Varför tar det så lång tid att ladda upp data till molnet?

Uppladdningshastighet är mycket viktigt. Den har en märkbar effekt på totala hastigheten, och om du försöker att ladda upp en massa saker till dina moln mappar kan det verkligen mosse anslutningen ned.

Du är antagligen väl medveten om din nedladdningshastighet eftersom din ISP djärvt annonserar det, vanligtvis lämna uppladdningshastighet till finare utskrift.

Eller kanske de inte göra uppladdningshastighet omedelbart uppenbara alls.

Däremot behöver fiberInternetLeverantörer inte detta problem. Verizon FiOS till exempel, annonserar sina uppladdningshastighet tillsammans nedladdningshastigheter.

Tyvärr är inte utbredd eller finns på många ställen fiber, de flesta Internetkunder kommer att behöva förlita sig på de stora, mer ökända ISP: Comcast, Time Warner, och AT & T.

Bortsett från de uppenbara nedladdning / uppladdningsnummer, det finns latens, som mäts i millisekunder (ms). Latency bör vara lägre än högre.

Det kan vara lättare att tänka på latens som svarstid, men den avgörande faktorn när det gäller latens är längd. Hur långt bort är den server som du försöker kommunicera med? I följande skärmdump, ser vi servern vi har pingade är cirka 100 miles away eller 161 kilometer, vilket är en 362 km tur och retur.

Ljus färdas på 300.000 km per sekund. Så, om vår anslutning var perfekt, kunde vi se en en 1,8 ms ping tid (362 / 200.000). Självklart är det inte en perfekt anslutning, och det tar ganska lite längre tid (men 38 ms är inte så hemskt).

Ett mer extremt exempel – vi pinga en server i Sydney, Australien under 8000 miles därifrån, eller en 26.876 km rundresa. På grund av avståndet och finita ljusets hastighet, även med en perfekt anslutning, skulle det ändå ta 134,4 ms. Så kan du få all bandbredd i världen, men du kan inte undgå fysik.

I vårt test, tar det 243 ms, vilket är oacceptabelt lång. Det beror på dess resa halvvägs runt om i världen, har våra data att hoppa från server till server.

Även en kort resa till en mer lokal server kommer att behöva gå igenom flera hopp innan det blir det där och tillbaka, vilket är varför det tar 38 ms att pinga en server bara 100 miles away.

Således är latens kommer att påverka den totala hastigheten på din anslutning. Hög latens betyder helt enkelt att det kommer att ta längre tid för ett paket av data för att göra en tur- och returresa från datorn till fjärrservern och sedan tillbaka till dig. Tyvärr finns det inte så mycket du en verkligen om latens, och det kan göra även snabba förbindelser känner sig långsamt.

En annan sak du kan inte riktigt kontrollera är overhead. Vad är overhead? Det finns en slags komplicerat, men i grund och botten, du aldrig få all bandbredd tillgänglig eftersom en del av det är förlorad för saker som vänder dina data i paket, ta itu med det, som handlar med kollisioner, grundläggande ineffektivitet i nätverksteknik, och andra faktorer.

Så oavsett vad din anslutningshastighet är, du alltid måste ge upp en del av det till overhead. Hur mycket du ge upp till overhead kommer att bero på de ovan nämnda faktorerna, men helst bör det vara cirka 10 procent.

Många molntjänster erbjuder nu en terabyte eller mer lagringsutrymme – Dropbox, OneDrive, Google Drive, och så vidare.

En terabyte är en avsevärd kapacitet, jämföra väl till stationär dator hårddiskar, och långt snabbare än tabletter och telefoner. Därför är det ett bra ställe att hålla dina grejer och komma åt den från nästan var som helst, eller använda den för att avlasta data du vill arkivera men inte hålla på lokal lagring.

Således har vi beräknat den tid det skulle ta att ladda upp 1 GB, 100 GB, och 1000GB (eller 1 TB) av data med hjälp av vanliga uppladdningshastighet: 1Mbps, 2 Mbps, 5MBps, 10Mbps, 20Mbps, och slutligen bara för sparkar 1000Mbps (1Gbps), som är hastigheterna Google Fiber annonserar.

Våra beräkningar är avrundade till närmaste minut och omfattar 10 procent anslutning overhead. Tänk på att om din overhead är mer än 10 procent, då dina sändningstider blir ännu större än de data som presenteras i vårt bord.

