felsöka datorproblem med Tillförlitlighetsövervakaren i Windows 7

Windows Vista introducerade oss till Tillförlitlighet och Performance Monitor verktyg för att hjälpa till att hålla koll på hårdvara och mjukvara kraschar. Det är nu en fristående verktyg i Windows 7 och vi kommer att ta en titt på hur man kommer åt och använda den.

Tillförlitlighet och prestandaövervakaren i Vista

I Vista var Tillförlitlighetsövervakaren del av tillförlitlighet och prestanda Monitor. Nu är det en separat verktyg i Windows 7 och ligger i en annan plats i OS.

Tillförlitlighetsövervakaren i Windows 7

För att komma åt Tillförlitlighetsövervakaren i Windows 7 öppnar Åtgärdscenter från ikonen i meddelandefältet eller från kontrollpanelen.

Enligt alternativ underhåll klicka på Visa tillförlitlighet historia.

Alternativt kan du skriva in Tillförlitlighetsövervakaren i sökrutan i Start-menyn.

Den Tillförlitlighetsövervakaren öppnas och du kan börja kontrollera ut var och när hårdvara eller mjukvara fel har inträffat.

På diagrammet ser du ikoner för varningar och fel baserat på en skala från 1 till 10 (1 är minst stabila och 10 den mest stabila). Klicka på det datum då fel har inträffat så att du kan se detaljer.

Du kan välja mellan dagar eller veckor View.

I detaljerna avsnittet kan du klicka på någon av de fel och få de tekniska detaljerna.

Problemet Detaljer avsnitt beskriver vad problemet är, datum och tid det hände, och en beskrivning av problemet. Du kan kopiera information till Urklipp i fall du behöver för att skicka den till teknisk support.

Det gör det också möjligt att se alla problemrapporter som visar endast datafel. Det visar inte andra händelser som programinstallationer.

Det ger en förteckning över problem på datorn, lyckligtvis i detta exempel finns det endast en fråga.

Dubbelklicka på något fel i listan för att få detaljerade resultat.

Du kan också klicka på Sök efter lösningar på alla problem.

När en lösning hittas den information som presenteras i Åtgärdscentret under avsnittet underhåll. I det här exemplet finns det ett trådlöst nätverkskort som saknas en förare. Det ger en länk till föraren och ger anvisningar om hur man laddar ner och installera den.

Om du upplever problem med din Windows 7 maskin såsom anordningar inte fungerar eller får olika felmeddelanden är Tillförlitlighetsövervakaren ett bra ställe att börja leta efter en lösning.

Tack för handledningen! Jag tror inte att en hel del av vanliga användare kommer att kunna göra krona eller klave i Tillförlitlighetsövervakaren, men det är ett bra verktyg för IT-folk. Inte säker på varför Microsoft begravt så djupt inne i OS, men glad att du hittat den!

Detta är ett mycket viktigt verktyg som kommer att hjälpa någon med lite kunskap om datorer för att ta reda på varför deras dator kraschar. Jag kommer skicka denna information till mina vänner och kollegor kontor så att de kan berätta för mig vad som orsakar deras dator kraschar innan de kallar mig för att få hjälp,. Tack för tjänsten.

@Santo: Det är en bra idé. Du vet att de kommer fortfarande kallar “tech” kille på kontoret men .. haha. När jag gjorde det och lärde användare hur man utför något de fortfarande kallade mig att antingen berätta om de gjorde det … eller att de inte kan räkna ut. Hur som helst … om de kör det … förhoppningsvis mer tekniskt lutar kommer att kunna räkna ut!

min ikon och främre skärmen är för stor Hur får jag tillbaka till det normala.

Heh heh, är min tillförlitlighet nästan alltid längst ner xD

vad som är skillnaden mellan perfmon.exe / rapport och msinfo32

Rebracketing är de historiska språkliga processer genom vilka ord (och typiskt sina artiklar) bryts isär och rekombinerade samtidigt behåller sin mening, det är genom denna mekanism som, på engelska “, en Nadder” blev “en adderare” och “en napron” blev “ett förkläde”.