uppgradera en enkel 2-tråds chassifläkt till en 3-tråds kontrollerad rpm fläkt

3-tråd fläktar med en inbyggd RPM monitor är inte så kostnadseffektivt oöverkomliga att du behöver uppgradera din 2-tråds fans att spara pengar, men det är en riktigt rolig nybörjare projekt som låter dig kika inuti datorn.

Över på Hard-H20, en modding och hårdvara wiki, de delar en väl dokumenterad handledning för att ta en 2-tråd fläkt (vilket är bara makt + jord) och uppgradera den till en 3-tråd fläkt (effekt + jord + takometer). Genom att följa tillsammans med handledningen kommer du att kunna ta en enkel 2-tråds fläkt och uppgradera den till en 3-tråd fan kan vara hastighets styrs av moderkortet. I processen du får ta isär en fläkt och lära sig lite om hur datorn och kylsystemet fungerar.

Installera Kabel mätaren mål Fan [via HackedGadgets]

Åh alltför roligt, jag blåste nästan min O-ringen scanning thru projektet. Kan lika gärna bygga en amatörradio eller ta upp sticksåg pussel samtidigt samla poststämplar. Sådan gäspning. Gå och köp en fläkt redan. Tack.

Wardog är så rätt.

Vilken löjlig förklaring, bättre utgifterna 5 dollar på en effektregulator.

@ Wardog och Adam … Har du ens läst den första meningen i artikeln? Inget bättre att göra killar än att få här, en HUR-to-site, och bad-mun en enkel, rolig lärande projekt för nybörjare? Jag antar att du två har glömt hur man experter började, va?

Poängen är inte att spara pengar eller tid genom att göra en 2-tråd fläkt i en tre-tråds fläkt … poängen är att ta fläkten isär, lära sig hur det fungerar, och uppgradera den till något nytt (lära sig den nya sak fungerar i processen). =)

Bra på yer Jason. Det är bara något experiment i dessa dagar som “vad som skulle hända att jag gjorde detta”: D

Det måste nedslående att ta sig tid att skriva dessa artiklar och sedan har clowner som “Wardog” och “Adam” luta sig tillbaka och kritisera. Tyvärr är den typ av feghet som uppmuntras av anonymiteten på internet, Ron Clark (mitt riktiga namn)

på grund av den här webbplatsen, jag är för första gången bygga min första P.C. från början. Jag skulle aldrig ha kunnat göra det utan denna webbplats. dess trevligt att se sådan uppmärksamhet på små detaljer, men i vissa kan vara tråkigt, men en mängd kunskap för andra. Fortsätt så

Jag har spelat med datorer sedan innan datorn. Jag fortfarande hitta saker som fångar mitt intresse, det är synd när någon kan titta på en artikel och skriva kommentarer som tyder på en) de vet detta och tycker att det är dumt och 2) ingen är riktigt intresserad så varför lägga den,? Mitt svar är … lärande är en aldrig sinande sak, när du slår kunskap av något slag du visa var du står på inlärningskurvan,. Tack HTG;! Fortsätt med det goda arbetet;! Bob Farris

Dessa projekt är bra att lära sig, Tack för att informera om detta. När det gäller belackare Wardog och Adam -Tja ser – det så här: När jag kom först på Internet år sedan, fann jag tyvärr att vetenskapliga diskussioner är rare- vanligare är skurkar som gör nedsättande kommentarer eller kränkande ord att välja på eller försämra någon som postar en kommentar, video, eller en projektidé. -seems att vara en brist i den mänskliga rasen som så många av dess medlemmar är junior high school typ mobbare och bs konstnärer. – Räkna inte med något intelligent och kreativ från dessa typer, -. Hur som helst jag hälsar skaparna av denna webbplats och deras främjande av någon lära genom att göra projekt. Kom ihåg att uppfinnarna ner thru historien började som praktiker och projektbyggare.

Du kanske inte vet vem han är, men om du växte upp tittar Looney Tunes och Merrie melodier shorts, då du säkert hört hans musik, under de 22 år han producerade partitur för Looney Tunes och Merrie melodier film, han genomsnitt en fullständig poäng per vecka.