Det är ganska uppenbart från resultaten som uppladdningshastighet inte verkligen börjar bli användbar förrän de träffar 20Mbps. Ladda upp en terabyte på mindre än en vecka är inte så illa. Tyvärr, för att få 20Mbps, åtminstone från en kabel Internetleverantör (Comcast, det värsta av allt), kommer att ställa dig tillbaka nästan $ 115 / månad!

$ 115 egentligen inte rimligt för månads hem Internettjänst. Vi är obenägna att spendera mer än $ 50 / månad på Internet, och vad du kan få för att mycket är inte hemskt Käken släppa (2 Mbps till 5MBps).

Så tills vidare, du fastnat med vad Internetleverantörer erbjuder och ta betalt för det. Självklart, om du har tillgång till fiber, försöka gå med det, men förstår det också, kommer att kosta mer (men utan tvekan ett mycket bättre värde).

När allt är sagt och gjort, dock, oavsett hur mycket du har råd, ägna större uppmärksamhet åt att alla viktiga uppladdning nummer eftersom det faktiskt kan påverka hur snabbt din anslutning känns nästan lika mycket som din nedladdningshastighet.

Vi vill höra nu från dig. Har du långsammare uppladdningshastighet? Du har fastnat i gråzonen mellan snabb nog och uppringd? Vårt forum är öppet och vi vill höra dina synpunkter.

Hade Uverse ett tag, hastighet marknadsförs som 18/2, vanligtvis fick 22 / 1,5. Hade massor av andra anslutningsproblem, så betalas en terminsavgiften tidigt och bara tecknat tillbaka upp för kabel. WOW kabel, annonserade 25/5. Normala hastigheter är 24,5 / 7. Enstaka doppar ner till 5 upp. Verkar slags motsägande och kan bero på inneboende latensen för wifi, men min trådbundna pc blir bara 5 upp hela tiden, men mina trådlösa som vanligen träffade 7. Kan också vara att speedtest.net har en inneboende svaghet någonstans med lite cache på en router kanske. Vet inte.

OK, det tar så lång tid eftersom upp hastigheter är långsamma. Men varför är upp hastigheter så mycket långsammare än ner hastigheter? Anser inte dataflödet genom samma rör? Det är vad jag hoppats artikeln skulle förklara när jag såg rubriken. BTW av den senaste Speed ​​jag får ca 28 Mbps ner och 2,5 Mbps upp.

Snabb kompletterande anmärkning

De flesta molntjänster som Dropbox också godtyckligt begränsa nedladdning och uppladdningshastighet från / till deras servrar.

Detta godtyckliga gräns innebär att även om du har bra uppladdningshastighet molntjänster kan, och de flesta kommer, strypa dig.

Om du gillar att tänka på den verkliga kabel eller telefonlinje som ger DSL / kabel som ett rör, som works.Within dessa rör data förs över RF-kanaler. Några är avsedda för TV, andra är avsedda för Voice och internet.There är en begränsad mängd data som kan sändas över varje RF-kanal, och ett begränsat antal RF-kanaler som varje fysisk kabel kan bära.

Bostads internet är i första hand en enkelriktad gata, ner. På grund av detta, är mer kanalutrymme som tilldelats för nedladdning jämfört med ladda upp.

Det finns andra tekniska frågorna så det är inte hela historien, men det räcker att säga om du vill ha mer ladda du antagligen behöva offra en del nedladdning.

Haft detta problem i flera år.

I går var jag uppladdning till Dropbox på 30KB / s. En sak som jag har märkt om Dropbox uppladdningshastighet är att de fluktuerar mycket. En dag kan det vara 500KB / s, nästa dag den saktar till en genomsökning. En sak är säker är att det aldrig går över 1MB / s.

Speedtest säger min uppladdningshastighet är 50Mbps (7MB / s). Så nej, det är inte min anslutning, det är Dropbox.

Var får du 200.000 km / s ljusets hastighet från? Jag växte upp att veta att ljusets hastighet var 186.000 miles / s. 186.000 miles är ungefär 186.000 x 1,6, som enligt mina visserligen rostiga och aldrig mycket bra matematik är så nära som gör det ingen större skillnad 300kkm / s.Cheers, Harry

Generellt uppladdningshastighet är 1/4 den i nedladdningshastigheter. Internetleverantörerna gör detta medvetet hämmar eftersom de inte vill att folk värd privata webbplatser på deras hem-anslutning. De skulle hellre ha folk att betala för dedikerad hosting-tjänster.

Trots att synas på kommentaren spåren av andras många filmer har regissören Quentin Tarantino aldrig gjort några kommentarspår för sina egna filmer.