vilken låt begärdes av Carl Sagan men inte med på Voyager register?

Svar: Här kommer solen

Ombord på Voyager rymdskepp, tillsammans med en uppsjö av vetenskapliga instrument, är en liten uppsättning av gyllene poster avsedda att fungera som ett meddelande-i-ett-flaska stil kommunikation med vad främmande civilisationer farkosten kan stöta på.

Innehållet i posten är noggrant utvalda för NASA via en Cornell University kommitté under ledning av den berömda astronomen och kosmologen Carl Sagan. Bland de kulturella artefakter på posterna är hundra och sexton bilder, naturljud, talade hälsningar från globala språk, och en mängd låtar från hela världen.

Medan majoriteten av utskottets låtönskningar godkändes, Dr. Sagan snubbed på en av sina önskningar: han personligen begärt att The Beatles “Here Comes The Sun” ingå i registren. Beatles själva var bakom begäran, men deras etikett på den tiden, EMI Records, vägrade att släppa rättigheterna till låten för införande i Voyager posten. Rymdskepp lanserades 1977 sans den klassiska Beatles spår.