med hjälp av Server 2008 R2 som en stationär OS: installation och konfiguration (del 1)

I detta fyra del mini-serien kommer vi att titta på att använda Server 2008 R2 som en vardaglig operativsystem. I denna artikel kommer vi att hjälpa dig att få OS installerat, installera Windows Desktop Experience och få din trådlösa arbets.

Redaktörens anmärkning: Detta är uppenbarligen en mycket geeky ämne, och den genomsnittlige användaren skulle vilja hålla med Windows 7. Om du gör en hel del serverunderhåll och andra uppgifter, dock kan det vara lämpligt att köra Windows Server som skrivbordet.

Installera Server 2008 R2, kan göras på nästan alla maskiner som kan köra Windows 7. Installationen är nästan identisk med den i Windows 7 också, men om du är fortfarande lite osäker på stegen kan du alltid ta en titt vägleda hit.

Windows Desktop Experience ger en hel del saker som ingår i Windows 7, till Server 2008 R2. Detta gör att det känns mer som en stationär OS, i motsats till en server OS. För att vara mer exakt det installeras följande komponenter

För att lägga till Windows Desktop Experience öppna Server Manager och högerklicka på Funktioner och välj lägg Feature på snabbmenyn.

Detta kommer att ta upp en lista över de funktioner som kan installeras på Server 2008 R2, eftersom vi vet exakt vilka vi vill, kan vi gå vidare och kontrollera Desktop Experience, detta kommer att ta upp en erforderlig dialogrutan Egenskaper klickar du på Lägg till nödvändiga funktioner knapp och vi är bra att gå. Klicka på Nästa för att fortsätta.

När du har läst överblick över din installation kan du klicka installera.

Installationen är mycket snabb, när den är klar måste du starta dig maskin. Detta kan snabbt göras genom att klicka på en av länkarna.

När Windows börjar Stänga det kommer att lägga alla delar till installationen.

Det är allt som finns att installera Windows Desktop Experience kommer detta komma till hands för framtida artiklar.

Om du följer den här guiden på en bärbar dator eller ens en stationär med ett trådlöst kort, kan du bli förvånad över att det trådlösa kortet plockas upp och föraren får installeras men är inaktiverad som standard. För att göra det ännu värre när du försöker aktivera det, bara det förblir inaktiverad. Detta är avsiktligt eftersom du nästan aldrig ser en server med hjälp av ett trådlöst nätverk, så de bestämde sig för att göra tjänsten WLAN AutoConfig helt frivillig. Det kan dock installeras enkelt igen med den del av Server Manager funktioner. När du har klickat på Lägg till funktioner, rulla hela vägen ner och välj Wireless LAN och klicka sedan nästa och sedan installera.

Du bör starta om datorn igen på denna punkt. När du loggar in igen för att datorn ska du se att din trådlösa nu fungerar.

Du nätverksikon bör också ändras

Detta är bara toppen av ett isberg, i kommande artiklar kommer vi att titta på att få Aero-teman, vilket gör ljud arbete, vilket möjliggör sökning och fastställande en del populärare, håll ögonen öppna

Väldigt trevligt. Detta kan vara användbart för studenter som kan få gratis och äkta licenser för Windows Server 2008 R2 från Dreamspark: https://www.dreamspark.com

bra start. nu vad om produktnycklar?

När jag försöker installera skrivbordsupplevelse till min 2008 R2 arbetsstation, fungerar det som det kommer att installera och det kommer att starta. Då jag kommer att logga in igen och det kommer att försöka installera skrivbordet erfarenhet igen (på egen hand sedan vill starta) Det kommer att göra detta 3 gånger tills det upptäcker att det inte kommer att fungera och det kommer att sluta försöka installera den. Finns det något jag kan göra för att få detta arbetar rätt?

Efter det startar och du loggar in igen, bör det göra några config, men det borde inte behöva starta om igen.

Ja det ska inte men det gör och jag vet inte varför det är att ha problem för en sådan enkel installation. Den stannar bara i en omstart cykel för 3 gånger och sedan ger upp och inte installera det. Jag har hittat andra på vissa forum som har haft samma problem som mig, men ingen har svarat hur man rättar till det. Jag jobbar på det just nu att försöka lista ut det. Någon hjälp kommer att uppskattas.

Är inte detta overkill? Jag kan inte hitta en version för under $ 700 här i Kanada.

“Installera Server 2008 R2, kan göras på nästan alla maskiner som kan köra Windows 7”

-Shouldn’t Artikeln har nämnt att en 64 bitars kapabel maskin är nödvändigt?

Lika trevligt som det ser ut på ytan, kan du lista fördelarna med att använda WS2K8 R2 som en stationär tack?

@ SPIN498: Även detaljhandeln kostnaden för 08 kan vara så dyr, kan en erfaren nörd fyndigt få en ligitimate eller illigitamite licens för nästan ingenting. Jag föreslår inte att du kan gå stjäla en licens, men fråga din IT-avdelning eller prata med din dator professor. Om du är verkligen desperat, google “fönster lastare” på egen risk.

