vad ikoniska science fiction-film var resultatet av ett skämt?

Svar: Predator

Efter utgivningen av Rocky IV, började ett skämt cirkulerar Hollywood: eftersom Rocky hade slagit varje värt jordiska motståndare, han kommer att behöva kämpa en främmande om det skulle bli en Rocky V. Även om det kanske inte är det roligaste skämt någonsin göra rundor, fick det manusförfattare Jim och John Thomas tänkande. Vad händer om Rocky (eller annan over-the-top superhjälten som Rocky) inför bort mot utomjordingar?

De satt till arbete och skrivit ut manuset i en helg (eftersom de hade hört det är hur Rocky hade skrivits). Manuset plockas upp av 20th Century Fox, och sedan i sin tur ges till producenten Joel Silver. Silver var färskt av hans arbete med filmen Commando och såg en enorm potential i skriptet och verkat för att omvandlas från en Sci-Fi massa-stil film i en stor budget actionfilm. Silver kastade ledande roll Arnold Schwarzenegger, som inte bara accepterade roll, men bidrog till att forma den riktning filmen leddes, och en av de mest ikoniska actionfilmer av 1980-talet startade produktionen allt tack vare en Hollywood skämt.

 20th Century Fox.