjort för mig är att flytta mig till Linux familjer. Jag har delat min resa med några vänner och familj … och de är också utforska flytta …. bort från Microsoft.

Förresten: startskärmen är inte den enda bevis för att Microsoft beslutat att sluta försöka vara en ledare och i stället följaren …. App Store är ett viktigt exempel.

Ja, det finns plus till App Store … men för Apple, Android och Microsoft plus är för deras nedersta raden ($) … Linux distributioner använder en form av App Store … men det gör inte direkt påverka deras nedersta raden … för det faller i den “fria” kategori. (Ja, jag vet fri betyder inte utan kostnad … men verkligen det gör i många fall.)

Jag var en NT fan innan NT 5 (aka Windows 2000), och mycket besviken i marknadsföring flytta Microsoft gjorde med åter namngivning av sin produkt och den allmänna förvirringen till Windows (95, 98, m) värld. Jag var mycket besviken med Vista, men glad att de “såg ljuset” med System 7. Då kraft Windows 8 var ett slag i ansiktet, och deras “fix” med 8,1 är ett skämt.

[Ja, jag har tittat på ReactOS (NT som OS), men det är “fortfarande i alpha-stadiet”.]

Något bättre är på horisonten … bara måste vara.

Microsoft ytterligare funktioner för att göra startskärmen mindre besvär.

Problemet är att det är fortfarande en förtret.

Om (det är ett stort ord), om du har en pekskärm system, såsom en tablett, yta, etc, sedan börjar startskärmen för att göra någon mening.

Men om du använder en stationär eller en icke-pekskärm systemet, är det en kunglig smärta.

Om Microsoft verkligen vill att fixa detta, bör de ha ett alternativ som gör att du kan ha “pekskärm” funktioner eller inte, helt eller till fullo.

Jag satt bara här med min huvudsystem, med en 24 “skärm som är upp och bort från mig och nådde upp låtsas att jag kunde” touch control “i systemet. Det är inte ens bekvämt för systemet. Den trådlösa musen är så mycket bättre i detta fall … den näst bästa skulle vara att införa en gest enhet, så jag kunde vinka min hand och fingrar på skärmen gör “touch” utan att egentligen röra (från ett avstånd) … du vet som på NCIS eller CIS när de visar den underbara full storlek display hängande i luften.

Windows 8 har verkligen stekt min bacon … om du inte redan kan berätta.

En massiv solar flare 1859 energi jordens atmosfär till en sådan grad att fantastiska norrsken kan ses i Kuba och andra nära tropiska (Ekvatorial) regioner.