vad man ska göra när du råkar gå till fel registernyckel

Om du använder Windows Registereditorn med någon regelbundenhet, har du förmodligen hittat mer än en gång att du har borrat ner till en nyckel i fel kupan. Kanske du borrade ner till en nyckel i HKEY_CURRENT_USER när du verkligen betydde HKEY_LOCAL_MACHINE. I stället för att backa hela vägen ut och klicka på din väg ner till höger kupan, har vi fått ett enklare sätt.

Som ni vet, kan du göra en hel del coola saker med Windows-registret, men du kan också göra en hel del skada om du inte är försiktig. Och om du är ny på leka i registret, se till att du läser upp om hur man använder den första. Och även se till att du säkerhetskopiera registret (och även din dator) innan du gör ändringar.

En del av att vara försiktig är dubbelkontroll att nyckeln eller värde du ska redigera är verkligen den rätta. När du har hittat din plats (och innan några ändringar), kontrollera att du är på rätt plats genom att kolla i statusfältet längst ner i fönstret. En hel del av de nycklar och värden är desamma i olika bikupor. Framför allt kommer du att se en hel del liknande platser i både HKEY_CURRENT_USER och HKEY_LOCAL_MACHINE nässelutslag, som också råkar vara de två du kommer att göra ändringar i de vanligaste. Lyckligtvis har Registereditorn ett praktiskt sätt att hoppa mellan tangenterna med samma väg i olika bikupor.

OBS: Denna genväg är endast tillgängligt i Windows 10, så tyvärr Windows 7 och 8 användare är ute på tur och kommer att behöva åter nagivate kansliet från scratch.

Säg till exempel att du har borrat ner i följande nyckel

Då inser du att du tänkt att gå till System \ CurrentControlSet \ Policies HKEY_LOCAL_MACHINE bikupa istället. Hoppsan!

Inget behov av att börja om från början. Bara högerklicka på aktuella nyckeln (i detta fall, politik). Så länge det finns en matchande väg i en annan kupa, en speciell “Gå till” kommandot visas längst ned på snabbmenyn (i vårt exempel “Gå till HKEY_LOCAL_MACHINE”). Klicka på den för att göra bytet.

Registereditorn tar omedelbart du till motsvarande värde i den andra kupan.

Kom ihåg att detta endast fungerar om samma nyckel väg förekommer i en annan avvecklings det inte kommer att fungera om du bara gick till fel nyckel helt. Ändå kan denna funktion spara en hel del att klicka om du tillbringar någon tid i registret. Och så komplicerat som arbetar i registret kan vara, är helst sparas välkomna.

Wow! Efter alla dessa år, slutligen såg jag det. Bra tips!

Tyvärr detta inte fungerar i Windows 7 så kan det vara en idé att klargöra i artikeln exakt vilka versioner av Windows detta avser.

@RickC Du har helt rätt. Det är nytt för Windows 10. Vi klargör i artikeln nu. Tack!

Inga problem.

PS – Den nya förtydligande mening läggas har ett stavfel … re-nagivate

Hoppas det här hjälper…

Använd Registry Workshop i stället eftersom det kommer ihåg de saker du kan göra i registret och du kan enkelt återställa dina tidigare åtgärder

Violet Jessop var ett tidigt 20th century värdinna / sjuksköterska med en särskilt nyfiken distinktion: hon var på Olympic, Titanic och Britannic. Hon överlevde kollisionen av den olympiska med ett annat fartyg och sänkningen av de två sistnämnda fartyg.