OUT_COLD det är två intressanta förslag. Tyvärr, jag avgick, så jag är både min egen IT-avdelning. och min egen dator professor. Jag har fortfarande kontakter på den gamla platsen, skulle jag kunna träna något.

@mgo jag borde ha nog påpekade detta = D ledsen för det 🙂

Jag kan inte se en punkt att använda Server Edition som en stationär operativsystem. Det är optimerat för servrar för en anledning, varför skulle man vilja lägga all skit till det istället för att bara använda Windows 7? Kan någon upplysa mig?

Även om det kan vara till nytta eller trevligt att ha några Win7 funktioner på en låda Server 2008 säkert detta är främst avsedd för att möjliggöra XenApp Publicerad skrivbord att förse slutanvändaren med ett liknande utseende och känsla i en företagsmiljö som omfattar Tjock, Tunn och VDI … ..

Kommer ni att ta hjälp av Hyper-V och SCVMM i stället för VMware Workstation senare delar av den här artikeln?

Fungerar det med NVIDIA grafikkort och senaste spel saker? (Eller var det lämpar sig för att köra spel?), Planerar att kombinera server (hyper-v) med spelautomaten.

@MJ: Överens. Det är där jag fick mitt exemplar. Dreams härskar!

Detta är en stor artikel för mig. Jag tar 2 Server klasser nästa termin. (En är Linux Server med Knoppix och den andra är Windows Server med ’08 R2.) Jag är också överväger att köra en HP Proliant G3 DL380 för terminen. Detta kommer att bli kul termin för mig. Vänligen komma in i hyper V och etc .. -Även du har en punkt om Wireless på en server. Jag märkte en hel del människor frågar varför slösa tid med den här artikeln, men för dem som behöver certifiering eller lära -Det är stora! Jag fick 3 datorer i nätverket hemma just nu, och det kom i precis rätt tid! Dreamspark är fantastisk, men MSDNAA är ännu bättre 😉 Om din högskola inte har MSDNAA bug dem att få det! (Microsoft Developers Network Academic Alliance -eller något liknande) Med en dator klass på community college där jag delta öppnar porten för en massa helt gratis programvara från Microsoft. -Jag Ens få Visual Studio Ultimate gratis. Jag uppmanar alla att ta en klass här och där-det kan bara göra dig mer värd, och det är även bra för människor som den pensionerade killen … Något att göra!

“Vad är poängen med att köra Server 2008 som en stationär?”

Jag inte planerar att göra det, men när min huvudsakliga pc, en vista 64 gick söderut under en ganska upptagen tid den enda availiable maskinen var ett test 2008 server, komplett med domän!

Som jag aldrig slå av huvud pc som det tar för lång tid att starta upp om jag måste svara den förblir igång i år. Min Dell OptiPlex 300 pentium med wi 2k fortsatte i 10 år innan jag ändrade det …

Den största fördelen verkar vara att det verkar för att hantera minnet bättre utan att behöva starta om så ofta. Jag måste starta den nuvarande win 7 ungefär var fjortonde dag för att få den tillbaka till linje medan servern skrivbordet skulle fortsätta i flera månader.

Som jag har en massa saker öppna hela tiden att starta kan vara en långdragen affär ….

Största problemet jag hade var att vissa program är utformade så att de brukar installera på en server (Microsoft Office 2010 är ett exempel om du betalar £ 1.5k för fem användare sw “säker” licens.) Och jag hadnt fick runt för att hitta ett sätt att förfalska servern i en skenbar arbetsstation när jag flyttade till nuvarande win 7.

Jag måste erkänna att jag trodde att detta Aero företag var bara en gimmick, men det är verkligen användbart på ett fullständigt skrivbords så få som på en server skrivbord är en bra bit av arbete.

Som Jon påpekats ovan, om du använder Microsoft Office 2007/2010 glömma att använda dem på Windows 2008 Server R2. Jag tror att de flesta av oss kör dessa program så slösa inte din tid på detta om någon har en lösning. Jag är en Technet abonnent och helt nya nycklar komma tillbaka som alltför många aktiveringar redan på dessa nycklar. Inte fallet … aldrig använts,. Allt annat fungerade bra. Du kan inte säga att det var servern os. Jag kommer att hålla med Windows 7 och Windows 8 med xampp för en webbserver plattform.

Jag använder Office 2010 bra på min dator som kör 2008 R2

Jag kör Server 2K8 på ett skrivbord som en verklig server, är det roligt för mig att använda för att lära sig om och min domän samtidigt helt overkill är värt det.

När du gå ner i vikt, är biprodukten av fettet förlusten bort från kroppen som gaser och vätskor, för varje 10 kg fett du förlorar 8,4 kg frigörs från kroppen via utandnings koldioxid och 1,6 kg släpps som vatten via svettning, urinering och andra utsöndringar.