vad var äpplets kodnamnet för ipod?

Svar: Dulcimer

Under 1990-talet designern Tony Fadell-ansvarig för att utveckla flera välkända anordningar av eran som Motorola sändebud startas ett företag som heter Fuse att utforma och främja en hårddisk baserad musikspelare. Företaget står inför olika tillkortakommanden och motgångar genom åren, bland annat få avvisas av Realnetworks men Fadell slutligen segrade.

År 2000 kontaktade han Apple med sin musikspelare idé. Trots att brännas av personliga elektronik projekt i det förflutna-såsom Newton-Apple övertalades av Fadell och de anlitade honom 2001 för att fortsätta sitt arbete på Project Dulcimer och direkt Apples ljud produktutveckling.

När Project Dulcimer avtäcktes för allmänheten i oktober 2001 var det med pompa och ståt och med vad som skulle komma att bli den mest ikoniska namn i historien om personliga musikspelare: iPod.